Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap) 7:45 - Szárszó Lajos

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Nehéz feladat várt szombaton este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére az IX. Érdi Kupán, mivel a jó erőkből álló, hazai közönsége előtt játszó Érd ellen lépett pályára. Nehézséget okozott a szakmai stábnak, hogy nem számíthatott a kisebb sérüléssel bajlódó Triscsukra, valamint a cserekapusra, Stojakra sem. A találkozó igen magas színvonalú volt, melynek első szakaszában a hazaiak domináltak. De miután több góllal elléptek a Kohásztól jó volt látni azt a küzdőszellemet, mellyel a mieink mindig fel tudtak zárkózni annak ellenére is, hogy nagyon hamar bele kellett nyúlnia György Lászlónak a felállásba, hiszen Szekerczést már az első negyedórában piros lappal kiállították.

Kép forrása: kohaszkezi.hu (Nagy Gergő felvétele)

A küzdelmes első játékrészt ugyan háromgólos hátrányban zárta a Kohász, de a lányok hatalmas csapatjátékkal nagyon nagy küzdelemre késztették az érdieket. A csata csak a végjátékban dőlt el a hazaiak javára, de az, hogy a DKKA csupán egy góllal kapott ki, egyértelműen dicséretet jelent számukra.

György László: - A vereség ellenére nagyszerű volt a csapat hozzáállása, védekezése, támadó játéka. Miután az Érd több alkalommal, több góllal el tudott lépni, mi mindig vissza tudtunk jönni. Ez nagyon jó küzdőszellemről tanúskodik. A vereség ellenére csak gratulálni tudok a csapatnak, hiszen a nagyon jó erőkből álló Érd ellen nagyszerűen helyt állt.

Érd – DKKA 25-24 (14-11)
Gólszerzőink: Szekerczés 2, Grosch 2, Szalai 4, Kazai 2, Ferenczy 2, Sirián 3, Jovovity 4, Mihály 2, Csapó 1, Molnár 2.

A rovat további hírei: Sport

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Dolgoznak tovább a kenusok

Dolgoznak tovább a kenusok

2020. március 26. (csütörtök)

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.