Kezdődik a tornász világbajnokság!

Szárszó Lajos - 2019. október 5. 12:09

Stuttgartra figyel mától a torna sportot szeretők szeme, hiszen ma 18 órakor lépnek a szerekhez a versenyzők, köztük Kovács Zsófia is.

Kettős feladat vár ma estétől Kovács Zsófiára, aki 18 órától lép porondra a tornászok stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságán.  Most már azt is tudjuk, hogy Kovács, Schermann és Böczögő négy szeren mutatja be gyakorlatait, Makra az ugrást hagyja ki, míg Péter csak ugráson szerepel. Kovács Zsófia és társai női selejtezők 2. napján mutatkoznak be a 11. csoportban, és most már azt is tudjuk, hogy felemáskorláttal kezdenek. A tét minden versenyző számára nagy, hiszen a stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokság, ahol csapatban, egyéni összetettben és szerenként is lehet olimpiai kvótát szerezni. A nemzetközi szabályok alapján az együttesek esetében az 5/4/3 szisztéma érvényesül, vagyis az öt versenyzőből 4 megy fel a szerre, és a 3 legjobb gyakorlat számít a végelszámolásnál a csapateredmény szempontjából.

Részletes program, olimpiai kvalifikációs világbajnokság, Stuttgart

Október 5. - selejtezők, 2. nap (nők) - magyarok 18:00-tól
Október 6. - selejtezők, 3. nap (férfiak) - magyarok 13:00-tól
Október 7. - selejtezők, 4. nap (férfiak)
Október 8. - női csapatverseny, döntő
Október 9. - férfi csapatverseny, döntő
Október 10. - női egyéni összetett döntő
Október 11. - férfi egyéni összetett döntő
Október 12. - szerenkénti döntők, 1. nap
Október 13. - szerenkénti döntők, 2. nap
Október 14. – hazaérkezés, Liszt Ferenc Repülőtér, 8:00

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.