A dunaújvárosi füsttől fuldoklik Pintér Tamás, miközben Gyurcsány bábjaként azokhoz dörgölőzik, akik a helyzetet előidézték

2019. október 11. (péntek) 12:39 - doszerk

A Dunaferr dolgozóiért aggódik álságosan, miközben a Vasmű elkótyavetyélőinek kegyeit keresi a dunaújvárosi polgármesterségre pályázó Pintér Tamás, aki pártja, a Jobbik bevett kommunikációjának megfelelően ellenfeleire keni a saját bűneit.

Bár látszólag a Dunaferr dolgozóiért aggódik, a valóságban a Vasmű menedzsmentjének érdekeit szolgálja Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője. Pintér Tamás ugyan elkövetett néhány erőtlen hozzászólást a témában az Országgyűlésben, ám szavait nem követték tettek, mondandóját akkor is inkább arra igyekezett kihegyezni, hogy a légszennyezettségről – szerinte – a jelenlegi fideszes városvezetés tehet. A regnáló polgármester, Cserna Gábor kihívója azt a tényt ugyanakkor gondosan igyekezett titokban tartani, hogy épp ő kötött választási szövetséget azokkal az egykori baloldali politikusokkal, aki volt döntéshozókként – Dunaújváros érdekeivel ellentétesen – szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Gyurcsány, majd a Bajnai-kormányok üveggyöngyökért elkótyavetyélhessék a Vasműt. Azok az emberek teremtettek olyan helyzetet, amely előidézhette azt, hogy a Dunaferrt megvásároló konzorciumnak szinte semmilyen kötelezettsége nem keletkezett a privatizáció utáni időkben a környezetvédelmi beruházásokra. Ez eredményezte azt, hogy a nem kellően szigorú jogszabályok miatt a cég vezetésének ma sem az áll érdekében, hogy csökkentse az üzemből kikerülő káros anyagok mennyiségét, mert egyszerűbb, és olcsóbb kifizetni a rendszeresen kiszabott környezetvédelmi bírságokat.

Gyurcsány bosszút fog állni a Jobbikon

A Vasmű elherdálását segítő egykori döntéshozók, Szántó Péter és Tóth Kálmán képviselőjelöltekként igyekeznek most visszakapaszkodni a hatalomba, természetesen hiperszuperfüggetlenként, a hiperszuperfüggetlen masírozáshoz – ahogy Magyarországon jelenleg mindenütt – Gyurcsány Ferenc adja a ritmust. Így van ez Dunaújvárosban, ahol a kótyavetye jogi előkészítője, Tóth István volt jegyző a Rajta Újváros nevű ellenzéki alakulat ikonja, aki mindjárt a szabadcsapat júniusi megalakulásakor hitet tett Gyurcsány Ferenc karmestersége mellett. Ezeknek az embereknek a büszkén vállalt szövetségese most Pintér Tamás, akinek a pártja egykor azért jött létre, hogy Gyurcsányt és a bandáját végleg eltakarítsák a közéletből, jelenleg pedig ott dorombol a bukott miniszterelnök ölében. Gyurcsány Ferenc puccsal jutott hatalomra egykor, majd elvtársai puccsal távolították el a kormányfői pozícióból, ami őt öriharira sarkallta a baloldallal szemben. Ezért verte/veri szét a magyarországi baloldalt, azt a baloldalt, amelybe a Ballik Jobbik most oly kéjesen igyekszik integrálódni. Ezt a minden hitelét elveszített, minden hitét, elvét feladó Jobbikot képviseli Pintér Tamás, hogy Gyurcsány kedvében járjon. Épeszű embernek nem lehet kétsége afelől, hogy Gyurcsány Ferenc bosszút fog állni azért, amiért a győri jobbikosok feladták az ottani moslékkoalíciót, ez a bosszú érintené Pintér Tamást is, ha valamilyen szerencsétlen csillagkonstellációnak köszönhetően ő lenne Dunaújvárosiak következő polgármestere. És hogy kik innák meg ennek a levét? Természetesen a dunaújvárosiak.

