Magabiztos továbbjutás a kupában

spigott - 2019. október 27. 17:00

A selejtező összes mérkőzését megnyerve jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A BVSC és a házigazda Eger elleni győzelmekkel a háta mögött várta a Magyar Kupa selejtezőjének utolsó két mérkőzését ma délelőtt és délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mivel a Ferencváros tegnap este 12-10-re legyőzte a BVSC gárdáját, ezért a mieinknek ma délelőtt a Honvéd ellen már egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsák továbbjutásukat a legjobb négy közé. A két csapat közelmúltban lejátszott bajnokiját 22-6-ra nyerték Garda Krisztináék, akik ezúttal sem kegyelmeztek a fővárosiaknak, az első félidő után 15-4-re vezettek, s Gurisatti gréta tizenkét !) góljának is köszönhetően végül kiütéses, 28-6-os sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket a selejtezőben.

A Fradi elleni délutáni találkozón már csak az volt a tét, hogy csoportja első, vagy második helyén jut-e tovább a Mihók-csapat, melyre nem várt könnyű feladat a tavalyi szezonhoz képest tovább erősödő, s az idén még szintén hibátlan fővárosiak ellen. Ugyan Garda révén az egyetemisták szereztek vezetést az első percben, ám ezt követően másfél negyeden keresztül nem sikerült bevenniük a zöld-fehérek kapuját. Eközben a Fradi három alkalommal is mattolta a dunaújvárosi védelmet, s ugyan a második negyed hajrájára sikerült egyenlíteni, ám Illés második találata után 4-3-as fővárosi vezetéssel vonultak a csapatok a félidei pihenőre.

Garda Krisztina a hajrában döntött a Fradi ellen! Képek: DO-archív)

A harmadik negyedet jobban kezdte ellenfelénél a DUE, ám hiába sikerült átvennie a vezetést Horváth és Gurisatti góljaival, még ebben a játékrészben egyenlített a Fradi, mely a záró etap elején ismét előnybe került (5-6). A mérkőzés hajráját azonban nagyon megnyomták az egyetemisták, akik az utolsó öt percben lehúzták a rolót kapujuk előtt, míg a túloldalon Vályi előbb egyenlített, majd Garda Krisztina duplázott. Mihók Attila csapata így 8-6-os sikerrel zárt a selejtezőt, s csoportja első helyén végezve jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Eredmények, gólszerzők

BHSE – DUE-Maarsk Graphics 6-28 (2-8, 2-7, 1-7, 1-6)
Gólszerzőink: Gurisatti 12, Garda 4, Sajben 3, Vályi V. 2, Brezovszki 2, Huszti 2, Ziegler 1, Szellák 1, Mahieu 1.

DUE-Maarsk Graphics – FTC Telekom Waterpolo 8-6 (1-3, 2-1, 2-1, 3-1)
Gólszerzőink: Garda 3, Gurisatti 2, Vályi V. 2, Horváth 1.

A rovat további hírei: Sport

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.

Pozitív gondolatok a döntő után

Pozitív gondolatok a döntő után

2021. júl. 30.

Összességében elégedett olimpiai szereplésével a DKSE tornásza, Kovács Zsófia, aki a 14. helyen zárta a tornászok egyéni összetett fináléját Tokióban.

Kovács Zsófia 14. az olimpián

Kovács Zsófia 14. az olimpián

2021. júl. 29.

Nem tudott javítani selejtezős eredményén, így a 14. helyen fejezte be a tokiói olimpia egyéni összetett fináléját a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!