Rekordmezőny az öbölben

2019. szeptember 10. (kedd) 13:13 - spigott

A komolyabb nemzetközi viadalok közé emelné az évről évre egyre népszerűbb Dunaferr Kupát a Dunaferr Sportegyesület kajak-kenu szakosztálya.

Az előttünk álló hétvégén, szombaton és vasárnap újra benépesül a kikötői öböl, ahol a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya rendezi meg a Dunaferr Kupa elnevezésű viadalt. Az évről évre egyre népszerűbb versenyt természetesen nagyon várják a szervezők, ám a szakosztály ma délelőtti sajtótájékoztatóján nemcsak a hétvégi versenyről, hanem másról is szó esett.

Pető Zsolt szakosztályelnök bevezető beszédében elmondta, hogy a tavalyi céljaik között szerepelt az, hogy idén elkészül a csónakház felújítása, s ez meg is valósult, ám ezzel még nincs vége a megújulásnak, ugyanis ígéretet kaptak arra, hogy további támogatásokban részesülnek majd eszközbeszerzésre és ingatlanfejlesztésre egyaránt. Így az öltözőszekrények megújítása mellett komplett kondicionáló felszerelésre is pályáznak majd, hogy a most felújított konditeremben olyan funkcionális edzésekre legyen lehetőségük, amelyek elengedhetetlenek a további fejlődéshez. Ezen kívül az ingatlanfejlesztés kapcsán szeretnék elkezdeni a tanmedence felújítását, mely nemcsak nekik jelent majd nagy előrelépést, hanem pótolja a környező települések kisegyesületeinek tanmedence hiányát is.

Dolezsál Zoltán edző a kajak-kenusok túra szakágának fejlődőséről elmondta, hogy idén hét túrán vettek részt közel kétszáz résztvevővel, s bár ezek jellemzően a környékben valósultak meg, a nagy sikerre való tekintettel rendeztek már távolabbi túrákat is. Természetesen szeretnék ezt a jövőben tovább bővíteni, s ezért továbbra is várnak mindenkit rendezvényeikre.

Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenusainak vezetőedzője is beszámolt a mögöttük hagyott versenyévadról, kiemelve, hogy idén is nagyon szép eredményeket sikerült elérnie sportolóiknak, akik összesen kilencen vettek részt nemzetközi versenyeken. Az U23-as és ifjúsági Európa-bajnokságon Slihoczki Ádám, Mányi Zsófia, Boldis Csenge és Kulcsár Dorina képviselte a dunaújvárosi színeket. Hajdu Jonatán a felnőtt vb-n ért el második helyezést, s itt szerepelt Kiss Balázs is. A maratoni Európa-bajnokságon Máthé Krisztián és Katona Lili szerepelt kiválóan, míg a masters Európa-bajnokságon Hubikné Tarján Éva szerzett aranyérmet.

A Dunaferr SE ügyvezető elnöke, Mátyás Gábor elmondta, hogy egy nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett a sportegyesület.

- Évekkel ezelőtt a budapesti sportegyesületeket kiemeltként kezdte támogatni a magyar kormány, míg mi, vidéki vezetők gondoltunk egyet, s elkezdtünk azon dolgozni, hogy legyenek kiemelt vidéki egyesületek is. A magyar kormány preventív eszközként is tekint a sportra, ezért nagyon jól döntött akkor, amikor kiemelt további tíz vidéki sportegyesületet is annak érdekében, hogy Magyarország sportja a jövőben is szárnyalhasson, még több gyerek sportolhasson. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy a Dunaferr SE bekerült a kiemelt egyesületek közé, s azt gondolom, hogy ezt elsősorban annak köszönhetjük, hogy a szakosztályainkban az elmúlt években is kimagasló szakmai munka folyt. A Dunaferr SE már a távolabbi múltban, a kilencvenes években is kimagasló eredményekkel büszkélkedhetett. Ez egy óriási lehetőség most az egyesület részére, még magasabbra tehetjük a mércét, tovább növelhetjük a tömegbázisunkat, s nyilván az elvárt eredményeket is jobb esélyekkel tudjuk szállítani. Erre minden esélyünk, lehetőségünk megvan, ahogy minden szakosztályunknál, úgy itt a kajak-kenusoknál is kiváló edzők vannak, remek versenyzők is, s most már a létesítmények is kellő bázisként szolgálnak ahhoz, hogy a céljainkat megvalósítsuk. Bízunk abban, hogy ez egy hosszú távú folyamat lesz, s a következő években kiemelt egyesületként újra a csúcsra érhetünk – fogalmazott a Dunaferr SE ügyvezető elnöke.

Pető Zsolt szakosztályelnök kiemelte, hogy a Dunaferr Kupa már több mint harminc éves múltra tekint vissza, s mivel idén nagyon jó barátságot kötöttek egy spanyolországi klubbal, így a szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő versenyen a Sueca csapata is tizenegy fős különítménnyel vesz majd részt. A szakosztály vezetői éppen ezért azt tervezik, hogy a Dunaferr Kupa a jövőben egy nemzetközi esemény legyen, s ennek a tesztversenye lesz a mostani viadal. Amennyiben ugyanis jól "vizsgáznak" a szervezők, akkor szeretnék ezt a versenyt a jövőben a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) hivatalos versenynaptárába is felvenni, s megnyitni a környező országok versenyzői előtt. Mint azt megtudtuk, az idei versenyre 30 klub 717 versenyzője nevezett, ami már a tavalyi részvételi rekordot is megdöntötte, s a szervezők természetesen sok szeretettel várnak minden érdeklődőt szeptember 14-én és 15-én is a kikötői öbölben, ahol remek csatákat láthatnak majd a sportág kedvelői.

A rovat további hírei: Sport

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2020. február 19. (szerda)

Igazolta a papírformát az MTK, mely kettős győzelemmel búcsúztatta a Dunaújváros PASE labdarúgóit a Magyar Kupa idei kiírásától.

Minden éremből jutott a birkózóknak

Minden éremből jutott a birkózóknak

2020. február 19. (szerda)

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Kupavisszavágó az MTK ellen

Kupavisszavágó az MTK ellen

2020. február 19. (szerda)

Háromgólos hátrányból vág neki az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójának ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

2020. február 18. (kedd)

Három dunaújvárosi játékossal a keretében kezdte meg felkészülését a trieszti olimpiai selejtezőre a magyar női vízilabda válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés

Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd)

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.