Győzelemmel rajtolt a Dunaferr

2019. augusztus 23. (péntek) 21:13 - Szárszó Lajos

A futsal NBI első fordulójában a gól nélküli első félidő után Pál Patrik góljával győzött a Dunaferr DUE Dutrade FC az Aramis SE ellen.

Hazai pályán, az Aramis SE elleni mérkőzéssel kezdte meg a 2019-2020-as első osztályú bajnoki küzdelmet a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Fehér Zsolt együttese a nyár folyamán alaposan átalakult, ezzel együtt alaposan megfiatalodott. Ennek ellenére a dunaújvárosiak vezetőedzője bízik abban, hogy ez a keret is képes lesz arra, hogy a bajnokság legjobb négy csapata között végezzen majd. Ehhez azonban jó rajtra volt szükség. A bemelegítő pár perc után Rigó bravúrja kellett ahhoz, hogy Harnisch lövése miatt ne kerüljön hátrányba a Dunaferr, majd egy sarokrúgás után alakult ki újabb vendég lehetőség. A hazaiak sajnos nem tudtak irányítani, mivel az Aramis játékosai már a labdakihozatal közben, saját térfelén támadták le Pál Patrikékat. Ebből a szoros emberfogásból a hetedik percben tudott először lövőhelyzetet kialakítani a Dunaferr, ekkor Fridrich lőtt kapu fölé. Egy érdekes szabadrúgás kombináció végén Sámson tekerte el a labdát centikkel a felső léc fölött, melyre Pál válaszolt egy távoli lökettel. Már több, mint tíz perc telt el a meccsből, de igazából nagy futsal nem alakult ki, melyen Pál próbált meg változtatni, aki tíz méterről lőtt hatalmas kapufát, majd ugyancsak ő volt veszélyes egy sarokrúgás után. A következő időben mindkét oldalon több rossz passz csúszott a játékba, ezért a kapuk nem forogtak veszélyben.

A 14. percben megszerezhette volna a vezetést a Dunaferr. Ekkor az Aramis védelme nem tudott felszabadítani saját hatosa környékén, amely miatt kisebb kavarodás alakult ki, melynek végén Fridrich szorongatott helyzetből tekert a bal felső sarok mellé. Válaszul Papp dolgoztatta meg Rigót, aki reflexmozdulattal ütötte ki a labdát a felső léc alól, majd Pál lövése tévesztett célt. Sáhó lövésében is benne volt a gólszerzés lehetősége, de azt Vámosi hatástalanította. A félidő hajrájában Rigó sérült meg, aki csak hosszabb ápolást követően tudta folytatni a találkozót. A kisebb kényszerszünet után hatalmas ziccer maradt ki. Horváth alakította ki helyzetét, akinek lövését Vámosi lábbal védte, majd a kipattanót Szeghy az üres kapu mellé emelte. Az utolsó percben a nagy fájdalmakkal küzdő Rigó hatalmas bravúrja kellett Papp lövésénél, aki miután egyedül maradt a kapuval szemben, nem tudta ellőni a labdát kapusunk mellett, így az első húsz perc nem hozott gólt. Fordulás után Pál veszélyeztetett kétszer egymás után, majd Sámson lövését védte lábbal a túloldalon Rigó. Érett a hazai gól, melyre, ha sokat is kellett várni, csak megszületett. Németh Péter indította remekül egy, a védő mögé betett labdával Pál Patrikot, aki mértani pontossággal lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0). A vége előtt három perccel az egyenlítés reményében kockáztatott a fővárosi gárda, amikor kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Ez azonban ezúttal nem hozott sikert, hiszen a Dunaferr megőrizte egygólos előnyét, és győzelemmel kezdte a szezont. 

Dunaferr DUE Dutrade FC – Aramis SE 1-0 (0-0)

Vezették: Farkas Balázs, Juhász Dávid, Janitz Gergő

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh P., Klacsák, Szeghy, Pál 1. Cserék: Cseresnyés – Dorogi, Fridrich, Faragó, Sáhó, Németh L., Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt

Aramis SE: Vámosi – Vattamány, Bognár, Papp, Gál. Cserék: Bonda – Fekete, Czagány, Sámson, Pankotai, Harnisch, Frankovszky, Juhász, Panyi. Vezetőedző: Moga Flávius Lóránt

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.