A dunaújvárosi füsttől fuldoklik Pintér Tamás, miközben Gyurcsány bábjaként azokhoz dörgölőzik, akik a helyzetet előidézték

2019. október 11. (péntek) 12:39 - doszerk

A Dunaferr dolgozóiért aggódik álságosan, miközben a Vasmű elkótyavetyélőinek kegyeit keresi a dunaújvárosi polgármesterségre pályázó Pintér Tamás, aki pártja, a Jobbik bevett kommunikációjának megfelelően ellenfeleire keni a saját bűneit.

Bár látszólag a Dunaferr dolgozóiért aggódik, a valóságban a Vasmű menedzsmentjének érdekeit szolgálja Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője. Pintér Tamás ugyan elkövetett néhány erőtlen hozzászólást a témában az Országgyűlésben, ám szavait nem követték tettek, mondandóját akkor is inkább arra igyekezett kihegyezni, hogy a légszennyezettségről – szerinte – a jelenlegi fideszes városvezetés tehet. A regnáló polgármester, Cserna Gábor kihívója azt a tényt ugyanakkor gondosan igyekezett titokban tartani, hogy épp ő kötött választási szövetséget azokkal az egykori baloldali politikusokkal, aki volt döntéshozókként – Dunaújváros érdekeivel ellentétesen – szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Gyurcsány, majd a Bajnai-kormányok üveggyöngyökért elkótyavetyélhessék a Vasműt. Azok az emberek teremtettek olyan helyzetet, amely előidézhette azt, hogy a Dunaferrt megvásároló konzorciumnak szinte semmilyen kötelezettsége nem keletkezett a privatizáció utáni időkben a környezetvédelmi beruházásokra. Ez eredményezte azt, hogy a nem kellően szigorú jogszabályok miatt a cég vezetésének ma sem az áll érdekében, hogy csökkentse az üzemből kikerülő káros anyagok mennyiségét, mert egyszerűbb, és olcsóbb kifizetni a rendszeresen kiszabott környezetvédelmi bírságokat.

Gyurcsány bosszút fog állni a Jobbikon

A Vasmű elherdálását segítő egykori döntéshozók, Szántó Péter és Tóth Kálmán képviselőjelöltekként igyekeznek most visszakapaszkodni a hatalomba, természetesen hiperszuperfüggetlenként, a hiperszuperfüggetlen masírozáshoz – ahogy Magyarországon jelenleg mindenütt – Gyurcsány Ferenc adja a ritmust. Így van ez Dunaújvárosban, ahol a kótyavetye jogi előkészítője, Tóth István volt jegyző a Rajta Újváros nevű ellenzéki alakulat ikonja, aki mindjárt a szabadcsapat júniusi megalakulásakor hitet tett Gyurcsány Ferenc karmestersége mellett. Ezeknek az embereknek a büszkén vállalt szövetségese most Pintér Tamás, akinek a pártja egykor azért jött létre, hogy Gyurcsányt és a bandáját végleg eltakarítsák a közéletből, jelenleg pedig ott dorombol a bukott miniszterelnök ölében. Gyurcsány Ferenc puccsal jutott hatalomra egykor, majd elvtársai puccsal távolították el a kormányfői pozícióból, ami őt öriharira sarkallta a baloldallal szemben. Ezért verte/veri szét a magyarországi baloldalt, azt a baloldalt, amelybe a Ballik Jobbik most oly kéjesen igyekszik integrálódni. Ezt a minden hitelét elveszített, minden hitét, elvét feladó Jobbikot képviseli Pintér Tamás, hogy Gyurcsány kedvében járjon. Épeszű embernek nem lehet kétsége afelől, hogy Gyurcsány Ferenc bosszút fog állni azért, amiért a győri jobbikosok feladták az ottani moslékkoalíciót, ez a bosszú érintené Pintér Tamást is, ha valamilyen szerencsétlen csillagkonstellációnak köszönhetően ő lenne Dunaújvárosiak következő polgármestere. És hogy kik innák meg ennek a levét? Természetesen a dunaújvárosiak.

