Újabb Kovács-arany az Ob-n!

2019. szeptember 1. (vasárnap) 12:40 - Szárszó Lajos

A tegnapi felemáskorlát aranyérem után Kovács Zsófia az Országos Bajnokság egyéni fináléjában gerendán sem talált legyőzőre.

Kovács Zsófia folytatta remeklését a MATSZ – Prolan Egyéni Országos Bajnokság szerenkénti döntőjében. A pénteken megszerzett összetett ezüstérem után szombaton felemáskorláton úgy lett aranyérmes, hogy igazából ellenfelei megközelíteni sem tudták, hiszen három tizeddel tornázott többet, mint az őt követő ezüstérmes. Zsófiára ma újabb feladat várt, hiszen gerendán és talajon is harcba szállt az érmes helyekért. A részleteket Trenka János edzőtől tudtuk meg.

- Gerendán kezdett Zsófia, ahol nagyon szép, nagyon pontos gyakorlatot mutatott be. Ekkor, az anyagerősség alapján is úgy éreztem, hogy magasan, több tizeddel nyeri meg a versenyt, de a versenybírók nem abból a kiinduló pontszámból számoltak, mint én, hanem három tizeddel alacsonyabból. Az első helyet ez sem veszélyeztette, hiszen két tizeddel tornázott többet, mint az ezüstérmes.

Ami ennek a szernek a tanulsága, hogy így legalább megtudtuk, hiszen a bírók ebben segítettek nekünk, hogy a magasabb kiindulóhoz mit kell még pluszban hozzátennünk, javítanunk. A folytatásban a talajgyakorlata sajnos nem úgy sikerült, mint szerettük volna, mivel a gyakorlat harmadik sorában az előre szaltót nem rakta rá a sorra, mely annyira megzavarta, hogy az utolsó sorban nem mert úgy változtatni, hogy azt egy nehezebb ugrással zárja le. Így végül a negyedik helyen zárt, de emiatt nem bosszankodunk, hiszen ez tanulópénz volt arra, hogy hogyan kell legközelebb lereagálnia az ilyen, vagy ehhez hasonló helyzetet. Mivel tegnap remek korlát, ma szép gerendagyakorlatot mutatott be, nincs miért szomorkodnunk. Ez most olyan verseny volt, amelyből tanulnunk kell. A következő hetekben a párizsi világkupára készülünk majd, ahol, mivel ez előzi meg a világbajnokságot, már azokat a gyakorlatokat fogjuk bemutatni, melyekkel a vb-re készülünk. Sok változtatást a jelenlegi gyakorlataiban nem tervezek, de amennyiben felemáskorláton még egy bicska dupla leugrást be tudunk építeni, akkor az erősíthet a pontszámán.

A rovat további hírei: Sport

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.

Gálameccs a szerbek ellen

Gálameccs a szerbek ellen

2020. január 19. (vasárnap)

Gólt sem kapott utolsó csoportmérkőzésén a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.