Újra legyőzte megyei riválisát a Kohász

doszerk - 2019. augusztus 2. 19:06

A második félidőben állva hagyta ellenfelét, s végül hatgólos győzelmet aratott az Alba FKC elleni edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Az Érd elleni tegnapi szoros vereség után ma az Alba Fehérvár KC ellen lépett pályára Szekszárdon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia elnőtt együttese. A két gárda pár napja már megmérkőzött egymással, s a székesfehérvári összecsapáson a mieink kétgólos sikert arattak, s bár a felkészülési időszakban nem az eredmény számít elsősorban, azért abban bíztunk, hogy ezúttal is legyőzik a megyei riválisunkat.

A közelmúlt meccseivel ellentétben ezt most elég jól kezdte együttesünk, mely az első hat percben négy alkalommal is bevette ellenfele kapuját úgy, hogy közben sajátja érintetlen maradt. Idővel persze rendezte játékát a fehérvári alakulat is, ám a mieink Mihály, Szalai és Cavlovic találataival így is tartani tudták két-háromgólos vezetésüket (8-5). A félidő utolsó tíz percére azonban támadásban visszaesett csapatunk, s ezt ki is használta az Alba, mely 10-8-as állást követően egymás tán háromszor is bevettek a Kohász kapuját, így a félidei szünet előtt sikerült is átvennie a vezetést (10-11).

A térfélcserét követően hamar egalizáltak akadémistáink, de a fehérváriaknak erre is volt válaszuk, s egy újabb 3-0-s rohammal 15-13-ra "megléptek" György László tanítványaitól. Együttesünk azonban nem esett kétségbe, feljavult védekezése, míg támadásban Sirián, Szekerczés és Triscsuk állította megoldhatatlan feladat elé az ellenfelet, így ismét a mieink álltak közelebb a sikerhez (16-15). Deli Rita együttese ekkor még tartotta magát, ám a mérkőzés utolsó negyedében már egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek. Szekerczésék ugyanis 17-17 után állva hagyták ellenfelüket, s előnyüket fokozatosan növelve végül 28-22-es győzelmet arattak az Alba FKC ellen.

DKKA – Alba FKC 28-22 (10-11)

A DKKA gólszerzői: Szekerczés 6, Triscsuk 4, Grosch 4, Cavlovic 3, Sirián 3, Szalai 2, Bouti 2, Jovovity 1, Mihály 1, Molnár 1, Ferenczy 1.

Az Alba FKC gólszerzői: Temes 5, Walfisch 5, Boldizsár 2, Töpfner 2, Piller 2, Vukcevic 2, Mendy 1, Zazai 1, Szarka 1, Moutsogianni 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.