Rangadó vár az egyetemistákra

2019. október 12. (szombat) 7:57 - Szárszó Lajos

A női vízilabda OB I negyedik fordulójában a DUE-Maarsk Graphics csapata a kiváló erőkből álló Eger otthonában ugrik medencébe.

Kiválóan kezdte meg szereplését a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az OB I-ben, hiszen eddig mindhárom mérkőzését sikerrel teljesítette. Mihók Attila tanítványai legutóbb a Hungerit Szentes otthonában szerezték meg a három bajnoki pontot (17-12), melynek köszönhetően jelenleg 9 ponttal az UVSE mögött a tabella második helyén állnak. A szombaton 18 órakor kezdődő újabb találkozón azonban nagyon nehéz ellenfél, az Eger ellen már bravúrra lenne szükségük a győzelemhez. A vendéglátók ugyanis az idei szezontól soraikban tudhatják Mencziger Katát is, aki Dunaújvárosból igazolt hozzájuk. Vele pedig alaposan megerősödött az a játékos keret, mellyel Szilágyi Péter és Biros Péter rendelkezik, hiszen Kata többek között Szilágyi Dorottya és Vályi Fanni mellé érkezett, hogy csak az egykori dunaújvárosi kiválóságokat említsük.

Kép: DO-archív

Az Eger ráadásul nagyszerű formában van, hiszen az első fordulóban a Szentest (8-7), a másodikban a Tatabányát győzték le (18-8), majd a harmadik körben az UVSE-től szenvedtek vállalható, 16-11-es vereséget. Ez tehát azt jelzi, hogy most két olyan csapat találkozik majd, amelyik azonos, vagy közel azonos játékerőt képvisel, így a győzelmet előre egyik félnek sem lehet odaadni. Az viszont előre kijelenthető, hogy az a csapat lesz a győztes, amelyik jobban használja ki az emberelőnyös lehetőségeit, jobban ki tudja védekezni, vagy meg tudja akadályozni a lefordulásokat, és védekezésben blokkjaival el tudja hárítani a nehéz tüzérek átlövéseit.

A rovat további hírei: Sport

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.