Magabiztos továbbjutás a kupában

2019. október 27. (vasárnap) 17:00 - spigott

A selejtező összes mérkőzését megnyerve jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A BVSC és a házigazda Eger elleni győzelmekkel a háta mögött várta a Magyar Kupa selejtezőjének utolsó két mérkőzését ma délelőtt és délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mivel a Ferencváros tegnap este 12-10-re legyőzte a BVSC gárdáját, ezért a mieinknek ma délelőtt a Honvéd ellen már egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsák továbbjutásukat a legjobb négy közé. A két csapat közelmúltban lejátszott bajnokiját 22-6-ra nyerték Garda Krisztináék, akik ezúttal sem kegyelmeztek a fővárosiaknak, az első félidő után 15-4-re vezettek, s Gurisatti gréta tizenkét !) góljának is köszönhetően végül kiütéses, 28-6-os sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket a selejtezőben.

A Fradi elleni délutáni találkozón már csak az volt a tét, hogy csoportja első, vagy második helyén jut-e tovább a Mihók-csapat, melyre nem várt könnyű feladat a tavalyi szezonhoz képest tovább erősödő, s az idén még szintén hibátlan fővárosiak ellen. Ugyan Garda révén az egyetemisták szereztek vezetést az első percben, ám ezt követően másfél negyeden keresztül nem sikerült bevenniük a zöld-fehérek kapuját. Eközben a Fradi három alkalommal is mattolta a dunaújvárosi védelmet, s ugyan a második negyed hajrájára sikerült egyenlíteni, ám Illés második találata után 4-3-as fővárosi vezetéssel vonultak a csapatok a félidei pihenőre.

Garda Krisztina a hajrában döntött a Fradi ellen! Képek: DO-archív)

A harmadik negyedet jobban kezdte ellenfelénél a DUE, ám hiába sikerült átvennie a vezetést Horváth és Gurisatti góljaival, még ebben a játékrészben egyenlített a Fradi, mely a záró etap elején ismét előnybe került (5-6). A mérkőzés hajráját azonban nagyon megnyomták az egyetemisták, akik az utolsó öt percben lehúzták a rolót kapujuk előtt, míg a túloldalon Vályi előbb egyenlített, majd Garda Krisztina duplázott. Mihók Attila csapata így 8-6-os sikerrel zárt a selejtezőt, s csoportja első helyén végezve jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Eredmények, gólszerzők

BHSE – DUE-Maarsk Graphics 6-28 (2-8, 2-7, 1-7, 1-6)
Gólszerzőink: Gurisatti 12, Garda 4, Sajben 3, Vályi V. 2, Brezovszki 2, Huszti 2, Ziegler 1, Szellák 1, Mahieu 1.

DUE-Maarsk Graphics – FTC Telekom Waterpolo 8-6 (1-3, 2-1, 2-1, 3-1)
Gólszerzőink: Garda 3, Gurisatti 2, Vályi V. 2, Horváth 1.

A rovat további hírei: Sport

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

Segítség a kórháznak

Segítség a kórháznak

2019. december 07. (szombat)

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának rendeznek gyűjtést a szervezők a 2020-as Carissa Kupán.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2019. december 07. (szombat)

A Brassó elleni szoros vereség után ma már Gyergyószentmiklóson húznak korcsolyát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Gól nélkül nem megy

Gól nélkül nem megy

2019. december 06. (péntek)

Idei harmadik mérkőzését is elveszítette a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Kupahétvége előtt

Kupahétvége előtt

2019. december 06. (péntek)

A Szentes elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa döntőjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2019. december 06. (péntek)

Két nap alatt két kőkemény mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira az Erste Liga alapszakaszában.