Hozta a kötelezőt a Győr

doszerk - 2019. október 25. 19:36

Az első félidőben még tartotta magát, ám végül 34-21-es vereséget szenvedett a címvédő Győr elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Szekszárdon lépett pályára ma este hat órától akadémiánk felnőtt együttese, mely a bajnoki címvédő, s az idei szezonban is hibátlanul teljesítő Győri AUDI ETO KC gárdája ellen mérette meg magát a K&H női kézilabda liga újabb fordulójában. Az összecsapásnak egyértelműen a zöld-fehérek voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy az elmúlt hetek jó formáját meglovagolva sikerül jó mérkőzést játszani ellenfelükkel.

A kezdés a győriek számára alakult jobban, mert az első öt percben nem sikerült bevenni együttesünknek a világbajnok Leynaud kapuját, míg a túloldalon háromszor is eredményes volt az ellenfél (0-3). A mieink gólcsendjét Sirián törte meg, majd Szalai már egyre hozta fel a Kohászt, ám a tizedik percre visszaállt a két gárda közti korábbi különbség (3-6). Támadásban ekkor megakadtak kézilabdázóink Csapó bravúrjain múlt, hogy nem sikerült jobban meglógnia a győrieknek, így gyorsan jött is az időkérés, ám a rövid pauza sem tett jót, mert egy újabb 3-0-s rohammal 9-4-re meglépett a címvédő.

Szalai Babett hat gólig jutott a címvédő ellen! (Kép: DO-archív)

Innentől kezdve újra feljavult a Kohász támadójátéka, ám mivel a túloldalon is rendre jött a válasz, így állandósult a két gárda közti négy-ötgólos különbség (9-13). A játékrész hajrájában két alkalommal is emberelőnyben játszhattak az akadémisták, ám a győriek így is tartani tudták előnyüket, s a szünetre 17-12-es vezetéssel vonulhattak.

A második felvonást újra jobban kezdték a Rába-partiak, s György Lászlónak már a 35. percben időt kellett kérnie, mert nyolc góllal meglépett az ETO (13-21). A rövid pauzát követően sem úgy alakult a meccs, ahogy azt elterveztük, mert Kiss Éva sorozatban mutatta be a védéseket a győri kapuban, s az ellentámadásokból nem tették meg azt a szívességet a "vendégek", hogy hibázzanak, így a 42. percben már tizenkét góllal állt jobban a címvédő (15-27). A mieink hosszú gólcsendjét Cavlovic törte meg, de a győriek továbbra sem akartak lassítani, így az 51. percben már 32-18-ra vezettek. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri meg a mérkőzést a bajnoki éllovas, mely a igazolta a papírformát, s remek második félidei játékának köszönhetően végül 34-21-es sikerrel húzta be a két bajnoki pontot.

DKKA – Győri AUDI ETO KC 21-34 (12-17)

DKKA: Csapó – Grosch 2, Szekerczés 5, Sirián 2, Nick, Bouti 1, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Szalai 6, Molnár 1, Cavlovic 2, Triscsuk 1, Ferenczy, Mihály 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.