Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap) 8:52 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Két héttel ezelőtt beszéltünk utoljára Kiss Balázzsal, a Dunaferr SE kenusával, aki akkor még Szolnokon, a szövetség edzőtáborában készült párjával, Dóri Bencével az augusztus 21-én kezdődő szegedi kajak-kenu világbajnokságra. Molnár Gergely tanítványa, akit jelenleg Vécsi Viktor készít fel a vb-re, akkor azt mondta, hogy nagyon fáradt, de már azon dolgoznak, hogyan lehet gyorsabb, élesebb a páros. Mivel most már csupán pár nap van a rajtig természetesen arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen mentális és fizikai állapotban van most Balázs. Szerencsére jó híreket kaptunk tőle!

- Nagyon jól sikerült az utóbbi két munkája, hiszen egyre élesebben, felkészültebben várjuk a csütörtöki előfutamot. Jelenleg már Szegeden vagyunk, a Maty-éri olimpiai centrumban, ami fantasztikusan néz ki. Már át is adták az új létesítményt, amely pazar látványt nyújt. Nagyszerű lett, és igen monumentális a fedett lelátó, szép színekben, a vb pirosában és sárgájában pompázik a céltorony. Emellett nekünk is könnyebb lett a közlekedésünk azzal, hogy a pályával párhuzamosan hatalmas parkolókat létesítettek. Bár még elmennek mellettünk munkagépek, hiszen apróbb munkák vannak még hátra, biztos vagyok abban, hogy a szerdai nyitásra minden készen lesz. Ebben a környezetben pedig fantasztikus felkészülni is, a versenyezni pedig ennél még inkább nagyobb élmény lesz. Már egy-egy nemzet megérkezett, így lassan verseny hangulat kerekedik, melytől nekem sokkal jobb a kedvem. A munka dandárját elvégeztük, bár minden hét eleje nehezebben megy, de a folytatásban nagyszerűen érzem, érezzük magunkat. Az edzéseken mind egyesben, mind párban jó időket mentünk, ami biztató jel. Szépen összeállt a hajónk, melynek a célja, hogy minél élesebbek legyünk a rajtig. A múltkori fáradtságot már nem érzem, mely annak köszönhető, hogy a tudatosan felépített edzésterv jelenlegi szakaszában már több idő marad a regenerálódásra, míg az edzések egyre rövidebbek, gyorsabbak. Ezeket azonban nagyon pontosan, nagy odafigyeléssel kell végrehajtani. Kipihentnek, erősnek érzem magam! Nagyon várom már a versenyt, hiszen a következő napok inkább már arról fognak szólni, hogy fejben rakjuk össze magunkat, a verseny stratégiát, a pályát, hogy hogyan szeretnénk menni, és összerakjuk a technikát.

Kép: MKKSZ-archív

- Van-e rajtatok valamilyen teher, hiszen ami miatt a feladat kettős, és ha lehet mondani, még nehezebb, az az, hogy a vb egyben olimpiai kvalifikációs verseny is?

- Nem érzek semmilyen terhet. Úgy érzem, hogy a szövetség nem tesz ránk plusz súlyt a teljesítményünk miatt. Magunknak szeretnénk bizonyítani, hiszen tudom, hogy most mindent erre a versenyre kell feltennünk, amennyiben komoly eredményt szeretnénk elérni. Rengeteget készültünk erre a világbajnokságra, mely során az volt a cél, hogy bebizonyítsuk, tényleg mi vagyunk az ország legjobb kenu kettes 1000 méteres párosa. Tudásunk maximumát fogjuk nyújtani, de azt, hogy az mire lesz elég, előre nem tudhatjuk. Bízom az elvégzett munkánkban, mely remélem elég ahhoz, hogy saját céljainkat teljesíteni tudjuk. Ebben pedig a hazai közönség biztosan támogatni fog bennünket, mely plusz erőt ad számunkra.

A feladat adott a Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs számára, aki párjával, Dóri Bencével a C-2 1000 méteres számában Magyarországot képviseli majd az augusztus 21 és 25 között megrendezésre kerülő szegedi világbajnokságon, vagyis bekerülni a döntőbe, a legjobb nyolc hajó közé, amely már olimpiai kvótát is jelent! Balázsék egyébként csütörtökön szállnak először vízre a C-2 1000 méteres előfutamában, majd pénteken lesz a középfutam, ahonnan várhatóan az első három hajó jut majd be a szombati fináléba. Abban pedig nagyon bízunk, hogy a magyar hajó ott lesz annak a rajtjánál is!

A rovat további hírei: Sport

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.