Győzelemmel rajtolt a Dunaferr

2019. augusztus 23. (péntek) 21:13 - Szárszó Lajos

A futsal NBI első fordulójában a gól nélküli első félidő után Pál Patrik góljával győzött a Dunaferr DUE Dutrade FC az Aramis SE ellen.

Hazai pályán, az Aramis SE elleni mérkőzéssel kezdte meg a 2019-2020-as első osztályú bajnoki küzdelmet a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Fehér Zsolt együttese a nyár folyamán alaposan átalakult, ezzel együtt alaposan megfiatalodott. Ennek ellenére a dunaújvárosiak vezetőedzője bízik abban, hogy ez a keret is képes lesz arra, hogy a bajnokság legjobb négy csapata között végezzen majd. Ehhez azonban jó rajtra volt szükség. A bemelegítő pár perc után Rigó bravúrja kellett ahhoz, hogy Harnisch lövése miatt ne kerüljön hátrányba a Dunaferr, majd egy sarokrúgás után alakult ki újabb vendég lehetőség. A hazaiak sajnos nem tudtak irányítani, mivel az Aramis játékosai már a labdakihozatal közben, saját térfelén támadták le Pál Patrikékat. Ebből a szoros emberfogásból a hetedik percben tudott először lövőhelyzetet kialakítani a Dunaferr, ekkor Fridrich lőtt kapu fölé. Egy érdekes szabadrúgás kombináció végén Sámson tekerte el a labdát centikkel a felső léc fölött, melyre Pál válaszolt egy távoli lökettel. Már több, mint tíz perc telt el a meccsből, de igazából nagy futsal nem alakult ki, melyen Pál próbált meg változtatni, aki tíz méterről lőtt hatalmas kapufát, majd ugyancsak ő volt veszélyes egy sarokrúgás után. A következő időben mindkét oldalon több rossz passz csúszott a játékba, ezért a kapuk nem forogtak veszélyben.

A 14. percben megszerezhette volna a vezetést a Dunaferr. Ekkor az Aramis védelme nem tudott felszabadítani saját hatosa környékén, amely miatt kisebb kavarodás alakult ki, melynek végén Fridrich szorongatott helyzetből tekert a bal felső sarok mellé. Válaszul Papp dolgoztatta meg Rigót, aki reflexmozdulattal ütötte ki a labdát a felső léc alól, majd Pál lövése tévesztett célt. Sáhó lövésében is benne volt a gólszerzés lehetősége, de azt Vámosi hatástalanította. A félidő hajrájában Rigó sérült meg, aki csak hosszabb ápolást követően tudta folytatni a találkozót. A kisebb kényszerszünet után hatalmas ziccer maradt ki. Horváth alakította ki helyzetét, akinek lövését Vámosi lábbal védte, majd a kipattanót Szeghy az üres kapu mellé emelte. Az utolsó percben a nagy fájdalmakkal küzdő Rigó hatalmas bravúrja kellett Papp lövésénél, aki miután egyedül maradt a kapuval szemben, nem tudta ellőni a labdát kapusunk mellett, így az első húsz perc nem hozott gólt. Fordulás után Pál veszélyeztetett kétszer egymás után, majd Sámson lövését védte lábbal a túloldalon Rigó. Érett a hazai gól, melyre, ha sokat is kellett várni, csak megszületett. Németh Péter indította remekül egy, a védő mögé betett labdával Pál Patrikot, aki mértani pontossággal lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0). A vége előtt három perccel az egyenlítés reményében kockáztatott a fővárosi gárda, amikor kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Ez azonban ezúttal nem hozott sikert, hiszen a Dunaferr megőrizte egygólos előnyét, és győzelemmel kezdte a szezont. 

Dunaferr DUE Dutrade FC – Aramis SE 1-0 (0-0)

Vezették: Farkas Balázs, Juhász Dávid, Janitz Gergő

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh P., Klacsák, Szeghy, Pál 1. Cserék: Cseresnyés – Dorogi, Fridrich, Faragó, Sáhó, Németh L., Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt

Aramis SE: Vámosi – Vattamány, Bognár, Papp, Gál. Cserék: Bonda – Fekete, Czagány, Sámson, Pankotai, Harnisch, Frankovszky, Juhász, Panyi. Vezetőedző: Moga Flávius Lóránt

A rovat további hírei: Sport

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.