Rajtra készen a röplabdázók!

Szárszó Lajos - 2019. október 2. 13:01

Pénteken délután megkezdi szereplését a 2019-2020-as bajnoki szezonban a Dunaferr SE NBI-es csapata, amely ezúttal a Rácalmási Sportcsarnokban vendégeskedik.

Pénteken délután 5 órakor megkezdődik az idei NBI-es szezon férfi röplabdázóink számára. Az idei kiírásban is, a tavalyival megegyező módon két csoportot alakítottak ki az alapszakaszra, melyek közül a mieink a „B” jelűbe kerültek a Debrecen, a FINO Kaposvár, a Magyar Utánpótlás Válogatott, a MÁV-Előre, a Pénzügyőr és a Szolnoki Röplabda Klub mellé. Ebből a hetesből kerül majd ki az a három gárda, amely az Extra ligában, míg a 4-7. helyezettek az NBI újabb szakaszában folytatják. Tomanóczy Tibor vezetőedzőt a felkészülésről és a rajtról kérdeztük.

- A felkészülés a meghatározott, tudatos terv szerint haladt, mely időszakban a fiúk nagyszerű, igen kemény fizikai munkát végeztek el. Bízom abban, hogy ez jó hatással lesz a teljes bajnoki szezonra és azoknál a kiélezett meccseknél, amikor szoros végjátékban kell elővenni az erőtartalékokat. Biztosan sokan emlékeznek arra, hogy tavaly több mérkőzést vesztettünk el úgy, hogy mi vezettünk 2-0-ra, ahonnan az ellenfelünk megfordította, és 2-3 arányban megnyerte a meccset. Mostanra azonban erőben és fejben is erősödtünk, vagyis abban bízom, hogy az idei kiírásban, ezekben a helyzetekben mi jövünk ki győztesként. Mint minden évben most is vannak olyan játékosok, akiket be kell tudni építeni a csapatba, de nagyszerű az, hogy három felnőtt játékosunk van a keretben. Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron és Hatvany Zsolt gerincet és tartást adnak a csapatnak. Rájuk fiataljaink felnéznek nem csak a múltjuk miatt, hanem azért is, mert példamutatóan dolgoztak a felkészülés során.

Nagyon jó átérezni azt, hogy felnőttjeink minden erejükkel azon vannak, hogy a csapat fejlődjön és minden szinten előrébb lépjen. Több felkészülési tornán vettünk részt, melyek során tudtuk, hogy melyiken milyen erőállapotban leszünk, hiszen ez is a tudatos tervezés része volt, melyeket a kondicionális edzéseket vezető edzővel pontosan egyeztetettünk. Amikor egy-egy meccsen kilazultak a fiúk akkor jöttek a győzelmek, és néhol jó játékkal tudtunk előrukkolni. Nagyon pozitív, hogy két fiatal játékosunk, Balázs Bálint és Majoros Balázs annyit fejlődött, hogy számíthatok rájuk a felnőtt csapatban. Nagy kihívás elé néznek azok a játékosaink, akik az idén érettségiznek, de nagyon bízom bennünk és a játékukban egyaránt, hiszen ők az elmúlt év tapasztalataival felvértezve vágnak neki a bajnokságnak. A felkészülés végeztével a játékosok kaptak egy szabad hétvégét, melyet követően az a feladat vár ránk, hogy lelkileg úgy fel tudjuk tölteni őket, hogy a bajnoki rajt, majd a szezon folytatása is pozitív élményt, sok győzelmet hozzon számukra.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.