Győzelemmel kezdett a Kohász

doszerk - 2019. augusztus 31. 19:44

Alaposan megszenvedett Békéscsabán, ám végül kétgólos győzelmet aratott a szezon első bajnoki mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Hivatalosan is véget ért a felkészülési időszak a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata számára, mely ma este hat órától idegenben, Békéscsabán lépett pályára a szezon első bajnoki mérkőzésén. György László tanítványaira egyáltalán nem várt könnyű feladat a hazai pályán sok együttesre veszélyes viharsarkiak ellenében, ám a DKKA szakvezetője abban bízott, hogy csupaszív játékkal, kemény védekezést és eredményes támadójátékot bemutatva sikerül azért elhozni a két pontot vetélytársuk otthonából.
A kezdés mindenesetre nem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték, mert az első három támadásból nem sikerült gólt szerezni, miközben a hazaiak közül Kopecz gólja után Marincsák duplázott, így a 4. perc végén már 3-0-s békéscsabai előnyt mutatott az eredményjelző. A mieink gólcsendjét Triscsuk törte meg, s bár azonnal jött a válasz, a következő három gólnak a Kohász örülhetett, így a 9. percre sikerült egalizálni (4-4). Nem sikerült azonban élni a helyzeti előnnyel, mert támadásban továbbra is sok hibával játszott együttesünk, s a visszarendeződés sem működött, így a 13. percben, 8-5-ös hazai vezetésnél muszáj volt időt kérnie György Lászlónak.

Sirián Szederke hat góllal vette ki részét a győzelemből! (Kép: kohaszkezi.hu/Nagy Gergő felvétele)

Ez sem sokat segített, emberelőnyben két ziccert is kihagyott csapatunk, s Csapó bravúrjára is szükség volt ahhoz, hogy ne lépjen el már öttel is a Békéscsaba (9-5). Erre több lehetősége is volt a házigazdáknak, mert a mieink befejezései továbbra is nagyon pontatlanok voltak, így a 20. percben is még csak hat lőtt gólnál tartottunk (10-6). A félidő hajrájára azért összekapták magukat a lányok, Mihály és Kazai találataival megfelezték hátrányukat, s bár egy hazai időkérés után még sikerült hárommal elhúznia a Békéscsabának, Szekerczés és Sirián révén előbb az egyenlítés jött össze, majd a 29. percben Kazai találatával végre a vezetést is sikerült átvenni, így a szünetre 15-14-es vezetéssel vonulhattunk.

A szünet után lényegesen nagyobb odafigyelésre volt szükség támadásban és védekezésben egyaránt, ehhez képest a hazaiak góllal, míg mi két rontott lövéssel és egy kiállítással kezdtük a második felvonást. Hiába vette vissza a vezetést Bouti Fruzsina, két technikai hibát is góllal bosszult meg a Békéscsaba, mely a 37. percben ismét előnybe került (17-16). A mieinket Bouti és Szalai igyekezett kihúzni a kisebb gödörből, ám hiába sikerült többször is bevenni a hazai kaput, a túloldalon rendre jött a válasz, így a 45. percben ismét időt kellett kérnie a DKKA szakvezetésének (21-21).

A rövid pauza segített is a Kohásznak, mert a védekezés összeállt, Csapó is védett párat, míg a túloldalon Szekerczés, Sirián és Kazai is betalált, így bő tíz perccel a meccs vége előtt 24-21-re megléptek a mieink. Így sem nyugodhattunk azonban meg, mert Sirián kiállítása alatt feljött egyre a vendéglátó, s bőven ígért még izgalmakat a véghajrá (23-24). Melyben a mieink háromszor is elléptek kettővel, de a hazaiak rendre válaszoltak, így egy perccel a lefújás előtt sem lehettünk biztosak a remélt sikerben (27-28). György László újra időt kért, majd Kazai egy utolsó passzig kijátszott támadás végén eldöntötte a találkozót, így a mieink végül óriási csatában, de elhozták a két pontot Békéscsabáról (27-29).

Békéscsabai ENKSE – DKKA 27-29 (14-15)
DKKA: Csapó – Kazai 5, Triscsuk 1, Nick, Cavlovic 1, Ferenczy 1, Grosch. Csere: Stojak (kapus), Szalai 6, Szekerczés 5, Mihály 1, Sirián 6, Bouti 3, Jovovity, Molnár, Braun. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.