Dunaújváros Hetilap

Átadták a felújított Magyar úti klubházat

2019. október 6. (vasárnap) 14:04 - Molnár Emese

Egy nótaesttel avatták fel a pentelei közösségek a kívül-belül felújított Magyar úti klubházat.A rendezvényen jelen volt Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei is, akik ajándékkal is kedveskedtek a penteleieknek, mégpedig a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal.

A László Imre Nótakedvelők Klubja június 23-án tartotta legutóbbi találkozóját a Magyar úti klubházban, ez volt az utolsó rendezvény a nagyszabású felújítás megkezdése előtt. Az önkormányzat által biztosított 35 millió forintból ugyanis többek között leszigetelték az épületet, új nyílászárókat szereltek fel, korszerűsítették a villamoshálózatot és a vízgépészetet. A munkálatokkal elkészültek a szakemberek, és október 5-én egy nótaest keretében vették birtokba a pentelei közösségek. Szloboda György, a László Imre Magyar Nóta, Népdal, Operett és Cigány dalokat kedvelők klubjának elnöke elmondta, a klub harminchat éves fennállása során kétszer alakították át ezt a helyet, a befogadóképesség növelése érdekében. Egyszer hetvenről százhúsz fősre bővítették, majd a közfalak kivágása révén százkilencven fősre növelték. Bár kisebb javításokat elvégeztek az épületen, azonban elmúlt az idő felette, megérett már a korszerűsítésre. Erre biztosított támogatást az önkormányzat. Mint azt Szloboda György hangsúlyozta, elégedettek az eredménnyel, és köszönettel szólt a felújításért, hogy megszépült ez a közkedvelt bázisuk.

A rendezvényen jelen volt Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei is, akik ajándékkal is kedveskedtek a penteleieknek, mégpedig a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal. Ezekkel is díszíthetik majd a megújult klubház falait, mint ahogy a visszaköltözés után az elmúlt évek sok-sok ereklyéivel, okleveleivel, fényképeivel. Palkovics Katalin az ünnepség elején elmondta, Cserna Gábor polgármester nem tudott eljönni erre a rendezvényre (aznap fogadták a koreai köztársaság nagykövetét), de azt üzente, hogy mivel a felújítás költségvetési kerete a klubház asztalainak, székeinek cseréjét nem tette lehetővé, a választás után, ha ismét hivatalba léphet, polgármesterként az egyik első előterjesztése az lesz, hogy ezekre is szavazzon meg forrást az újonnan felálló közgyűlés.

Most a nótakedvelők rendezvényének adott otthont a megújult klubház, aztán október 14-én 16 órakor a Pentelei Nyugdíjas Klub tagjai is tartják már a szokásos találkozójukat.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Benzin le, gázolaj fel

Benzin le, gázolaj fel

2019. október 14. (hétfő)

Szerdától eltérően változik a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon - írja a holtankoljak.hu internetes portál.

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

2019. október 14. (hétfő)

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

A megelőzés fontosságáért

A megelőzés fontosságáért

2019. október 14. (hétfő)

A betegség kialakulása nem előzhető meg, de jól diagnosztizálható és időben felismerve gyógyítható is az emlőrák. Egy közös sétával szerették volna felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

Az önkormányzati választás helyi eredményei

Az önkormányzati választás helyi eredményei

2019. október 13. (vasárnap)

A 2019-es önkormányzati választáson Dunaújvárosban a következő eredmények születtek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. október 13. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb eseményei a D+TV hétvégi hírösszefoglalójában.

Újabb játszótér a kicsiknek

Újabb játszótér a kicsiknek

2019. október 12. (szombat)

Tovább szépült a Kertváros, ezúttal egy kis játszóteret építettek a környéken élő kisgyermekes családok számára.