Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat) 20:29 - Szárszó Lajos

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Az első lehetőséget a lengyelek dolgozták ki, melyre Horváth Benedek válaszolt, aki védőjét, majd az ellenfél kapusát is kicselezve emelt a hálóba (1-0). A vezetés megszerzése után a megélénkült tempó a Dunaferrnek kedvezett, melynek hatására számos szépen felépített akciót vittek végig Fehér Zsolt tanítványai.

A kezdőrúgást Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester végezte el

Közben Rigónak is volt dolga, mivel a vendégek is felvették a meccs ritmusát, ezzel mindkét gárda felvállalva a nyílt játékot. A második hazai találat a 8. percben egy remek kontrából született meg, melynek végén Horváth lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0). A folytatásban fölénybe került a Dunaferr, emiatt nem volt váratlan a harmadik találat, melyet ismét kontrából szereztek a hazaiak. Ezúttal Horváth volt az előkészítő, Klacsák a befejező (3-0). A lengyelek szépítését kisebb figyelmetlenség előzte meg, mely egy ártatlannak tűnő helyzetből született. Bartnicki tette a kapu elé a labdát, melybe rosszul ért bele Németh Péter, akinek a lábáról az a hálóban kötött ki (3-1). A félidő hajrájában a Dunaferrnek sikerült visszavennie az irányítást, gólt mégis a Lesno szerzett Bartnicki révén, aki tíz méterről lőtte ki az alsó sarkot (3-2). A térfélcserét követően Horváthnak volt két lehetősége, majd Szeghy emelését a gólvonalról fejelte ki egy lengyel védő. Ezt követően lanyhult a hazaiak figyelme, melyet azonnal megbosszult Pietruszko, aki remek passzok után az üres kapuba terelte a labdát (3-3). Ezzel oda lett a háromfás vezetés, ami felkészülési meccsen is fájó.

Ez természetes módon a Leszno játékosait még motiváltabbá tette, melynek a negyedik gól lett az eredménye. Hazai labdavesztést követően a sarokkal lekészített labdát Bartnicki lőtte a kapuba (3-4), ezzel megfordítva a mérkőzést. Arról, hogy hogy ennek ne sokáig örüljenek egy lengyel játékos gondoskodott, aki egy keresztpasszba lépett bele rosszul, hiszen lábáról került a labda saját kapujába (4-4). Az iksz is csupán egy percig tartott, mivel a Lesno, megint egy labdaszerzés után, ezúttal Konopacki révén került előnybe (4-5). Az egyenlítésért küzdő Dunaferrből Klacsák, majd Fridrich lövéseit hatástalanította a vendégek kapusa, majd négy perccel a vége előtt Németh Péter bombáját blokkolták a védők. A hajrában a kontrára berendezkedő lengyel csapat több alkalommal is lezárhatta volna a meccset, de a ziccereit sorra elpuskázta. Ennek ellenére végül ők örülhettek, hiszen meg tudták őrizni egygólos előnyüket. A Dunaferr legközelebb augusztus 23-án, pénteken, hazai pályán 19 órai kezdettel lép pályára az Aramis ellen, de már az NBI-es küzdelem első fordulójában.

Dunaferr DUE Dutrade FC- Futsal Leszno (lengyel) 4-5 (3-2)

Vezették: Nagy II László és Nagy Milán

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés, Rigó - Németh L., Danó, Dorogi, Fridrich, Klacsák 1, Horváth 2, Németh P., Sáhó, Szeghy, Kovács, Kolompár. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Futsal Leszno: Długosz, Bartkowiak - Molicki, Martin, Niedźwiedki, Olszak, Wojtyniak, Radliński, Bartnicki 3, Konopacki 1, Kruszyński, Pietruszko 1, Synowiec, Witek, Wojciechowski Vezetőedző: Sebastian Wojciechowski

A rovat további hírei: Sport

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.