Bízunk a tehetségben

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 1. 8:07

Kiss Balázs, a Dunaferr SE kenusa párjával, Dóri Bencével készül a Szegeden megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra.

Hatalmas feladat előtt áll a Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs, aki miután párjával, Dóri Bencével egy felejthetetlen szétlövés után megnyerte a szolnoki válogatót, a K-2 1000 méteres számában Magyarországot képviseli majd az augusztus 21 és 25 között megrendezésre kerülő szegedi világbajnokságon. Ami miatt a feladat kettős, és ha lehet mondani, még nehezebb, az az, hogy a vb egyben olimpiai kvalifikációs verseny is. Az pedig, hogy 2011 után újra Magyarország rendezheti a kajak-kenu világbajnokságot, immár a negyedik alkalommal, még motiválóbb a magyar sportolók számára, akik Szegeden a világbajnokság kezdetére teljesen megújult és világviszonylatban is az egyik legkorszerűbb versenypályán, hazai közönség előtt bizonyíthatnak. Addig azonban, amíg a verseny helyszínére érkeznének a kajakosok, kenusok, természetesen még rengeteget kell dolgozzanak. Így vannak ezzel Balázsék is, akik nem hazai környezetben, nem is saját edzővel, hanem Szolnokon, és a szövetség által kijelölt vezetővel készülnek, tudtuk meg Molnár Gergelytől, az újvárosi kenus edzőjétől.

Kép: MKKSZ

- Ez egy újdonság, hogy a fiúk nem a megszokott környezetben, hanem szövetségi döntés alapján, Vécsi Viktor irányításával Szolnokon készülnek. Gyakran beszélünk egymással, így tudom, hogy pillanatnyilag, bár igen fáradt, ennek ellenére jól érzi magát. Nagyon kemény edzéseken vannak túl, mely ilyenkor kell is, hiszen ebben az időszakban már nem lehet, nem szabad keveset edzeni. Az időzítésnek megfelelő formában van. Rengeteget dolgozik a páros, akik most már a végső felkészülés fázisában vannak. Most jön majd az az időszak, amikor el kell kezdeni a gyorsító edzéseket. Bizakodó vagyok, hiszen a páros kellően motivált. Én innen csak saját tapasztalataimmal tudom segíteni, így azt mondtam neki, mivel már több világbajnokságon is ott voltam, hogy amikor szólítani fogja a hangosbemondó, akkor csak arra gondoljon, hogy milyen mennyiségű munkát fektetett erre az év folyamán. Jusson eszébe minden edzés, melyen azért küzdött, hogy ezt az egy pályát a lehető legkeményebben végig csinálja. Abban biztos vagyok, hogy Balázs ezt megértette, és oda is teszi magát az edzéseken. Mivel a központosítás új dolog, így abban bízom, hogy ez jó lesz a versenyzők számára. Ez azért nehéz számukra, hiszen már tavaly év vége óta erre készülnek úgy, hogy otthon szinte nem is aludtak. Edzőtábort edzőtábor, versenyt verseny követett annak érdekében, hogy Szegeden minden a lehető legjobban süljön el. Ez pedig nagyon igénybe veszi az embert, így Balázst is. Ő azonban tudja, hogy most mindent erre a versenyre kell feltennie, amennyiben komoly eredményt szeretne elérni. Most ráadásul az olimpiai kvótaszerzés is tét, bár arra még a következő versenyeken is van lehetőség. De most erre Szegeden talán nagyobb lehetőséget látok, mint egy pótkvalifikációs tornán.

A legkiemelkedőbb kajakosok és kenusok magyarországi világbajnokságát így joggal nevezhetjük Tokió olimpia előszobájának, hiszen ez lesz számukra a 2020-as olimpia legfontosabb kvalifikációs versenye.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.