Nem volt esély Szombathelyen

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 2. 20:14

Hiába szerzett vezetést, súlyos, 8-2-es vereséget szenvedett szombathelyi bajnokiján a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely csak az első félidőben tudta úgy-ahogy tartani a remekül játszó ellenfelét.

Pokolian nehéz mérkőzés várt a futsal NBI második fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC gárdájára, hiszen a tavalyi ezüstérmes, és az idén is a dobogóra pályázó Szombathely otthonában lépett pályára. Ráadásul, mivel a vendéglátók az első körben a bajnok Berettyóújfalutól szenvedtek idegenben 7-4-es vereséget, ma kettőzött erővel szerették volna magukhoz ragadni a három pontot. A dunaújvárosiak ugyan győzelemmel indítottak, mivel az Aramist győzték le 1-0-ra hazai pályán, ettől függetlenül nem számíthattak a meccs esélyesének, hiszen Fehér Zsolt gárdája, mint arról hírt adtunk, nagymértékben átalakult kerettel vágott neki a szezonnak. Dróth bombával és Cseresnyés bravúrral indult a meccs, majd Martinez emelését ütötte ki a Dunaferr kapusa, vagyis hatalmas nyomást helyezett a Hali az első percektől kezdve az újvárosi kapura. A hetedik percben nekünk is sikerült helyzetig jutnunk. Ekkor Klacsák lépett meg védője szorításából, aki a kapus fölött próbálta átpörgetni a labdát, abba azonban nagyszerű mozdulattal nyúlt bele Gyimesi.

Egy perccel később Pál lőtt centikkel mellé, majd Dróth fordult le villámgyorsan Faragóról, de a lövése elzúgott a kapu előtt. Egy sarokrúgás után már a kapufa kellett ahhoz, hogy besegítsen Cseresnyésnek, amikor Martinez próbálta a rövid sarokba juttatni a labdát. Helyzetek tehát mindkét oldalon adódtak, az első gólt azonban mi szereztük. Egy villámgyorsan elvégzett oldalberúgás után először még kijött a kapufáról a Klacsák lövése, az azonban Sáhó elé pattant, aki kapásból helyezte a labdát a hálóba (0-1). Ami azonban nem jött jól, az a gyors hazai válasz volt. Ehhez pedig Vas szemfülessége kellett, aki szinte a félpályáról lőtt Cseresnyés kapujába (1-1).  A folytatásban fölénybe került a Haladás. Szépen, pontosan járatták több esetben a labdát, melyek egyikének a végén Gerencsér lőtt nagy erővel a felső léc alá (2-1). A folytatásban összekapta magát a Dunaferr, és rendezett védekezéssel állította meg a hazai támadásokat. A nyomást a félidő hajrájáig lehetett bírni. Ekkor egy hazai kontra végén Dróth lőtte ki spiccel, mértani pontossággal a hosszú alsó sarkot (3-1), amely lezárta a félidőt. A második húsz perc elején Sáhó lapos lövését védte vetődve Gyimesi, majd ismét Dróth lett a főszereplő, aki szabadrúgásból ragasztott óriási gólt Cseresnyés kapujába (4-1).

Képek: DO-archív

Pál Patrik próbált meg erre gyorsan válaszolni, aki távoli lövéssel dolgoztatta meg a hazai kapus, de ez sem változtatta meg azt, hogy a hazaiak fölényben, olykor látványosan játszanak. Ehhez pluszban még egy szerencsés gól is hozzájárult, amikor Da Silva középre lőtt labdája több lábon irányt változtatva kötött ki a Dunaferr kapujában (5-1). Ettől kezdve a mieink célja a tisztes helytállás lehetett, melynek remek példája Klacsák egyéni akciója után szerzett védhetetlen gólja volt (5-2). Fehér Zsolt tanítványai a következő időszakban több alkalommal, a letámadásoknak köszönhetően meg tudta zavarni abban a Haladást, hogy gond nélkül szövögesse akcióit, viszont a védekezés annyi erőt kivett belőlük, hogy a támadás építésre nem maradt belőle. Fridrich szólója azonban gólt érdemlő volt, de lövés helyett a passzt választotta. Akit azonban nem lehetett megállítani az Dróth Zoltán volt, aki a hajrában villámgyors lefordulás után védhetetlen gólt szerzett (6-2). Az újabb, hetedik találatot Hajmási szerezte (7-2), majd a meccset Melo szabadrúgás gólja zárta le (-2). Ezzel a Haladás megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot.

Haladás VSE – Dunaferr DUE Dutrade FC 8-2 (3-1)

Haladás VSE: Gyimesi – Simic, Dróth 3, Vas 1, Martinez. Cserék: Alasztics – Melo 1, Hajmási 1, Horváth, Sipos, Da Silva 1, Gerencsér 1, Péter, Vidák. Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Németh, Klacsák 1, Pál, Sáhó 1. Cserék: Gergely, Reveland – Dorogi, Fridrich, Szeghy, Faragó, Danó, Németh, Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.