Pintér Tamás nem küldetést teljesít, hanem Gyurcsánynak akarja megszerezni Dunaújvárost

Pintér Tamás a bértárgyalások lázában elkövetett hangoskodáson kívül semmit nem tett sem a Vasmű dolgozóiért, sem a dunaújvárosiakért, sem a választókörzetében élőkért, ha lett volna ilyen szándéka, akkor ellátogat hozzájuk, megkérdezi őket, de nyilván kényelmesebb, ha inkább valóságshow-szereplőkkel kényezteti magát Budapesten. Innentől talán érthető, hogy a honatya miért az RTL Klubot, nem pedig az illetékes hatóságokat riadóztatja, amikor habzik a Duna. Ha Pintér Tamásnak fontos lenne a választópolgárok egészsége, akkor tehetett volna annál többet is, hogy a fideszes politikusokra fogja a kialakult helyzetet, miközben a kialakult helyzet előidézőihez dörgölőzik. Ha Pintér Tamás adna legalább a látszatra, akkor nem olyan ember vezetné az önkormányzati kampányát, aki konkrétan anyagi függőségi viszonyban van a Dunaferr vezetésével, vagyis onnan fizetik. Ha esetleg ismerős a képlet az azért lehet, mert Pintér blogját egy másik nagy cég, a Hankook pénzelte, amíg egy bizonyos PestiSrácok.hu fel nem hívta erre a menedzsment figyelmét. Komolyan veszi-e innentől bárki, hogy a Dunaferr közvetett támogatását élvező Pintér Tamás jó levegőt, tiszta vizet és persze tündöklő fényt hoz majd Dunaújvárosba? Pintér Tamás azért kell Gyurcsánynak, hogy megkaparinthasson egy megyei jogú várost, utána biztosan megpuccsolná polgármesterét, és a sajátját ültetné a helyébe. Dunaújváros ennél többet érdemel. 

Egy biztos, az elmúlt évek osztalékából, eredményéből bőven futotta volna a kötelező környezetvédelmi fejlesztésekre az idegen, külföldi tulajdonosdoktól.

- Pesti Srácok/DO -

A rovat további hírei: Politika

Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

2020. január 22. (szerda)

Dr. Dorkota Lajos is bekerülhet a 15-20 választókerületi elnök közé, akik leváltásáról dönthet a Fidesz (= Orbán Viktor) a több meglepő vereséget hozó helyhatósági választások után, írja kormányzati forrásokra hivatkozva a Népszava.

Városháza: távozott a jegyző!

Városháza: távozott a jegyző!

2020. január 16. (csütörtök)

Rendkívüli sajtóközleményben tudatta Pintér Tamás polgármester, hogy megszűnt dr. Sürü Renáta jegyzői munkaviszonya. Betűhív közlés!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

2020. január 13. (hétfő)

Heten szállnak ringbe az időközi országgyűlési választáson február 16-án; a választási bizottság sorsoláson határozta meg a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét a napokban.

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

2020. január 07. (kedd)

Molnár Tibor független jelöltet, Iváncsa polgármesterét támogatja a Fidesz a február 16-án esedékes dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson, jelentette be Dorkota Lajos, a kormánypárt választókerületi elnöke.

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

2020. január 07. (kedd)

Több pontatlanságot is tartalmaz a Magyar Nemzet hétfőn megjelent cikke, Dunaújvárosról – az önkormányzat a város hivatalos weboldalán reagált az írásra. A téma fontosságára tekintettel a tíz pontba szedett cáfolatot betűhíven közli a DO – íme!

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

2020. január 06. (hétfő)

Az országos nyilvánosság egyre többet foglalkozik a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás témájával, a nem NER-kompatibilis felületek tartalmainak végkicsengése egyértelmű: a 2018-as országgyűlési és a tavaly őszi helyhatósági választás ellenzéki győzelme után újra méreteset bukhat a Fidesz. Esélylesés a hajtás után.

Kormánydöntés: 700 millió mínusz

Kormánydöntés: 700 millió mínusz

2019. december 25. (szerda)

A kormány december 23-ai ülésén döntött a korábbi városvezetés által benyújtott hitelkérelemmel kapcsolatban. Az 1500 milliós kérésből a kabinet 778 millió forintot hagyott jóvá, a korábban már kifizetett több mint 700 millió így hiányzik a város költségvetéséből. Negatív opcionálódás a hajtás után – kösz, Orbán!