Magabiztos továbbjutás a kupában

2019. október 27. (vasárnap) 17:00 - spigott

A selejtező összes mérkőzését megnyerve jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A BVSC és a házigazda Eger elleni győzelmekkel a háta mögött várta a Magyar Kupa selejtezőjének utolsó két mérkőzését ma délelőtt és délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mivel a Ferencváros tegnap este 12-10-re legyőzte a BVSC gárdáját, ezért a mieinknek ma délelőtt a Honvéd ellen már egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsák továbbjutásukat a legjobb négy közé. A két csapat közelmúltban lejátszott bajnokiját 22-6-ra nyerték Garda Krisztináék, akik ezúttal sem kegyelmeztek a fővárosiaknak, az első félidő után 15-4-re vezettek, s Gurisatti gréta tizenkét !) góljának is köszönhetően végül kiütéses, 28-6-os sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket a selejtezőben.

A Fradi elleni délutáni találkozón már csak az volt a tét, hogy csoportja első, vagy második helyén jut-e tovább a Mihók-csapat, melyre nem várt könnyű feladat a tavalyi szezonhoz képest tovább erősödő, s az idén még szintén hibátlan fővárosiak ellen. Ugyan Garda révén az egyetemisták szereztek vezetést az első percben, ám ezt követően másfél negyeden keresztül nem sikerült bevenniük a zöld-fehérek kapuját. Eközben a Fradi három alkalommal is mattolta a dunaújvárosi védelmet, s ugyan a második negyed hajrájára sikerült egyenlíteni, ám Illés második találata után 4-3-as fővárosi vezetéssel vonultak a csapatok a félidei pihenőre.

Garda Krisztina a hajrában döntött a Fradi ellen! Képek: DO-archív)

A harmadik negyedet jobban kezdte ellenfelénél a DUE, ám hiába sikerült átvennie a vezetést Horváth és Gurisatti góljaival, még ebben a játékrészben egyenlített a Fradi, mely a záró etap elején ismét előnybe került (5-6). A mérkőzés hajráját azonban nagyon megnyomták az egyetemisták, akik az utolsó öt percben lehúzták a rolót kapujuk előtt, míg a túloldalon Vályi előbb egyenlített, majd Garda Krisztina duplázott. Mihók Attila csapata így 8-6-os sikerrel zárt a selejtezőt, s csoportja első helyén végezve jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Eredmények, gólszerzők

BHSE – DUE-Maarsk Graphics 6-28 (2-8, 2-7, 1-7, 1-6)
Gólszerzőink: Gurisatti 12, Garda 4, Sajben 3, Vályi V. 2, Brezovszki 2, Huszti 2, Ziegler 1, Szellák 1, Mahieu 1.

DUE-Maarsk Graphics – FTC Telekom Waterpolo 8-6 (1-3, 2-1, 2-1, 3-1)
Gólszerzőink: Garda 3, Gurisatti 2, Vályi V. 2, Horváth 1.

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.