Érzik az erőt, érzik a fejlődést!

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 14. 11:10

A Dunaferr SE Nb I-es felnőtt röplabda csapatának fiatal játékosa, Tomanóczy Bálint is elszántan készül a 2019/2020-as bajnoki szezon kihívásaira.

"Az NB I-es bajnokság nem lesz újdonság számomra, de mivel csapatunk most alakult át, így teljesen más lappal indulunk. Ennek az az oka, hogy az idén három felnőtt játékosunk lesz, valamint az, hogy nem csak magamon, hanem a csapat minden tagján érzem az erőt, és a fejlődést. Bízom abban, hogy azok a 3-2-es meccsek, melyeket tavaly pár ponttal elvesztettünk az idén a javunkra dőlnek majd el, valamint nem futunk bele nagyarányú vereségekbe" - bizakodott a Dunaferr SE röplabdázóinak tehetséges centere, Tomanóczy Bálint, mikor arról kérdeztük, mire számít a 2019/2020-as szezonban.

A 2001-es születésű játékos szerint komoly kihívást jelent számukra a felkészülési időszak, ám rutinos játékosaiknak is köszönhetően fokozatosan igyekeznek javulni a játék minden elemében.

"Ehhez hozzájárulhat az előző szezonban szerzett rutinunk. Jelenleg a felkészülés derekánál járunk, mely időszakban napi három, három és fél órás tréningeken veszünk részt, mely azért nehéz, mert nekünk tanulóknak a tanulásra is oda kell figyelnünk. Most az a szerencsénk, hogy még nagyon az év elején vagyunk, így a tanulni való még nem sok, de az érettségihez közeledve ez biztosan változni fog. Ami azonban fontos, hogy ezt az összetett munkát mindannyian élvezzük. A kondicionális edzéseket szeretjük, az edzésmunka változatos, ami örömet ad számunkra. Most erősnek érezzük magunkat, de az edzések végére azért mindannyian alaposan elfáradunk. De azért vannak az esték, hogy kipihenjük magunkat. A csapat Hatvany Zsolt, Gebhardt Áron, Mészáros Dömötör által alkotott gerince hatalmas segítség számunkra mind a meccseken, mind az edzéseken. Nagyon érzékelhető ez a felkészülés során is, hiszen mindannyian nagyobb koncentrációval végezzük feladatunkat.

Tomanóczy Bálint (első sorban bal oldalt) nagy csatára számít a kezdőcsapatba kerülésért!

Mindenkiben nagy a törekvés azzal kapcsolatban, hogy el tudjuk érni azt a szintet, melyet Mészáros Dömötör jelent, aki nyugodtan mondhatom, fényévekre van fölöttünk, de ugyanez mondható el Gebhardt Áronról is, aki kiváló liberó. Ők nyugalmat, tartást adnak a csapatunknak Hatvany Zsolttal együtt, ráadásul a munkavégzésünk is sokkal fegyelmezettebb lett. Ami miatt újdonság lesz az idei szezon az az, hogy a kezdő csapatba kerülésért nagy harc lesz, mely plusz motivációt jelent számunkra, és kedvezően hat majd az eredmények alakulására. Most azt látom, hogy mindenki kezdő akar lenni, ami jó előjel a bajnoki rajt előtt."

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.