Figyelmesen és felelőséggel!

2019. szeptember 26. (csütörtök) 16:02 - doszerk

Kisiskolások hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Dunaújvárosban.

A „Biztonság hete” baleset-megelőzési programsorozat keretein belül 2019. szeptember 26-án reggel Dunaújvárosban, a Dózsa György Általános Iskola kisdiákjai egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen látványos akció során hívták fel a figyelmet a gyalogosok biztonságára és a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A figyelemfelkeltő akció kiemelt célja, a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonságának növelése, egyúttal felhívni a közlekedés valamennyi résztvevőjének figyelmét a közlekedési szabályok maradéktalan betartása és az egymásra való odafigyelésre.

Kép: police.hu

A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért lényeges, hogy a gépjárművezetők figyeljenek gyalogosan közlekedő embertársaikra! Mindig fokozott figyelemmel és a sebesség csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint azokat a helyeket, ahol fokozottan kell számolni gyalogosok megjelenésére. Emellett a gyalogosan közlekedők részére is hangsúlyos szempont, hogy mindig kellő elővigyázatossággal lépjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre, minden esetben győződjenek meg róla, hogy az átkelés biztonságos, továbbá ne feledkezzenek meg a láthatóság jelentőségéről.

... hogy mindenki hazaérjen!

A rovat további hírei: Sziréna

Kitüntették a dunaújvárosi tűzoltó őrmestert

Kitüntették a dunaújvárosi tűzoltó őrmestert

2019. október 23. (szerda)

Bátorságért Érdemjellel tüntették ki Horváth Mirkó tűzoltó őrmestert.

Baleset az M6-oson

Baleset az M6-oson

2019. október 20. (vasárnap)

Besnyő térségében, a Budapest irányából vezető oldalon két személygépkocsi összeütközött.

Hárman is horogra akadtak

Hárman is horogra akadtak

2019. október 20. (vasárnap)

A dunaújvárosi rendőrök 24 órán belül három főt fogtak el és állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra.

Kukoricatábla égett a város határában

Kukoricatábla égett a város határában

2019. október 19. (szombat)

Kigyulladt egy kukoricatábla a 6-os főút közelében, egy Dunaújváros és Rácalmás közötti területen. Mintegy egy hektáron, foltokban égett a tűz. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet és megkezdték az utómunkálatokat.

Hármas karambol a 6-oson

Hármas karambol a 6-oson

2019. október 18. (péntek)

Teljes pályás útlezárás mellett folyik a helyszínelés Dunaújvárosnál.

Körözött fiatalt fogtak

Körözött fiatalt fogtak

2019. október 17. (csütörtök)

Tegnap kora délutáni órákban a Korányi Sándor utcában egy 27 éves helyi lakost igazoltattak a járőrök, akivel szemben a Dunaújvárosi Járási Hivatal körözést rendelt el, mivel a kiszabott pénzbírságot nem fizette meg. A férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd a bírságösszeg befizetését követően szabadon bocsátották.

Csak bekerült a börtönbe

Csak bekerült a börtönbe

2019. október 17. (csütörtök)

A Március 15. téren tegnap hajnalban ellenőriztek a rendőrök egy 36 éves férfit, akiről megállapították, hogy ellene a Veszprémi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki. A dunaújvárosi lakost elfogták, a rendőrségre előállították, majd a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.