Kupahétvége előtt az egyetemisták

Szárszó Lajos - 2019. október 24. 18:22

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda együttese Egerben harcolhatja ki, hogy bekerüljön a BENU Női Magyar Kupa elődöntőjébe.

Eddig hibátlan, száz százalékos teljesítménnyel kezdte az OBI-es bajnoki szezont a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda együttese, amely három napra Egerbe teszi át székhelyét. Ezúttal azonban nem a bajnoki sorozatban, hanem a BENU Női Magyar Kupában folytathatja kiváló sorozatát. A kupában résztvevő csapatokat két csoportba sorsolták. A mieink a „B” jelűbe kerültek a Budapesti Honvéd Sport Egyesület, a BVSC-Zugló Diapolo, az FTC-Telekom Waterpolo, valamint a Lillafüredi Ásványvíz-ZF-Eger csapatia mellé. Az „A” csoportot a Hungerit Szentes, a Tatabánya, a Szeged Szegedi Tudományegyetem, az UVSE Hunguest Hotels, és a III.Ker. TVE alkotják.

Kép: DO-archív

A pénteken kezdődő és vasárnap délután befejeződő mérkőzéssorozat végén a mienk célja csak az lehet, hogy csoportjukban legalább a második helyen végezzenek, hiszen az jelentheti a kupa elődöntőjébe kerülést a másik ág első két csapata mellé. A legjobb persze az lenne, ha Mihók Attila tanítványai olyan eredményt érnének el, hogy Magyarország jelenlegi legjobb csapatával, az UVSE-vel csak a fináléban találkozzanak. Addig azonban még hosszú az út, hiszen a mostani selejtezőt követően még elődöntőre kerül sor, melynek vesztesei automatikusan harmadikak lesznek, míg annak győztesei kerülnek a döntőbe.

2019. évi BENU Női Magyar Kupa mérkőzéssorozat menetrendje:

október 25. péntek:
11.30 Lillafüredi Ásványvíz-ZF-Eger – FTC Telekom
19.00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – BVSC-Zugló Diapolo
20.30 FTC Telekom – Budapesti Honvéd Sport Egyesület

október 26. szombat:
10.00 BVSC-Zugló Diapolo – Budapesti Honvéd Sport Egyesület
11.30 Lillafüredi Ásványvíz-ZF-Eger – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
18.00 FTC Telekom – BVSC-Zugló Diapolo
19.30 Budapesti Honvéd Sport Egyesület – Lillafüredi Ásványvíz-ZF-Eger

október 27. vasárnap
10.00 Budapesti Honvéd Sport Egyesület – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
11.30 BVSC-Zugló Diapolo – Lillafüredi Ásványvíz-ZF-Eger
16.00 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – FTC Telekom

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.