Döntetlen a Fradi ellen

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 30. 21:39

A futsal első osztály ötödik fordulójában hihetetlen küzdelem után játszott döntetlent a Dunaferr a Ferencváros otthonában.

Az ötödik helyen álló Dunaferr ezúttal a hatodik helyezett, de ugyancsak hat ponttal rendelkező FTC otthonában lépett pályára. A meccs pikantériája az volt, hogy a házigazdák az idei szezonra pont a Dunaújvárosból igazolva (Fekete Róbert, Hosszú Ádám, Öreglaki Norbert) erősödtek meg. Az igaz, hogy közülük Öreglaki igazán volt bevethető, hiszen Robit és Ádámot is meg kellett operálni, akik közül Fekete már bekerült az összeállításba, de azt nem lehetett tudni a kiváló játékosról, hogy a hosszú kihagyás miatt milyen erőállapotban van. Ami a mieinknél a meccs előtt pozitív hír volt, hogy a sérüléséből felépült Németh Péter játékra számíthatott Fehér Zsolt. Az izgalmasnak ígérkező derbit a zöld-fehérek kezdték jobban, akiktől Öreglaki lapos lövését védte lábbal Reveland. Rábold szabadrúgása csak centikkel ment kapu mellé, majd váratlanul megszerezte a vezetést a Dunaferr. Egy pontrúgás után Szeghy távolról, takarásból vállalta el a lövést, melyet Tóth a védőitől nem láthatott, így a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (0-1).

A középkezdés után Klacsák előtt adódott helyzet, aki tisztán állt a hatoson belül, de lövését a hazai kapus hárította. A másik oldalon Fekete életerős lövését ütötte ki bravúrral a Dunaferr kapusa, majd az élvezetes meccsen Faragó emelt centikkel kapu fölé. A kilencedik percben Cseri passzolt a védője mellől kilépő Bognárnak, aki pontosan tekert a bal alsó sarokba (1-1). Ettől azonban nem torpantak meg a mieink, hanem gyorsan visszavették az előnyt. Szabadrúgás kombináció végén Horváth vette be a hazai kaput (1-2). A harmadik találathoz is közel állt a Dunaferr, de a Klacsák felé tartó labda elgurult a gólvonal előtt. Faragó forgácsolta szét a felső lécet, majd Temesi kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk.

Ebből Klacsáknak adódott ziccere, akinek lövését fejjel hárította Tóth kapus, majd Pál gurított kapu mellé, de a legnagyobb helyzetet Horváth hagyta ki, aki egy méterről fölé emelt. Miután kiegészült a Ferencváros kiegyenlített lett a meccs, ráadásul a Dunaferr két perccel a vége előtt elkövette az ötödik szabálytalanságát, vagyis közel került az FTC a kisbüntető elvégzéséhez. Ehhez képest Csányit állította meg Büki piros lapot érdemlően, vagyis megint emberelőnybe kerültünk. Sajnos ezt sem sikerült kihasználni, így a szünetre maradt az egygólos előny. Az egyenlítésre azonban nem kellett sokat várni, hiszen alig fél perc eltelte után Fekete közvetlen közelről perdített a kapuba, ezzel is jelezve, hogy egészségével és gólképességével is minden rendben van (2-2). Két perccel később csak Revelandon múlott, hogy nem került hátrányba a Dunaferr, amikor Bognár lövését hatalmas önfeláldozással, kapujából kifutva védte. Ezek nem a mieink percei voltak, hiszen szinte kizárólag a védekezésre futotta az erőből.

Képek: DO-archív

A 27. percben már a kapusunk sem segíthetett, amikor Cseri passza után Rábold szerezte meg a meccsen először a vezetést (3-2). Ettől kissé szétesett a Dunaferr védekezése, így majdnem kettő lett a hátrány, de Bognár közelről nem talált a kapuba. Amikor össze kapták magukat a fiúk azonnal jött az egyenlítés. Cseri ezúttal nem saját csapattársának, hanem Sáhónak adott gólpasszt azzal, hogy hátul eladta a labdát, melyet csatárunk hatalmas erővel vágott a felső léc alá (3-3). Megint nyílt és élvezetes lett a meccs, hiszen mindkét fél újra magához szerette volna ragadni a vezetést, de ez azzal is párosult, hogy kissé megnőtt az eladott labdák száma. Pál bő hét perccel a vége előtt a meccs ziccerét hagyta ki, amikor a szinte üres kapu mellé gurított. Ezt azonnal megbosszulta a hazai csapat, amikor Bognár szerzett szabályosan, de erőszakosan labdát a kilences vonalnál, majd továbbgurított Feketének, aki az üres kapuba emelt (4-3). Jenei után Öreglaki bombáját is védte Reveland, majd a hajrában, bő két perccel a vége előtt Fehér Zsolt kérte ki idejét. A rizikót felvállalva levitte kapusát a Dunaferr, melynek az lett az eredménye, hogy Fekete kezezése miatt négy másodperccel a lefújás előtt büntetőhöz jutott csapatunk. Azt Csányi nagy magabiztossággal vágta a léc alá (4-4), ezzel döntetlenre alakítva a végeredményt.

FTC-Fisher Klíma – Dunaferr DUE Dutrade FC 4-4 (1-2)

FTC-Fisher Klíma: Tóth – Büki, Öreglaki, Cseri, Bognár 1. Cserék: Gellérfi, Rábold 1, Fekete 2, Bajusz, Gergály, Temesi, Óhidi, Jenei. Vezetőedző: Ribeiro Da Silva Roni.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Németh, Klacsák, Pál, Sáhó 1. Cserék: Cseresnyés – Dorogi, Szeghy 1, Faragó, Csányi 1, Németh, Horváth 1. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.