Figyelmesen és felelőséggel!

2019. szeptember 26. (csütörtök) 16:02 - doszerk

Kisiskolások hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Dunaújvárosban.

A „Biztonság hete” baleset-megelőzési programsorozat keretein belül 2019. szeptember 26-án reggel Dunaújvárosban, a Dózsa György Általános Iskola kisdiákjai egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen látványos akció során hívták fel a figyelmet a gyalogosok biztonságára és a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A figyelemfelkeltő akció kiemelt célja, a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonságának növelése, egyúttal felhívni a közlekedés valamennyi résztvevőjének figyelmét a közlekedési szabályok maradéktalan betartása és az egymásra való odafigyelésre.

Kép: police.hu

A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért lényeges, hogy a gépjárművezetők figyeljenek gyalogosan közlekedő embertársaikra! Mindig fokozott figyelemmel és a sebesség csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint azokat a helyeket, ahol fokozottan kell számolni gyalogosok megjelenésére. Emellett a gyalogosan közlekedők részére is hangsúlyos szempont, hogy mindig kellő elővigyázatossággal lépjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre, minden esetben győződjenek meg róla, hogy az átkelés biztonságos, továbbá ne feledkezzenek meg a láthatóság jelentőségéről.

... hogy mindenki hazaérjen!

A rovat további hírei: Sziréna

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

2020. január 24. (péntek)

Meghaladta a járványügyi küszöbértéket az influenzaszerű megbetegedések száma a Szent Pantaleon Kórház térségében, ezért az intézmény vezetése teljes körű látogatási tilalmat rendelt el.

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

2020. január 23. (csütörtök)

Egy 55 éves mezőfalvai asszonyt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, miután egy talált bankkártyát felhasználva több vásárlást is lebonyolított kedden. Nem sokáig örülhetett a szerencsés találatnak.

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

2020. január 04. (szombat)

Rendőrkézre került az a 31 éves férfi, aki három személyautó oldalüvegét törte be a városban szeptemberben és októberben. A zsaruk többrendbeli rongálás vétség elkövetése miatt hallgatták ki a gyanúsítottat, értesült a DO.

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

2020. január 03. (péntek)

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.