Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat) 8:26 - doszerk

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Gőzerővel készül a bajnoki nyitányra a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a napi gyakorlások mellett természetesen edzőmérkőzésekkel is igyekszik magát a lehető legjobb formába hozni az Aramis elleni augusztus 23-i találkozóra. Futsalosaink legutóbb az Újpest elleni felkészülési mérkőzésen arattak 7-1-es sikert, ám ma már valamivel keményebb feladat vár rájuk, ugyanis este hat órától lengyel "testvércsapatuk" a Futsal Leszno látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. A 2014-ben alapított Leszno gárdája tavaly megnyerte a második liga 1. csoportjának bajnokságát. A 22 meccsből 19 győzelemmel 1 döntetlennel és két vereséggel, 125-38-as gólkülönbséggel kerültek az élre, s jutottak fel az első ligába.

Kép: DO-archív

A két gárda a dunaújvárosi és a lesznói egyetemek jó kapcsolatának köszönhetően léptek egymással együttműködésre három évvel ezelőtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy megpróbálnak a futsalban közösen fejlődni, egymást szakmailag segíteni. A dunaújvárosi futsalosok 2018 januárjában már meglátogatták akkor még második ligás ellenfelüket, s egy remek hangulatú, telt házas mérkőzésen 3-1-re legyőzték mai vetélytársukat, s mint azt Fehér Zsolt vezetőedző elmondta, ma is a siker reményében lépnek majd pályára.

- Komolyan vesszük ezt a mérkőzést is. Németh Pétertől kaptam a játékukról videó anyagot, amit felhasználtunk a rájuk való felkészülésben. Azt kell mondjam, hogy egy nagyon jó erőkből álló lengyel csapattal fogunk játszani. Szép sikerrel most kerültek fel az ő első osztályukba, amivel erősen megközelítik a hazai NB I. színvonalát. Biztos vagyok benne, hogy kiegyensúlyozott ellenféllel nézünk majd szembe. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést fogunk velük játszani.

Az este hat órakor kezdődő találkozó megtekintése természetesen ingyenes, s a csapatok vezetői sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Dunaújvárosi Sportcsarnokba.

A rovat további hírei: Sport

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.