Döntetlent játszott a DPASE

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 1. 19:56

Küzdelmes mérkőzésen, Szepessy tizenegyesének köszönhetően mentett pontot hazai pályán a Kozármisleny ellen a Dunaújváros.

A labdarúgó NBIII ötödik fordulója előtt muszáj volt feltenni a kérdést, vajon mikor áll be kedvező fordulat a Dunaújváros PASE játékában, vagy az idén tényleg ennyi van-e a Lőrincz Emil által irányított csapatban? Folytatódik-e a rossz hazai széria, hiszen az eddigi két itthoni meccsét egyaránt elvesztette az újvárosi gárda? Ráadásul az eddigi négy fordulóban háromszor szenvedett vereséget a Dunaújváros, és csupán egyet, az idén a megyei osztályból feljutott Kelen SC-t sikerült legyőznie. Ezekre a válaszokat pedig a mai, Kozármisleny elleni meccstől vártuk. Az első percek ritmuskeresése után a DPASE alakított ki helyzetet, melynek végén Busa lépett ki a védők mellől, de lesen állították meg, majd Kovács gurított kapura, azt azonban Ipacs fogta. A 13. percben megint Puskás volt a főszereplő, akinek tekerését látványos mozdulattal húzta le a Kozármisleny kapusa. Ami azonban váratlan volt, az a vendégek vezető találata, amely egy védelmi hiba után született.

Tóth maradt egyedül húsz méterre a kapunktól, majd bátran elvállalta a lövést, amely a füvön megcsúszva jutott a kapuba (0-1). A folytatásban Szepessy lőtt lesgólt, majd Busa csúsztatott Ipacs kezébe, míg a túloldalon Tóth lőtt centikkel mellé. A 20. percben Pokorni három egymás utáni bravúrja mentette meg a PASE-t a második kapott góltól. A továbbiakban is élvezetes volt a játék a sok helyzet miatt, melyek közül Puskás és Tóth állt legközelebb az újabb gólhoz. A 33. percben Busa erőszakosság a hozta az újabb lehetőséget, de csatárunk lövése az oldalhálóban halt el. Négy perccel később Turi Tamás hatalmas ziccert hagyott ki, amikor egyedül vezette a labdát Pokornira, kapusunk azonban lábbal védett. A válasz villámgyorsan érkezett, amikor Tóth Ákos szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd szép passzok után visszakapta azt, de a helyzet megint kimaradt. Egy perccel a félidő letelte előtt Busa lőtt 18 méterről, azt azonban Ipacs vetődve védte. A szünet után Turi Tamás Kristóf sarokrúgás után lőtt közelről kapufát, majd Szepessy fejesét tolta a léc fölé Ipacs.

Az 51. percben Berdó teljesen feleslegesen szabálytalankodott tizenhatosán belül, mely nekünk 11-est ért. Azt Szepessy végezte el, melyet ugyan Ipacs védett, de az asszisztens döntése értelmében meg kellett ismételni a büntetőt, melyet csapatkapitányunk már gólra váltott (1-1). Az egyenlítés után megélénkült a meccs, mely újabb hazai helyzetet eredményezett. Szepessy erőszakos labdaszerzése után passzolt Busához, aki hatalmas kapufát lőtt. A 65. percben parádés hazai kontra után Horváth bődületes kapufát lőtt, majd Ipacs védett a hazai tűzijáték után. Ebben a szakaszban benne volt, hogy fordítani tud a Dunaújváros, hiszen fölényben futballozott. A következő percekben feljebb tudta tolni védekezését a Kozármisleny, emiatt kiegyenlítődött a találkozó. A végéhez közeledve láthatóan fáradni látszott a Dunaújváros, míg a Kozármisleny behozta cseréit, így ők frissebbek lettek. Ekkor minden erejükre szükségük volt Szepessyéknek, hogy legalább az egy pontot megőrizzék. A 91. percben volt esély a győzelem megszerzésére, amikor 18 méterről végzett el szabadrúgást Kovács, azt azonban Ipacs fogta, mellyel le is zárult a találkozó.

Dunaújváros PASE – HR-Rent Kozármisleny 1:1 (0:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Puskás, Hompót, Kovács, Tóth (Al-Sherai a 72. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

HR-Rent Kozármisleny: Ipacs – Kónya, Fenyvesi, Turi T. (Csernik a 83. percben), Kocsis, Nagy, Tóth, Berdó (Rácz a 69. percben), Jelena, Füredi (Márkvárt a 46. percben), Turi T. K. Vezetőedző: Pókos Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.