Gólzáporos győzelem

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 13. 20:36

Felszabadult játékkal aratott nagyarányú győzelmet a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Debrecen elleni hazai bajnoki találkozón.

A futsal első osztály alapszakaszának negyedik fordulójában a Dunaferr hazai pályán fogadta a Debrecen együttesét. A mieink legutóbb a Berettyóújfalu ellen játszottak kitűnően, és ezt annak ellenére mondhatjuk, hogy a meccset végül, hatalmas csatában a tavalyi bajnok nyert meg (3-4). A mai ellenfelünk kitűnően rajtolt, hiszen idegenben a Veszprémet győzte le (2-4), majd otthon a Berettyóval ikszelt (3-3), ezt követően azonban némi meglepetésre hazai pályán kapott ki a Nyírgyulajtól (0-2). Ezek alapján nagyon szoros, kiélezett mérkőzésre számíthattunk, főként, hogy eltiltás miatt Fridrich Dávid, valamint sérülés miatt Németh Péter sem játszhatott. Nagyszerűen kezdett a Dunaferr, hiszen már a második percben megszerezte a vezetést. Egy, a jobb oldalon vezetett akció végén Sáhó lőtt védhetetlenül Krajcsi kapujába (1-0). Egy perccel később ismét Sáhó lőhetett volna gólt, ezúttal azonban éles szögből nem találta el a kaput. Pál Patrik egy kapufával jelezte, hogy jó formában van, majd a vendégek végezhettek el kitűnő helyről szabadrúgást. Ennek egyenlítés lett a vége, hiszen Szentes rajtolt jobban a felpattanó labdára, melyet be is vágott a hazai kapuba (1-1).

Az egyenlítésnek azonban nem örülhetett sokáig a DEAC, mivel fél perccel a középkezdés után Klacsák vette vissza az előnyt (2-1). A gólparádé nem állt meg, hiszen a hatodik perc elején Dorogi a kapus szeme közé lőtte a labdát, melyre nem tudott reagálni (3-1). A nyolcadik percben növelhette volna előnyét a Dunaferr. Ekkor Szeghy lapos gurítása már a kapuson is túljutott, a labdát azonban egy hátrafutó debreceni a gólvonal előtt még utolérte. Revelandnak is akadt munkája, aki Szabó két lövését fogta. Erre Horváth válaszolt, aki egyéni megmozdulás után tornáztatta meg Krajcsit. A vendégek portása azonban a 14. percben nem tehetett semmit az újabb gól elkerülése érdekében, hiszen Klacsák elemi erővel lőtte a labdát a felső léc alá (4-1). A félidő hajrájában Reveland mutatott be bravúrt Tóth Attila lövései után, majd Csányi jól helyezett labdáját védte lábban Krajcsi. Az utolsó percben azonban szépített a Debrecen. Miután Nyeste és Szentes bombáit látványos mozdulattal védte a hazai kapus, sajnos Tóth Attila lövését már nem foghatta (4-2). Térfélcsere után szinte azonnal növelte a hazai előnyt Sáhó, aki ezzel az első félidőben lőtt találatát másolta le (5-2).

A 23. percben már Revelandnak volt dolga egy debreceni szabadrúgás kombináció végén, viszont gólt megint a Dunaferr szerzett. Ezúttal Szeghy volt megállíthatatlan, aki a baloldalon vitte végig a labdát, majd helyezte azt pontosan a hosszú sarokba (6-2). A biztos előny tudatában nyugodtan játszó hazai csapat továbbra is uralta a játékot, bár közben akadt egy-egy veszélyesebb kontrája a Debrecennek is. A hetedik találat a 34. percben született, mégpedig Pál Patrik által, aki kiszedte a pókot a felső sarokból (7-2). A folytatásra kapust cserélt a Dunaferr, Cseresnyés állt be, aki először a kapufának köszönhette, hogy nem avatták fel, majd nagyszerű vetődéssel húzta magához a labdát. A meccs végén Fehér Zsolt a fiatalokat is pályára küldte, akik nem okoztak csalódást, hiszen a lefújás pillanatáig kapott gól nélkül megúszták. A Dunaferr a Debrecen elleni sikerrel megszerezte második győzelmét, ezzel biztosan megelőzte mai ellenfelét a bajnoki tabellán.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Debreceni Egyetem AC 7-2 (4-2)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Klacsák 2, Szeghy 1, Pál 1, Sáhó 2. Cserék: Cseresnyés, Gergely – Kolompár, Dorogi 1, Faragó, Danó, Csányi, Németh, Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Debreceni Egyetem AC: Krajcsi – Somogyi, Szentes 1, Tóth A. 1, Kántor. Cserék: Tóth B. - Nyeste, Sustyák, Szabó, Figeczki, Haraszti, Békési. Vezetőedző: Elek Gergő.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.