Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök) 8:02 - Szárszó Lajos

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Hatalmas fegyvertény az a Dunaferr SE röplabda csapata számára, hogy az idei szezonban három felnőttjátékost tudhat soraiban. Mint arról hírt adtunk, városunkban folytatja pályafutását a sportág ma is aktív ikonja, Mészáros Dömötör, aki mellett vállalta a játékot Hatvany Zsolt, a csapat kapitánya. A harmadik kiválóság, akinek szerződése most már hivatalossá vált az a Gebhardt Áron, aki Dunaújvárosban nevelkedett, itt vált korosztályos, majd felnőtt válogatottá, NB I-es játékossá. Kazincbarcikáról tért ismét haza nevelő egyesületéhez. A nagyszerű liberóra igen nagy segítséget jelenthet a csapatnak, hiszen szükség volt olyan játékosra, aki a pályán belül, az említett felnőttek mellett támaszt tud nyújtani a fiatalok számára. De nem csak támaszt, hanem egyben példaképet is jelentenek ők.

- Hogyan fogadtad Tomanóczy Tiborék megkeresését?

- Először is nagyon örülök annak, hogy hazatérhettem, és ismét Dunaújvárosban, a Dunaferr mezében játszhatok. Tomanóczy Tiborék akkor kerestek meg, miután a Kazincbarcikával közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésemet. A megkeresés számomra azért volt plusz öröm, mert fiatalokkal, fiatal csapattal szeretnék maradandót alkotni. Ehhez még több erőt ad, hogy én itt nevelkedtem, itt nőttem fel, és az is, hogy ismét együtt játszhatok Mészáros Dömötörrel, aki két éven keresztül Kazincbarcikán a csapattársam volt. A csapatból Hatvany Zsoltot nagyon jól ismerem, de a fiatalok között is vannak ismerőseim. A beilleszkedéssel nincs gondom, és érzem, hogy jó csapatot fogunk alkotni. Tudok arról, hogy Mészáros Dömötör kérése volt, hogy hazajöjjek, mely nagyon boldoggá tesz, hiszen Kazincbarcikán, majd azt követően, hogy más csapatokhoz eligazolt, remek volt a kapcsolatunk.

- Milyen lesz az idei csapat, melynek a gerincét ti, felnőtt játékosok adjátok?

- Bármilyen helyezést megcélozni még felelőtlenség lenne, de bízom abban, hogy olyan egységes, ütőképes csapatunk lesz, mely nem csak maradandót fog képes alkotni, hanem meglepetéseket is okozhat a bajnokság és a kupa során. Ami erre okot ad az a teljesítmény, hozzáállás, melyet a fiúktól az edzéseken és a felkészülési meccseken látok.

- Ha említetted a felkészülést, most milyen feladatokat végeztek?

- Jelenleg rengeteg a fizikális edzésünk, hiszen a bajnoki rajtig meg kell szereznünk a kellő állóképességet, fizikumot. Éppen ezért mindannyian fáradtak vagyunk, a labdára még nem tudunk kellően koncentrálni, de az edzőmeccsekre megpróbáljuk elérni figyelmünk maximumát. Itt most még az eredmény másodlagos, hiszen a cél az, hogy a szezon kezdetéig minél több meccset tudjunk játszani. A bajnokságban pedig mindenkitől kellenek az extra teljesítmények, hogy minél előrébb végezünk majd a végelszámolásnál.

A rovat további hírei: Sport

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Tanulságos bajnoki nyitány

Tanulságos bajnoki nyitány

2019. október 15. (kedd)

Harmadik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.