Dunaújváros Hetilap

Meg kell óvni zöld értékeinket

2019. szeptember 18. (szerda) 9:34 - Brousil Csaba

A Dunaújvárosi Városvédők Egyesülete és Cserna Gábor polgármester egy jelképes akcióval közösen intézkedtek a Vasmű úti platánsor megóvásáról.

A helyszínen Cserna Gábor elmondta, hogy a platánok gyakorlatilag egyidősek a Vasmű úttal és megóvásuk a város kötelessége. Kiemelte, hogy meg kell őrizni ezeket az értékeket, nem szabad a város zöld területéből veszíteni, ezért ezzel az akcióval is demonstrálni szeretnék azt, hogy a város igenis megóvja a platánokat és nem kivágja, pusztítja azokat. Mészáros László a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának vezetője elmondta, hogy 1957-ben ültették a Vasmű úti platánokat, melyek köré később betonkazettát építettek.

A város főútjának mostani felújítása során ezeket elbontották és nagyobb teret adtak a fáknak, így azok több csapadékvízhez juthatnak, mint korábban. Kiemelte, hogy a platánok jelenleg erejük teljében vannak, a felújítás a szívó-támasztó gyökereiket nem érintette, azokat nem bolygatták meg. A kisebb gyökereken keletkeztek apróbb sérülések, melyeket a lomkorona szakszerű megritkításával kompenzálnak majd. Mint mondta a fák talajszint alatti gyökérzete akkora, mint a lomkoronájuk, így ezt szimbiózisban lehet tartani. Azt is elmondta, hogy három fát ki kellett vágni, de ezt az útfelújítástól függetlenül is meg kellett volna tenni, mert már betegek voltak és életveszélyessé váltak, de helyükre újakat ültetnek majd.

A rovat további hírei: Közélet

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!