Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök) 8:02 - Szárszó Lajos

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Hatalmas fegyvertény az a Dunaferr SE röplabda csapata számára, hogy az idei szezonban három felnőttjátékost tudhat soraiban. Mint arról hírt adtunk, városunkban folytatja pályafutását a sportág ma is aktív ikonja, Mészáros Dömötör, aki mellett vállalta a játékot Hatvany Zsolt, a csapat kapitánya. A harmadik kiválóság, akinek szerződése most már hivatalossá vált az a Gebhardt Áron, aki Dunaújvárosban nevelkedett, itt vált korosztályos, majd felnőtt válogatottá, NB I-es játékossá. Kazincbarcikáról tért ismét haza nevelő egyesületéhez. A nagyszerű liberóra igen nagy segítséget jelenthet a csapatnak, hiszen szükség volt olyan játékosra, aki a pályán belül, az említett felnőttek mellett támaszt tud nyújtani a fiatalok számára. De nem csak támaszt, hanem egyben példaképet is jelentenek ők.

- Hogyan fogadtad Tomanóczy Tiborék megkeresését?

- Először is nagyon örülök annak, hogy hazatérhettem, és ismét Dunaújvárosban, a Dunaferr mezében játszhatok. Tomanóczy Tiborék akkor kerestek meg, miután a Kazincbarcikával közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésemet. A megkeresés számomra azért volt plusz öröm, mert fiatalokkal, fiatal csapattal szeretnék maradandót alkotni. Ehhez még több erőt ad, hogy én itt nevelkedtem, itt nőttem fel, és az is, hogy ismét együtt játszhatok Mészáros Dömötörrel, aki két éven keresztül Kazincbarcikán a csapattársam volt. A csapatból Hatvany Zsoltot nagyon jól ismerem, de a fiatalok között is vannak ismerőseim. A beilleszkedéssel nincs gondom, és érzem, hogy jó csapatot fogunk alkotni. Tudok arról, hogy Mészáros Dömötör kérése volt, hogy hazajöjjek, mely nagyon boldoggá tesz, hiszen Kazincbarcikán, majd azt követően, hogy más csapatokhoz eligazolt, remek volt a kapcsolatunk.

- Milyen lesz az idei csapat, melynek a gerincét ti, felnőtt játékosok adjátok?

- Bármilyen helyezést megcélozni még felelőtlenség lenne, de bízom abban, hogy olyan egységes, ütőképes csapatunk lesz, mely nem csak maradandót fog képes alkotni, hanem meglepetéseket is okozhat a bajnokság és a kupa során. Ami erre okot ad az a teljesítmény, hozzáállás, melyet a fiúktól az edzéseken és a felkészülési meccseken látok.

- Ha említetted a felkészülést, most milyen feladatokat végeztek?

- Jelenleg rengeteg a fizikális edzésünk, hiszen a bajnoki rajtig meg kell szereznünk a kellő állóképességet, fizikumot. Éppen ezért mindannyian fáradtak vagyunk, a labdára még nem tudunk kellően koncentrálni, de az edzőmeccsekre megpróbáljuk elérni figyelmünk maximumát. Itt most még az eredmény másodlagos, hiszen a cél az, hogy a szezon kezdetéig minél több meccset tudjunk játszani. A bajnokságban pedig mindenkitől kellenek az extra teljesítmények, hogy minél előrébb végezünk majd a végelszámolásnál.

A rovat további hírei: Sport

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.

Meglepetéssel kezdődött a hét

Meglepetéssel kezdődött a hét

2020. július 01. (szerda)

Hiába a több osztálynyi különbség, a negyedosztályú FC Green-Go alaposan meglepte a Campus osztályú PW-Shield gárdáját a Dunaújváros Kupa hétfő esti mérkőzésén.

Javuló forma, javuló eredmények

Javuló forma, javuló eredmények

2020. július 01. (szerda)

A Dunaferr SE kenusai közül Kiss Balázs szerepelt a legjobban a kedden megrendezett szolnoki edzésversenyen.

Készülnek az új szezonra

Készülnek az új szezonra

2020. június 30. (kedd)

Megkezdte felkészülését a 2020/2021-es szezon harmadosztályú bajnoki küzdelemsorozatára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Világbajnokság helyett világkupa lehet Szegeden

Világbajnokság helyett világkupa lehet Szegeden

2020. június 30. (kedd)

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett - amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók - világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), ötkarikás számokkal.

"Így kerek az egész!"

"Így kerek az egész!"

2020. június 30. (kedd)

Idén is rengetegen kíváncsiak a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának nyári táborára.