Dunaújváros Hetilap

Átadták a felújított Magyar úti klubházat

2019. október 6. (vasárnap) 14:04 - Molnár Emese

Egy nótaesttel avatták fel a pentelei közösségek a kívül-belül felújított Magyar úti klubházat.A rendezvényen jelen volt Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei is, akik ajándékkal is kedveskedtek a penteleieknek, mégpedig a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal.

A László Imre Nótakedvelők Klubja június 23-án tartotta legutóbbi találkozóját a Magyar úti klubházban, ez volt az utolsó rendezvény a nagyszabású felújítás megkezdése előtt. Az önkormányzat által biztosított 35 millió forintból ugyanis többek között leszigetelték az épületet, új nyílászárókat szereltek fel, korszerűsítették a villamoshálózatot és a vízgépészetet. A munkálatokkal elkészültek a szakemberek, és október 5-én egy nótaest keretében vették birtokba a pentelei közösségek. Szloboda György, a László Imre Magyar Nóta, Népdal, Operett és Cigány dalokat kedvelők klubjának elnöke elmondta, a klub harminchat éves fennállása során kétszer alakították át ezt a helyet, a befogadóképesség növelése érdekében. Egyszer hetvenről százhúsz fősre bővítették, majd a közfalak kivágása révén százkilencven fősre növelték. Bár kisebb javításokat elvégeztek az épületen, azonban elmúlt az idő felette, megérett már a korszerűsítésre. Erre biztosított támogatást az önkormányzat. Mint azt Szloboda György hangsúlyozta, elégedettek az eredménnyel, és köszönettel szólt a felújításért, hogy megszépült ez a közkedvelt bázisuk.

A rendezvényen jelen volt Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei is, akik ajándékkal is kedveskedtek a penteleieknek, mégpedig a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal. Ezekkel is díszíthetik majd a megújult klubház falait, mint ahogy a visszaköltözés után az elmúlt évek sok-sok ereklyéivel, okleveleivel, fényképeivel. Palkovics Katalin az ünnepség elején elmondta, Cserna Gábor polgármester nem tudott eljönni erre a rendezvényre (aznap fogadták a koreai köztársaság nagykövetét), de azt üzente, hogy mivel a felújítás költségvetési kerete a klubház asztalainak, székeinek cseréjét nem tette lehetővé, a választás után, ha ismét hivatalba léphet, polgármesterként az egyik első előterjesztése az lesz, hogy ezekre is szavazzon meg forrást az újonnan felálló közgyűlés.

Most a nótakedvelők rendezvényének adott otthont a megújult klubház, aztán október 14-én 16 órakor a Pentelei Nyugdíjas Klub tagjai is tartják már a szokásos találkozójukat.

A rovat további hírei: Közélet

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
 

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

2020. május 31. (vasárnap)

Hétfőtől nyári menetrend szerint járnak a helyi járatos buszok Dunaújvárosban.

Szép napot mára (is), sok boldogságot, gyerekek!

Szép napot mára (is), sok boldogságot, gyerekek!

2020. május 31. (vasárnap)

Gyermeknapi meglepetéssel készültünk, folytatódott a MOMETERA program, Balsai Móni ezúttal a csillagszemű juhász történetét eleveníti föl az Arany János iskola tagozatosainak illusztrációjával! Nézzétek, hallgassátok, sok boldogságot, szép napot!

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

2020. május 29. (péntek)

Több megoldásra váró téma is szóba került azon bejáráson, amelyet Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester tartott a 3. körzetben még szerdán délelőtt.

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

2020. május 28. (csütörtök)

Új forgalmi rend bevezetésével több mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Vigyázat, egyirányú!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

2020. május 28. (csütörtök)

Két remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.