Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat) 8:26 - doszerk

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Gőzerővel készül a bajnoki nyitányra a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a napi gyakorlások mellett természetesen edzőmérkőzésekkel is igyekszik magát a lehető legjobb formába hozni az Aramis elleni augusztus 23-i találkozóra. Futsalosaink legutóbb az Újpest elleni felkészülési mérkőzésen arattak 7-1-es sikert, ám ma már valamivel keményebb feladat vár rájuk, ugyanis este hat órától lengyel "testvércsapatuk" a Futsal Leszno látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. A 2014-ben alapított Leszno gárdája tavaly megnyerte a második liga 1. csoportjának bajnokságát. A 22 meccsből 19 győzelemmel 1 döntetlennel és két vereséggel, 125-38-as gólkülönbséggel kerültek az élre, s jutottak fel az első ligába.

Kép: DO-archív

A két gárda a dunaújvárosi és a lesznói egyetemek jó kapcsolatának köszönhetően léptek egymással együttműködésre három évvel ezelőtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy megpróbálnak a futsalban közösen fejlődni, egymást szakmailag segíteni. A dunaújvárosi futsalosok 2018 januárjában már meglátogatták akkor még második ligás ellenfelüket, s egy remek hangulatú, telt házas mérkőzésen 3-1-re legyőzték mai vetélytársukat, s mint azt Fehér Zsolt vezetőedző elmondta, ma is a siker reményében lépnek majd pályára.

- Komolyan vesszük ezt a mérkőzést is. Németh Pétertől kaptam a játékukról videó anyagot, amit felhasználtunk a rájuk való felkészülésben. Azt kell mondjam, hogy egy nagyon jó erőkből álló lengyel csapattal fogunk játszani. Szép sikerrel most kerültek fel az ő első osztályukba, amivel erősen megközelítik a hazai NB I. színvonalát. Biztos vagyok benne, hogy kiegyensúlyozott ellenféllel nézünk majd szembe. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést fogunk velük játszani.

Az este hat órakor kezdődő találkozó megtekintése természetesen ingyenes, s a csapatok vezetői sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Dunaújvárosi Sportcsarnokba.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.