Kupameccs vár az akadémistákra

2019. október 21. (hétfő) 18:01 - doszerk

Idegenben, a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára kedden este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Jó formát mutat az utóbbi időszakban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely bő egy hete a Mosonmagyaróvár ellen aratott magabiztos, 27-20-as győzelmet, majd Debrecenben ért el 24-24-es döntetlent, így hat mérkőzést követően két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel áll a K&H női kézilabda liga hetedik helyén. Kedden este azonban nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupa harmadik fordulójában kell helyt állnia kézilabdázóinknak, akik este hattól "jó ismerősük", a Mosonmagyaróvár vendégeként lépnek pályára.

Holnapi ellenfelünk természetesen csalódott volt a Dunaújvárosban elszenvedett vereség után, ám azóta hazai környezetben sikerült javítaniuk úgy, hogy négygólos hátrányból felállva, hét másodperccel a meccs vége előtt szerzett találattal 24-23-ra legyőzték az MTK-t, s abban is biztosak lehetünk, hogy a kedd esti mérkőzésen is a továbbjutás lesz a céljuk. A következő körbe jutás ugyanis ezen az egy mérkőzésen dől majd el, vagyis akár egy egygólos győzelem is elég lenne a házigazdáknak a negyedik fordulóba kerüléshez.

Kép: DO-archív

Egy dunaújvárosi győzelem, vagy egy döntetlen a Kohász kézilabdázói számára jelentene örömöt, de György László vezetőedző szerint is nagyon kemény mérkőzés vár rájuk kedden este.

- Frissek az emlékek természetesen, mert másfél hete játszottunk a Mosonmagyaróvárral, s azt az akkori meccs előtt is elmondtam, hogy nehéz, kemény csata vár ránk, s annak ellenére, hogy végül hét góllal nyertünk, mind a két félidőben nagyon meg kellett dolgoznunk a sikerért. Egyenlő erők küzdelmére, s a dunaújvárosihoz hasonló nagy csatára számítok holnap is. Hazai pályán talán a Mosonmagyaróvár számít esélyesebbnek, de mi is mindent el fogunk követni azért, hogy jól szerepeljünk. Azért is fontos lesz ez a mérkőzés, mert azok a játékosaink, akik sérültek voltak, pályára léphetnek, s még közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy felvegyék azt a ritmust, amit a többiek már tudnak, s ami kell az előttünk álló bajnoki mérkőzéseken is.

A rovat további hírei: Sport

A liga egyik legjobbja érkezik

A liga egyik legjobbja érkezik

2020. január 27. (hétfő)

Rendkívül nehéz hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára kedden este a Csíkszereda ellen.

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.

Szabadkai siker a jégcsarnokban

Szabadkai siker a jégcsarnokban

2020. január 26. (vasárnap)

Udvarias házigazdáknak bizonyultak a dunaújvárosiak a második alkalommal megrendezett Hokillák Jégkorong Tornán.

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.