Bravúros siker a bajnokságban

2019. október 8. (kedd) 8:04 - spigott

Az eddig hibátlan Kazincbarcika legyőzésével szerezte meg első sikerét az OB I-es pontvadászat idei kiírásában a DUE-RFT floorball csapata.

A bajnokságot három győzelemmel kezdő Kazincbarcikai Ördögök elleni hazai találkozóval folytatta vasárnap este az OB I-es pontvadászatot a DUE-RFT floorball csapata. Az egyetemi sportcsarnokban megrendezett mérkőzést jól kezdték a mieink, s már a 4. percben megszerezték a vezetést Kiss Péternek köszönhetően. Ugyan sokáig nem örülhettek az előnynek floorballosaink, mert az esélyesebb vendégek szűk öt perccel később egalizálni tudtak, ám erre is volt válasza a DUE gárdájának, s a 12. percben Kovács Balázs góljával ismét előnybe kerültek, s fórjuk lehetett volna akár nagyobb is, de a mieink második gólszerzője egy perccel később sajnos büntetőt hibázott.

Képek: DIE-RFT (Löwinger Zoltán archív felvétele)

Ezzel együtt is sikerült megőrizni a vezetést a második harmadig, mely kiválóan alakult a hazaiak számára, ugyanis a 21. percben Kovács Balázs már nem hibázta el ziccerét, s mikor Magosi Erik is bevette a vendégek ketrecét a 22. percben, már 4-1-es előnynek örülhettek a mieink. A folytatásban csak szabálytalanságaikkal tűntek ki a felek, ám az eredmény már nem változott, így a záró etap előtt együttesünk állt lényegesen közelebb a győzelemhez. Az újabb térfélcsere után végleg eldőlni látszott találkozó, ugyanis Kovács megszerezte harmadik találatát is, s ugyan a vendégek nagyot hajrázva feljöttek 5-3-ra, Krukk Balázs 59percben szerzett gólja végleg eldöntötte a pontok sorsát, így hiába szerezte a meccs utolsó találatát a Kazincbarcika, végül a mieink örülhettek a 6-4-es győzelemnek, s ezzel együtt annak is, hogy feljöttek a bajnoki tabella hetedik helyére.

DUE-RFT – Kazincbarcikai Ördögök 6-4 (2-1, 2-0, 2-3)

DUE RFT: Majorosi – Balázs, Dolmán, Jadlószki, Kiss P. 1, Kiss T. (1), Kovács B. 3 (1), Krukk 1 (1), Magosi 1, Pavlicsek (1), Petrovickij, Sója, Pribék (kapus).

A rovat további hírei: Sport

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Győzelemre tör a Kohász

Győzelemre tör a Kohász

2020. január 24. (péntek)

Nehéz meccs vár a DKKA csapatára ma este is, ám kézilabdázóink győzelmet remélnek a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!