Újabb Kovács-arany az Ob-n!

2019. szeptember 1. (vasárnap) 12:40 - Szárszó Lajos

A tegnapi felemáskorlát aranyérem után Kovács Zsófia az Országos Bajnokság egyéni fináléjában gerendán sem talált legyőzőre.

Kovács Zsófia folytatta remeklését a MATSZ – Prolan Egyéni Országos Bajnokság szerenkénti döntőjében. A pénteken megszerzett összetett ezüstérem után szombaton felemáskorláton úgy lett aranyérmes, hogy igazából ellenfelei megközelíteni sem tudták, hiszen három tizeddel tornázott többet, mint az őt követő ezüstérmes. Zsófiára ma újabb feladat várt, hiszen gerendán és talajon is harcba szállt az érmes helyekért. A részleteket Trenka János edzőtől tudtuk meg.

- Gerendán kezdett Zsófia, ahol nagyon szép, nagyon pontos gyakorlatot mutatott be. Ekkor, az anyagerősség alapján is úgy éreztem, hogy magasan, több tizeddel nyeri meg a versenyt, de a versenybírók nem abból a kiinduló pontszámból számoltak, mint én, hanem három tizeddel alacsonyabból. Az első helyet ez sem veszélyeztette, hiszen két tizeddel tornázott többet, mint az ezüstérmes.

Ami ennek a szernek a tanulsága, hogy így legalább megtudtuk, hiszen a bírók ebben segítettek nekünk, hogy a magasabb kiindulóhoz mit kell még pluszban hozzátennünk, javítanunk. A folytatásban a talajgyakorlata sajnos nem úgy sikerült, mint szerettük volna, mivel a gyakorlat harmadik sorában az előre szaltót nem rakta rá a sorra, mely annyira megzavarta, hogy az utolsó sorban nem mert úgy változtatni, hogy azt egy nehezebb ugrással zárja le. Így végül a negyedik helyen zárt, de emiatt nem bosszankodunk, hiszen ez tanulópénz volt arra, hogy hogyan kell legközelebb lereagálnia az ilyen, vagy ehhez hasonló helyzetet. Mivel tegnap remek korlát, ma szép gerendagyakorlatot mutatott be, nincs miért szomorkodnunk. Ez most olyan verseny volt, amelyből tanulnunk kell. A következő hetekben a párizsi világkupára készülünk majd, ahol, mivel ez előzi meg a világbajnokságot, már azokat a gyakorlatokat fogjuk bemutatni, melyekkel a vb-re készülünk. Sok változtatást a jelenlegi gyakorlataiban nem tervezek, de amennyiben felemáskorláton még egy bicska dupla leugrást be tudunk építeni, akkor az erősíthet a pontszámán.

A rovat további hírei: Sport

Az éllovas érkezik

Az éllovas érkezik

2019. november 14. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a listavezető Csíkszereda elleni pénteki rangadón.

Rossinak meg kell találnia cardiffi védelmét

Rossinak meg kell találnia cardiffi védelmét

2019. november 14. (csütörtök)

Négy nappal a cardiffi, sorsdöntő Eb-selejtező előtt pénteken 19 órától az Uruguay elleni barátságos mérkőzéssel avatja fel az új Puskás Arénát a magyar labdarúgó-válogatott; Marco Rossi szövetségi kapitány ígérete szerint nem tartalékol a walesi összecsapásra.

Walesi-magyar - Willi Orbán nem játszhat

Walesi-magyar - Willi Orbán nem játszhat

2019. november 14. (csütörtök)

Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója sérülés miatt nem játszhat a Wales elleni, továbbjutás szempontjából sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen jövő kedden.

A DUE nyerte a rangadót!

A DUE nyerte a rangadót!

2019. november 13. (szerda)

A BVSC-Zugló Diapolo együttesének otthonában aratott magabiztos győzelmet a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Magabiztos DAB-siker!

Magabiztos DAB-siker!

2019. november 13. (szerda)

A Dunaújvárosi Acélbikák a harmadik harmadban nyújtott gólerős játékuknak köszönhetően hozták haza a bajnoki pontokat a Vasas otthonából.

Fontos információkat osztott meg a szurkolókkal az MLSZ

Fontos információkat osztott meg a szurkolókkal az MLSZ

2019. november 13. (szerda)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel közelítsék meg a Puskás Arénát a pénteki, Uruguay elleni stadionavató előtt.

Ma már a Vasas következik

Ma már a Vasas következik

2019. november 13. (szerda)

A bajnoki címvédő elleni öldöklő küzdelem után a sereghajtó otthonába látogatnak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.