Schmidt: biztosított a nyugodt olimpiai felkészülés

doszerk - 2019. augusztus 28. 9:06

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint a magyar versenyzők nyugodt felkészüléssel vághatnak neki a jövő nyári, tokiói olimpiának, miután 12 kvótát már a múlt heti, szegedi világbajnokságon megszereztek.

"Kőkemény küzdelemben sikerült helytállni" - fogalmazott az M1 aktuális csatornán az elnök, aki arra utalt, hogy a magyar válogatott az olimpiai számok éremtáblázatán és a pontversenyben is az élen végzett a vb-n, összességében pedig öt arany-, négy ezüst- és három bronzérmet nyert. Schmidt hozzátette, már az eseményt megelőzően is hangsúlyozták, hogy ez a világbajnokság elsősorban a kvótaszerzésről szól a magyarok számára. "Ez a tizenkettő már most azt jelenti, hogy nyugodt felkészüléssel lehet nekivágni az olimpiának, de jövő tavasszal lesz további két lehetőség, ott még három-négy kvótát biztosan meg tudunk szerezni" - vélekedett.

Hozzáfűzte, José Perurena López, a nemzetközi szövetség elnöke a legmagasabb szintű elismerését fejezte ki a rendezésért, és azt mondta, Szegeden olyan magasra tették a mércét, hogy nem tudja, ez túlszárnyalható-e egyáltalán. "Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett nagyon sok országból csapatvezetőktől, edzőktől, versenyzőktől, illetve a közösségi médiában rengeteg szurkolótól. Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés" - nyilatkozta a 101 nemzet 1098 sportolójának részvételével lebonyolított vb-ről. Schmidt közölte, hétfőn kezdődött a Maty-éren a pálya átrendezése, hiszen csütörtökön és pénteken masters világbajnokságnak ad otthont a csongrádi megyeszékely. A magyar csapat tagjai a jövő héten Japánba utaznak edzőtáborozni, ami az elnök szerint nagyon fontos lesz a körülmények - az akklimatizáció, a hőmérséklet, a páratartalom - megismerése miatt, két hét múlva pedig tesztversenyen vesznek részt az olimpiai pályán.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.