Dunaújváros Hetilap

Átadták a felújított Magyar úti klubházat

Molnár Emese - 2019. október 6. 14:04

Egy nótaesttel avatták fel a pentelei közösségek a kívül-belül felújított Magyar úti klubházat.A rendezvényen jelen volt Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei is, akik ajándékkal is kedveskedtek a penteleieknek, mégpedig a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal.

A László Imre Nótakedvelők Klubja június 23-án tartotta legutóbbi találkozóját a Magyar úti klubházban, ez volt az utolsó rendezvény a nagyszabású felújítás megkezdése előtt. Az önkormányzat által biztosított 35 millió forintból ugyanis többek között leszigetelték az épületet, új nyílászárókat szereltek fel, korszerűsítették a villamoshálózatot és a vízgépészetet. A munkálatokkal elkészültek a szakemberek, és október 5-én egy nótaest keretében vették birtokba a pentelei közösségek. Szloboda György, a László Imre Magyar Nóta, Népdal, Operett és Cigány dalokat kedvelők klubjának elnöke elmondta, a klub harminchat éves fennállása során kétszer alakították át ezt a helyet, a befogadóképesség növelése érdekében. Egyszer hetvenről százhúsz fősre bővítették, majd a közfalak kivágása révén százkilencven fősre növelték. Bár kisebb javításokat elvégeztek az épületen, azonban elmúlt az idő felette, megérett már a korszerűsítésre. Erre biztosított támogatást az önkormányzat. Mint azt Szloboda György hangsúlyozta, elégedettek az eredménnyel, és köszönettel szólt a felújításért, hogy megszépült ez a közkedvelt bázisuk.

A rendezvényen jelen volt Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei is, akik ajándékkal is kedveskedtek a penteleieknek, mégpedig a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal. Ezekkel is díszíthetik majd a megújult klubház falait, mint ahogy a visszaköltözés után az elmúlt évek sok-sok ereklyéivel, okleveleivel, fényképeivel. Palkovics Katalin az ünnepség elején elmondta, Cserna Gábor polgármester nem tudott eljönni erre a rendezvényre (aznap fogadták a koreai köztársaság nagykövetét), de azt üzente, hogy mivel a felújítás költségvetési kerete a klubház asztalainak, székeinek cseréjét nem tette lehetővé, a választás után, ha ismét hivatalba léphet, polgármesterként az egyik első előterjesztése az lesz, hogy ezekre is szavazzon meg forrást az újonnan felálló közgyűlés.

Most a nótakedvelők rendezvényének adott otthont a megújult klubház, aztán október 14-én 16 órakor a Pentelei Nyugdíjas Klub tagjai is tartják már a szokásos találkozójukat.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.