Győzelemmel kezdtek az egyetemisták

spigott - 2019. szeptember 28. 12:20

Óriási csatában, az utolsó negyed jobb játékának köszönhetően tudott győzni a III. Kerületi TVE otthonában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság nyitómeccsén.

A fővárosban, a nyáron jelentősen megerősített III. Kerületi TVE elleni mérkőzéssel kezdte meg a bajnoki küzdelmeket ma délelőtt tizenegy órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely természetesen a siker reményében vágott neki az új szezon első tétmeccsének.

Ugyan a találkozó első gólját Vályi Vanda révén a mieink szerezték, a folytatás egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt Mihók Attila vezetőedző eltervezte. A védekezés egyáltalán nem működött, s támadásban is sok volt a pontatlanság, így a házigazdák nemcsak egyenlítettek, hanem a sorozatban négy gólt szerző Crittenden Patrícia vezérletével meg is léptek az egyetemistáktól (4-1). Ugyan az első negyed utolsó két percében Mahieu és Garda is bevette a fővárosiak kapuját, Crittenden újabb gólja után 5-3-as hazai vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A második nyolc percet már jobban kezdték a mieink, s Gurisatti duplájával három perc alatt ki is egyenlítettek, ám a vezetést még nem sikerült átvenniük, mert Illés és Kisteleki is bevette a csereként beállt Kiss Alexandra kapuját, s bár ezekre már rendre válaszolni tudtak Mihók Attila tanítványai, a szünetben még mindig egyenlőt mutatott az eredményjelző (7-7).

Kép: DO-archív

A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, mert a nyolcadik gólt is a fővárosiak szerezték, s hiába válaszolt erre emberelőnyből Mahieu, Illés újra a vendéglátókat juttatta vezetéshez úgy, hogy közben a mieink egy büntetőlövést is elhibáztak (9-8). A negyed utolsópercében végre ismét sikerült egalizálnia a Mihók-csapatnak, ám hiába volt lehetőség a vezetés megszerzésére is, kimaradt a helyzet, így a záró etap előtt is teljesen nyílt volt a meccs (9-9). A negyedik felvonásra azért sikerült összekapnia támadójátékát és védekezést is az egyetemistáknak, akik Garda és Mahieu találataival végre elléptek vetélytársuktól, s hiába kért időt a hazaiak szakvezetője, öt perccel a meccs vége előtt Horváth Brigitta is betalált (9-12). Ezzel együtt sem nyugodhattak meg a mieink, mert a fővárosiak Petőváry révén visszajöttek kettőre, majd az utolsó percben Rajkort is betalált, minimálisra csökkentve ezzel csapata hátrányát (11-12).

III. Kerületi TVE – DUE-Maarsk Graphics 11-12 (5-3, 2-4, 2-2, 2-3)

III. Kerületi TVE: Pápai – Crittenden 5, Pap, Kisteleki 2, Illés 2, Rajkort 1, Szentkereszti. Csere: Erős, Petőváry 1, Pelle, Szűcs. Vezetőedző: Lukács Dénes.

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Brezovszki, Gurisatti 3, Horváth 2, Mahieu 3, Vályi 1, Huszti. Csere: Kiss A. (kapus), Sajben, Szabó, Garda 3, Ziegler, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.