Nem jelentett gondot a Kecskemét

Szárszó Lajos - 2019. október 4. 20:38

A Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata meggyőző játékkal aratott háromgólos győzelmet az NB I-ben újonc Kecskemét ellen.

Legutóbb idegen környezetben a Ferencváros vendégeként lépett pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC, amely összecsapáson, hatalmas izgalmak után, Csányi utolsó pillanatokban értékesített büntetője után szerezte meg az egyik bajnoki pontot (4-4). Ma újabb kihívás várt Fehér Zsolt legényeire, hiszen az idén a legjobbak között debütáló Kecskemét együttese volt az ellenfél. Hazai pályán mindenképpen a győzelem megszerzése volt a kitűzött célja a Dunaferrnek, ez azonban nem tűnt egyszerűnek. A kecskemétiek ugyan a nyolcadik helyen állva várták az összecsapást, de ez azért volt megtévesztő, mivel a két együttes között csupán három pont volt a különbség. A hazaiak számára jó hír volt, hogy Fridrich Dávidnak letelt a két meccses eltiltása, így ismét a csapat rendelkezésére állt. Jól kezdett a Dunaferr, hiszen már a negyedik percben megszerezte a vezetést. Horváth volt az előkészítő, Pál pedig a befejező (1-0). A vezető találat után majdnem megvolt a második is, ám ekkor Tombácz kapus védett nagyszerűen.

A hetedik perc elején aztán már ő sem segíthetett, hiszen Csányi megduplázta előnyünket (2-0). A folytatásban a Dunaferr maradt a kezdeményezőbb, de az utolsó passzok ekkor nem sikerültek. A Kecskemét a tízedik percben vette fel a meccs ritmusát, viszont veszélyt nem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt. Fridrich emelését a gólvonalról fejelte ki a kecskeméti hátvéd, majd váratlanul, egy szabadrúgás után Nagy révén szépített a vendég gárda (2-1). Csányi előtt volt a válasz lehetősége, akinek pöccintését Tombácz lábbal hárította. Pál középre tartó lövését ismét védte a vendégek kapusa, majd Sáhó közvetlen közelről lőtt a felső léc fölé. A hazai kedélyeket egy rossz kapuskidobás borzolta, melyre Móra csapott le, de szerencsére nem talált a hálóba. Egy újabb figyelmetlenség után ismét a tavaly még Dunaferr színeiben játszó Móra hagyta ki a lehetőségét, majd Rutai bombáját ütötte alapvonalon túlra Cseresnyés. A felbátorodott vendégek közel álltak az egyenlítéshez a 17. percben, de Rutai ezúttal a hosszú sarok mellé tekert, majd Kovács tornáztatta meg a Dunaferr hálóőrét. Az utolsó cserében Pál veszélyeztetett, aki spiccel bombázott kapura, melyet Tombácz lábbal hatástalanított. A 20. percben alaposan beszorította ellenfelét a Dunaújváros, viszont az előnyt nem sikerült növelni.

A térfélcserét követően Klacsák lőtt centikkel mellé, majd remek passzok végén Fridrich lőtte a csapat harmadik találatát (3-1). Németh Péter mutatta meg klasszisát a 25. percben, amikor nagyszerű cselekkel szlalomozott végig a pályán, de a lövésébe már bele tudtak lépni a vendégek. Egy perccel később már a negyedik gólnak örülhettünk, amikor szabadrúgás kombináció végén Szeghy lőtte ki a bal felső sarkot (4-1). A háromfás vezetés kissé kényelmessé tette a hazaiakat, melyet a Kecskemét azonnal ki is használt. Maczelka hagyott ki két lehetőséget egymás után, majd Rutai passzát Dobosi szinte a gólvonalról terelte a hazai kapuba (4-2). Ez felébresztette a Dunaferrt, melyet Pál lőtt zúgó felső kapufája, és Csányi közeli lövése jelzett. A következő percek nem tartogattak izgalmakat, viszont emiatt a hazaiak könnyen őrizték előnyüket. Fridrich rázta meg magát a 35. percben, akinek bombáját Tombácz tenyerelte oldalra, aki már Pál Patrik befejezésénél csak néző lehetett (5-2). A záró percekben a Dunaferr több helyzetet ki tudott alakítani úgy is, hogy Fehér Zsolt vezetőedző fiataljait küldte pályára, viszont az eredmény már nem változott. A hazai gárda így megszerezte újabb győzelmét, és erősítette meg helyét az élbolyban.

Dunaferr DUE Dutrade FC – SG Kecskeméti Futsal 5-2 (2-1)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Németh P., Klacsák, Pál 2, Sáhó. Cserék: Reveland– Gergely, Dorogi, Fridrich 1, Szeghy 1, Faragó, Csányi 1, Németh L., Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

SG Kecskeméti Futsal: Tombácz – Nagy 1, Csamangó, Rutai, Dobosi 1. Cserék: Csővári – Deák, Móra, Sallai, Kovács, Patai, Maczelka. Technikai vezető: Molnár Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.