Újabb Kovács-arany az Ob-n!

2019. szeptember 1. (vasárnap) 12:40 - Szárszó Lajos

A tegnapi felemáskorlát aranyérem után Kovács Zsófia az Országos Bajnokság egyéni fináléjában gerendán sem talált legyőzőre.

Kovács Zsófia folytatta remeklését a MATSZ – Prolan Egyéni Országos Bajnokság szerenkénti döntőjében. A pénteken megszerzett összetett ezüstérem után szombaton felemáskorláton úgy lett aranyérmes, hogy igazából ellenfelei megközelíteni sem tudták, hiszen három tizeddel tornázott többet, mint az őt követő ezüstérmes. Zsófiára ma újabb feladat várt, hiszen gerendán és talajon is harcba szállt az érmes helyekért. A részleteket Trenka János edzőtől tudtuk meg.

- Gerendán kezdett Zsófia, ahol nagyon szép, nagyon pontos gyakorlatot mutatott be. Ekkor, az anyagerősség alapján is úgy éreztem, hogy magasan, több tizeddel nyeri meg a versenyt, de a versenybírók nem abból a kiinduló pontszámból számoltak, mint én, hanem három tizeddel alacsonyabból. Az első helyet ez sem veszélyeztette, hiszen két tizeddel tornázott többet, mint az ezüstérmes.

Ami ennek a szernek a tanulsága, hogy így legalább megtudtuk, hiszen a bírók ebben segítettek nekünk, hogy a magasabb kiindulóhoz mit kell még pluszban hozzátennünk, javítanunk. A folytatásban a talajgyakorlata sajnos nem úgy sikerült, mint szerettük volna, mivel a gyakorlat harmadik sorában az előre szaltót nem rakta rá a sorra, mely annyira megzavarta, hogy az utolsó sorban nem mert úgy változtatni, hogy azt egy nehezebb ugrással zárja le. Így végül a negyedik helyen zárt, de emiatt nem bosszankodunk, hiszen ez tanulópénz volt arra, hogy hogyan kell legközelebb lereagálnia az ilyen, vagy ehhez hasonló helyzetet. Mivel tegnap remek korlát, ma szép gerendagyakorlatot mutatott be, nincs miért szomorkodnunk. Ez most olyan verseny volt, amelyből tanulnunk kell. A következő hetekben a párizsi világkupára készülünk majd, ahol, mivel ez előzi meg a világbajnokságot, már azokat a gyakorlatokat fogjuk bemutatni, melyekkel a vb-re készülünk. Sok változtatást a jelenlegi gyakorlataiban nem tervezek, de amennyiben felemáskorláton még egy bicska dupla leugrást be tudunk építeni, akkor az erősíthet a pontszámán.

A rovat további hírei: Sport

A nemzetközi mezőny versenyezni szeretne

A nemzetközi mezőny versenyezni szeretne

2020. június 06. (szombat)

Ha lesznek versenyek, a sportolók örömmel állnak majd rajthoz, derült ki a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) felméréséből.

Újra ringben a DÖSE bokszolói

Újra ringben a DÖSE bokszolói

2020. június 06. (szombat)

Nyolc hét után térhettek vissza a radari küzdősport csarnokba a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.