Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök) 8:02 - Szárszó Lajos

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Hatalmas fegyvertény az a Dunaferr SE röplabda csapata számára, hogy az idei szezonban három felnőttjátékost tudhat soraiban. Mint arról hírt adtunk, városunkban folytatja pályafutását a sportág ma is aktív ikonja, Mészáros Dömötör, aki mellett vállalta a játékot Hatvany Zsolt, a csapat kapitánya. A harmadik kiválóság, akinek szerződése most már hivatalossá vált az a Gebhardt Áron, aki Dunaújvárosban nevelkedett, itt vált korosztályos, majd felnőtt válogatottá, NB I-es játékossá. Kazincbarcikáról tért ismét haza nevelő egyesületéhez. A nagyszerű liberóra igen nagy segítséget jelenthet a csapatnak, hiszen szükség volt olyan játékosra, aki a pályán belül, az említett felnőttek mellett támaszt tud nyújtani a fiatalok számára. De nem csak támaszt, hanem egyben példaképet is jelentenek ők.

- Hogyan fogadtad Tomanóczy Tiborék megkeresését?

- Először is nagyon örülök annak, hogy hazatérhettem, és ismét Dunaújvárosban, a Dunaferr mezében játszhatok. Tomanóczy Tiborék akkor kerestek meg, miután a Kazincbarcikával közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésemet. A megkeresés számomra azért volt plusz öröm, mert fiatalokkal, fiatal csapattal szeretnék maradandót alkotni. Ehhez még több erőt ad, hogy én itt nevelkedtem, itt nőttem fel, és az is, hogy ismét együtt játszhatok Mészáros Dömötörrel, aki két éven keresztül Kazincbarcikán a csapattársam volt. A csapatból Hatvany Zsoltot nagyon jól ismerem, de a fiatalok között is vannak ismerőseim. A beilleszkedéssel nincs gondom, és érzem, hogy jó csapatot fogunk alkotni. Tudok arról, hogy Mészáros Dömötör kérése volt, hogy hazajöjjek, mely nagyon boldoggá tesz, hiszen Kazincbarcikán, majd azt követően, hogy más csapatokhoz eligazolt, remek volt a kapcsolatunk.

- Milyen lesz az idei csapat, melynek a gerincét ti, felnőtt játékosok adjátok?

- Bármilyen helyezést megcélozni még felelőtlenség lenne, de bízom abban, hogy olyan egységes, ütőképes csapatunk lesz, mely nem csak maradandót fog képes alkotni, hanem meglepetéseket is okozhat a bajnokság és a kupa során. Ami erre okot ad az a teljesítmény, hozzáállás, melyet a fiúktól az edzéseken és a felkészülési meccseken látok.

- Ha említetted a felkészülést, most milyen feladatokat végeztek?

- Jelenleg rengeteg a fizikális edzésünk, hiszen a bajnoki rajtig meg kell szereznünk a kellő állóképességet, fizikumot. Éppen ezért mindannyian fáradtak vagyunk, a labdára még nem tudunk kellően koncentrálni, de az edzőmeccsekre megpróbáljuk elérni figyelmünk maximumát. Itt most még az eredmény másodlagos, hiszen a cél az, hogy a szezon kezdetéig minél több meccset tudjunk játszani. A bajnokságban pedig mindenkitől kellenek az extra teljesítmények, hogy minél előrébb végezünk majd a végelszámolásnál.

A rovat további hírei: Sport

Bravúros hazai siker

Bravúros hazai siker

2019. december 09. (hétfő)

Parádés második harmaddal alapozta meg bravúros győzelmét a Komárom elleni bajnokin a DUE-RFT floorball csapata.

Kassai öröm Dunaújvárosban!

Kassai öröm Dunaújvárosban!

2019. december 08. (vasárnap)

Minden meccsét megnyerve hódította el a Santa Claus Kupa első helyét a Kassa U10-es jégkorong csapata.

Biztos siker idegenben

Biztos siker idegenben

2019. december 08. (vasárnap)

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

2019. december 08. (vasárnap)

Heroikus küzdelemben, ötméteresekkel aratott 13-12-es győzelmet az UVSE elleni Magyar Kupa fináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata!

Látogatás a sereghajtónál

Látogatás a sereghajtónál

2019. december 08. (vasárnap)

A megyeszékhelyen folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata.

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.