Pintér Tamás nem küldetést teljesít, hanem Gyurcsánynak akarja megszerezni Dunaújvárost

Pintér Tamás a bértárgyalások lázában elkövetett hangoskodáson kívül semmit nem tett sem a Vasmű dolgozóiért, sem a dunaújvárosiakért, sem a választókörzetében élőkért, ha lett volna ilyen szándéka, akkor ellátogat hozzájuk, megkérdezi őket, de nyilván kényelmesebb, ha inkább valóságshow-szereplőkkel kényezteti magát Budapesten. Innentől talán érthető, hogy a honatya miért az RTL Klubot, nem pedig az illetékes hatóságokat riadóztatja, amikor habzik a Duna. Ha Pintér Tamásnak fontos lenne a választópolgárok egészsége, akkor tehetett volna annál többet is, hogy a fideszes politikusokra fogja a kialakult helyzetet, miközben a kialakult helyzet előidézőihez dörgölőzik. Ha Pintér Tamás adna legalább a látszatra, akkor nem olyan ember vezetné az önkormányzati kampányát, aki konkrétan anyagi függőségi viszonyban van a Dunaferr vezetésével, vagyis onnan fizetik. Ha esetleg ismerős a képlet az azért lehet, mert Pintér blogját egy másik nagy cég, a Hankook pénzelte, amíg egy bizonyos PestiSrácok.hu fel nem hívta erre a menedzsment figyelmét. Komolyan veszi-e innentől bárki, hogy a Dunaferr közvetett támogatását élvező Pintér Tamás jó levegőt, tiszta vizet és persze tündöklő fényt hoz majd Dunaújvárosba? Pintér Tamás azért kell Gyurcsánynak, hogy megkaparinthasson egy megyei jogú várost, utána biztosan megpuccsolná polgármesterét, és a sajátját ültetné a helyébe. Dunaújváros ennél többet érdemel. 

Egy biztos, az elmúlt évek osztalékából, eredményéből bőven futotta volna a kötelező környezetvédelmi fejlesztésekre az idegen, külföldi tulajdonosdoktól.

- Pesti Srácok/DO -

A rovat további hírei: Politika

Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását

Várhelyi Olivér megkapta az EP illetékes bizottságának jóváhagyását

2019. november 18. (hétfő)

Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Süli János: a legkorszerűbb blokkok épülnek meg a Paks II. projekt keretében

Süli János: a legkorszerűbb blokkok épülnek meg a Paks II. projekt keretében

2019. november 07. (csütörtök)

A Paks II. projekt keretében a legkorszerűbb blokkok épülnek meg, nemzetközi együttműködésben - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezésért felelős tárca nélküli miniszterrel kedden, a Roszatom vezérigazggatójával tartott közös sajtótájékoztatón Pakson, miután áttekintették a projekt előrehaladását.

EP-választás - Közzétették a végleges eredményeket

EP-választás - Közzétették a végleges eredményeket

2019. október 29. (kedd)

Közzétették a május végi európai parlamenti (EP-) választás végleges eredményeit kedden Brüsszelben, amelyek szerint az átlagos részvételi arány 50,66 százalékos volt a közösségben.

Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában

Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában

2019. október 23. (szerda)

1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

2019. október 21. (hétfő)

A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely maga is kész erre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén.

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

2019. október 19. (szombat)

Várakozásokon felül teljesített és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el tavaly a magyar gazdaság – írta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a napokban közzétett jelentésében. Az értékelés szerint a magyar jövedelem szintje látványos felzárkózást mutat a fejlett gazdaságokhoz képest. A munkabérek gyors ütemben növekednek, míg a munkanélküliségi ráta történelmileg alacsony szintre mérséklődött - írja a hirado.hu.

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

2019. október 16. (szerda)

Eddig csaknem 1500 kérelem érkezett a falusi családi otthonteremtési kedvezményre (csok), mintegy 8 milliárd forint értékben.