Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap) 20:08 - doszerk

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Hazai környezetben, a Fehérvári Titánok elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslcav Ihnacak tanítványai egyértelműen arra készültek, hogy megőrizzék hibátlan mérlegüket a szezonban, ám ez annak ellenére sem ígérkezett könnyű feladatnak a sokat és jól korcsolyázó Titánokkal szemben, hogy a két gárda székesfehérvári nyitómeccsén a mieink sima, 7-1-es sikert arattak.

Ahogy várható volt, egy motivált, gyors fehérvári csapattal néztek farkasszemet a mieink, s az az első tíz percben inkább a hazai kapu előtt adódtak lehetőségek, de Hughson kapus átmentette jó formáját a korábbi meccsekről, s rendre megakadályozta a vendégeket a gólszerzésben. Volt helyzete persze az Acélbikáknak is, ám a vezető találathoz kellett Mazurek villanása is, aki a 10. percben éles szögből lőtte ki a kapu bal oldalát (1-0). A vezető gól után volt egy nagyon erős emberelőnye a Titánoknak, ám nem sikerült mattolniuk a hazai védelmet, míg a túloldalon Turcotte volt szemfüles, s a kaput megkerülve húzta be a pakkot laposan, megduplázva ezzel a Bikák előnyét.

A második felvonásra egy lényegesen élesebb DAB jött ki a jégre, mely ekkor már esélyt sem adott ellenfelének. A harmadik hazai gólra ugyan a 29. percig várni kellett, ám Mazurek találata után Dansereau, Turcotte és Somogyi is szép gólt lőtt, így amiatt sem szomorkodtak a hazai drukkerek, hogy a hatodik dunaújvárosi gól előtt Campbell egy emberelőnyös bombával elvette Hughson hibátlan mérlegét (6-1). A harmadik húsz percre már nem sok izgalom maradt, így talán csökkent is a koncentráció hazai oldalon, ám ez sem akadályozta meg a Bikákat abban, hogy tovább növeljék előnyüket. A 47. percben Azari lőtte ki a bal felsőt, majd a harmad derekán Mazurek kotort be egy kipattanót, s mivel a hátralévő időben már csak helyzetekig jutottak a felek, gólig már nem, így a DAB végül fölényes, 8-1-es sikerrel szerezte meg negyedik győzelmét is az Erste Ligában.

Mazurek három gólig jutott!

Miroslav Ihnacak: - Az első tíz percben akadtak gondjaink a koncentrációval, több nagy lehetősége is volt a vendégeknek, s ekkor a kapusunk jó teljesítményére is szükség volt. A folytatásban azonban elől és hátul is egyre jobban teljesítettünk, majd a második harmadban el is döntöttük a mérkőzést.

Kiss Dávid: - Nehéz a megfelelő jelzőket használni egy ilyen mérkőzés után. Ugyan a két csapatnak mások a céljai az idei bajnokságban, más ehhez az alapanyag is, de ettől még nem elfogadható, hogy így játsszunk. Úgy néz ki, hogy elég nagy hullámvölgyben vagyunk, dolgoznunk kell tovább és tovább fejleszteni fiataljainkat.

DAB – Fehérvári Titánok 8-1 (2-0, 4-1, 2-0)

DAB: Hughson – Kovács (2), Vuorijärvi (1), Azari 1 (3), Dansereau 1 (1), Mazurek 3 (1) – Baker (1), Lendak (1), Silló (1), Somogyi 1 (1), Turcotte 2 (1) - Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás - Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Pinczés. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Fehérvári Titánok: Szeles – Horváth, Vas, Campbell 1, Mihály, Péter (1) – Erdély, Kiss, Balogh, Császár, Madácsi – Imre, McCutheon, Dézsi, Kovács, Nagy – Halasi, Almási, Buzás, Vincze. Vezetőedző: Kiss Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.