Dunaújváros Hetilap

Jó kezekben vagyunk

Vass Ádám - 2019. augusztus 16. 8:00

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

Miután Reszegi Imre mentőállomás-vezetőt a Fejér Megyei Mentőállomás parancsnokságára helyezték át elismerve szakmai elhivatottságát, Kiss Miklós vette át a helyét Dunaújvárosban. Vele találkozott csütörtök délután a Dunaújvárosi Mentőállomáson Cserna Gábor, városunk polgármestere. Mint mondta, a város lakói a kórház és a mentők szempontjából is teljes mértékben jó kezekben van, az önkormányzat pedig a továbbiakban is minden támogatást megad, amire az ápolóknak, mentősöknek szüksége van.

Kiss Miklós állomásvezető megköszönte a korábban is kapott segítséget, eszközöket, amik nagy segítséget jelentenek nekik a munkájuk során, hiszen nyáron is gyakran riasztják őket a lakók, valamint ők biztosítják a nyári nagyrendezvényeket, fesztiválokat is. Ez a harminchárom főállású dolgozónak azt jelenti, hogy egy átlagos hétvégén nyolc alkalommal fut ki az esetkocsi és tizenhat alkalommal a kisebb mentőautó. Hétköznap ez a szám összesen harminc felett van. Hozzátette azonban, hogy rendkívül nagy területet kell lefedniük, a Duna túlpartján Soltig, Kunszentmiklósig tart a terület, míg a Dunántúlon Előszállás és Ráckeresztúr is hozzájuk tartozik. Mint mondta, a riasztás beérkezése után egy perc alatt elindul a mentőautó, de a vidéki településekre a forgalomtól függően akár húsz perc is eltelhet a megérkezésükig. Éppen ezért tartja fontosnak hangsúlyozni azt, hogy csak abban az esetben értesítsék a mentőket, ha az indokolt, sokszor ugyanis egyáltalán nincs szükség a jelenlétükre és ezzel sok kapacitást fordítanak olyanokra, akiknek nem lenne szükségük a sürgősségi beavatkozásra. Ennek ellenére a városban 4-5 perc alatt a helyszínre érkeznek és ez most sincs másképp a Vasmű út felújítása alatt. Kiss Miklós ezzel kapcsolatban elmondta, mivel a Kossuth Lajos utca nyitott a számukra, nem veszítenek időt a felújítás miatt, ha pedig elkészül az útburkolat, az számukra is sokat segít majd abban, hogy időben odaérkezzenek a beteg, vagy sérült városlakókhoz.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!