Tisztes helytállás a Fradi ellen

2019. szeptember 13. (péntek) 19:42 - doszerk

Hiába tartotta magát ötven percig kiválóan, a hajrát már nem bírta a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Rendkívül nehéz feladat várt ma este hat órától akadémiánk felnőtt együttesére, mely a legutóbbi szezon ezüstérmese, a Ferencváros otthonában lépett pályára a K&H női kézilabda liga harmadik fordulójában. Az összecsapásnak egyértelműen a fővárosiak voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy fegyelmezett, hatékony játékkal képesek lehetünk arra, hogy jó meccset játsszunk a zöld-fehérekkel. Ez még teljes csapattal sem ígérkezett volna könnyűnek, ám a régóta sérült Micijevic mellett a kisebb térdműtéten áteset Ferenczy Fruzsinára, valamint a csapat csütörtöki edzésén vádliszakadást elszenvedő Triscsuk Krisztinára sem számíthatott a DKKA szakvezetése.

Szekerczés Luca négy gólig jutott!

A mieink azonban egyáltalán nem kezdtek megilletődötten, s Szekerczés, valamint Bouti találataival már a 3. percben két góllal vezettek. Idővel azért a Fradi is magára talált, összerántotta védekezését, egymás után lőtt három góllal fordítani tudott, ám a mieink továbbra is nagyon bátran játszottak, s Bouti második találata után újra átvették a vezetést a 11. percben (3-4). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám 7-6-nál megint a fővárosiak kerültek előnybe, de ennél is nagyobb gondot jelentett, hogy Szekercézs Luca megkapta második kétpercét, majd Jovovity Jovanát is kiállították a játékvezetők, így a 20. percben időt kellett kérnie György Lászlónak (10-8). Kézilabdázóink a harmadik emberhátrány ellenére sem akartak leszakadni ellenfelükről, Szalai révén újra feljöttek egyre, s látva a hazai hibákat, a 24. percben Elek Gábor is magához hívta tanítványait (10-9). A félidőből hátralévő időben sem változott a játék képe, a Kohász továbbra is nagyon bátran játszva tartotta minimális hátrányát, így a szünethez érve csak egy góllal, 13-12-re vezetett a Fradi.

Képek: DO-archív

Nagy kérdés volt, hogy az eleve szűkös kerettel mennyi ideig sikerül tartani a házigazdákat, ám együttesünk a második félidőt is jól kezdte, mert Klujber góljára Molnár és Nick válaszolt, így ismét sikerült egyenlíteni (14-14). Sokáig azonban nem örülhettünk az egálnak, mert a Fradi védelme egyre nehezebb feladat elé állította a mieinket, s egy újabb 3-0-s etappal 18-15-re megléptek Elek Gábor tanítványai. Szekerczés Luca góllal, Csapó Kyra védett hetessel igyekezett visszahozni csapatunkat, mely Grosch szép találata után ismét minimálisra csökkentette hátrányát, így a hazai szakvezetésnek másodszor is időt kellett kérnie (18-17). Ez sem segített azonban a fővárosiakon, mert Jovovity második góljával a 46. percben egyenlített a Kohász, mely emberhátrányban is tartani tudta a lépést ellenfelével (19-19). A 48. percben már a vezetésért támadhatott együttesünk, ám a következő gólt a hazaiak szerezték, s hiába kért időt György László az 50. percben, a folytatás már a fővárosiakról szólt. Együttesünk sajnos sorozatban követte el a hibákat, kettős emberhátrányba is került, így a Fradi sorozatban négy találatot szerezve lépett el 25-20-ra. Innen sajnos már nem volt visszaút a mieink számára, s bár csapatunk továbbra is küzdött becsülettel, a zöld-fehérek tovább növelték előnyüket, s végül 31-23-ra megnyerték a sokáig nagyon szoros összecsapást.

FTC-Rail Cargo Hungaria – DKKA 31-23 (13-12)

DKKA: Csapó – Mihály, Szekerczés, Bouti, Sirián, Szalai, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Jovovity, Koronczai, Cavlovic, Nick, Molnár, Grosch. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.