Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap) 20:08 - doszerk

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Hazai környezetben, a Fehérvári Titánok elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslcav Ihnacak tanítványai egyértelműen arra készültek, hogy megőrizzék hibátlan mérlegüket a szezonban, ám ez annak ellenére sem ígérkezett könnyű feladatnak a sokat és jól korcsolyázó Titánokkal szemben, hogy a két gárda székesfehérvári nyitómeccsén a mieink sima, 7-1-es sikert arattak.

Ahogy várható volt, egy motivált, gyors fehérvári csapattal néztek farkasszemet a mieink, s az az első tíz percben inkább a hazai kapu előtt adódtak lehetőségek, de Hughson kapus átmentette jó formáját a korábbi meccsekről, s rendre megakadályozta a vendégeket a gólszerzésben. Volt helyzete persze az Acélbikáknak is, ám a vezető találathoz kellett Mazurek villanása is, aki a 10. percben éles szögből lőtte ki a kapu bal oldalát (1-0). A vezető gól után volt egy nagyon erős emberelőnye a Titánoknak, ám nem sikerült mattolniuk a hazai védelmet, míg a túloldalon Turcotte volt szemfüles, s a kaput megkerülve húzta be a pakkot laposan, megduplázva ezzel a Bikák előnyét.

A második felvonásra egy lényegesen élesebb DAB jött ki a jégre, mely ekkor már esélyt sem adott ellenfelének. A harmadik hazai gólra ugyan a 29. percig várni kellett, ám Mazurek találata után Dansereau, Turcotte és Somogyi is szép gólt lőtt, így amiatt sem szomorkodtak a hazai drukkerek, hogy a hatodik dunaújvárosi gól előtt Campbell egy emberelőnyös bombával elvette Hughson hibátlan mérlegét (6-1). A harmadik húsz percre már nem sok izgalom maradt, így talán csökkent is a koncentráció hazai oldalon, ám ez sem akadályozta meg a Bikákat abban, hogy tovább növeljék előnyüket. A 47. percben Azari lőtte ki a bal felsőt, majd a harmad derekán Mazurek kotort be egy kipattanót, s mivel a hátralévő időben már csak helyzetekig jutottak a felek, gólig már nem, így a DAB végül fölényes, 8-1-es sikerrel szerezte meg negyedik győzelmét is az Erste Ligában.

Mazurek három gólig jutott!

Miroslav Ihnacak: - Az első tíz percben akadtak gondjaink a koncentrációval, több nagy lehetősége is volt a vendégeknek, s ekkor a kapusunk jó teljesítményére is szükség volt. A folytatásban azonban elől és hátul is egyre jobban teljesítettünk, majd a második harmadban el is döntöttük a mérkőzést.

Kiss Dávid: - Nehéz a megfelelő jelzőket használni egy ilyen mérkőzés után. Ugyan a két csapatnak mások a céljai az idei bajnokságban, más ehhez az alapanyag is, de ettől még nem elfogadható, hogy így játsszunk. Úgy néz ki, hogy elég nagy hullámvölgyben vagyunk, dolgoznunk kell tovább és tovább fejleszteni fiataljainkat.

DAB – Fehérvári Titánok 8-1 (2-0, 4-1, 2-0)

DAB: Hughson – Kovács (2), Vuorijärvi (1), Azari 1 (3), Dansereau 1 (1), Mazurek 3 (1) – Baker (1), Lendak (1), Silló (1), Somogyi 1 (1), Turcotte 2 (1) - Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás - Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Pinczés. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Fehérvári Titánok: Szeles – Horváth, Vas, Campbell 1, Mihály, Péter (1) – Erdély, Kiss, Balogh, Császár, Madácsi – Imre, McCutheon, Dézsi, Kovács, Nagy – Halasi, Almási, Buzás, Vincze. Vezetőedző: Kiss Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Tanulságos bajnoki nyitány

Tanulságos bajnoki nyitány

2019. október 15. (kedd)

Harmadik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.