Szoboszlai: tudunk ennél jobban játszani

doszerk - 2019. október 14. 17:46

Önkritikusan értékelte a csapat, illetve a saját teljesítményét Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása az Azerbajdzsán elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőn aratott 1-0-s győzelem után.

A Red Bull Salzburg játékosa - aki kezdőként kapott lehetőséget a budapesti mérkőzésen - elmondta, nem volt egyszerű a vasárnapi összecsapás, amelyből ezt az egygólos győzelmet tudták kihozni. "Tudunk ennél jobban is játszani, én is személy szerint. Az a legfontosabb, hogy sikerült megszereznünk a három pontot, így maradt esélyünk a továbbjutásra. Megvoltak a lehetőségeink a második gólra, de nem éltünk velük. De most még ez az egy gól is elég volt a győzelemhez" - nyilatkozta. Hozzátette: a felnőtt szurkolók teljesen más atmoszférát képesek teremteni, de a Groupama Arénában jelen lévő tizenötezer gyerek is nagyszerű hangulatról gondoskodott.

A győztes gólt szerző Korhut Mihály elárulta: edzéseken hasonló helyről szokta gyakorolni a lövéseket, mint ahonnan az azerieknek betalált, és nagyon örül, hogy első gólja ilyen látványosra sikerült, ráadásul három pontot ért. "Az első félidőben jól játszottunk, és a szünetben arról beszéltünk, hogy nem szabad kiengednünk, maradjon meg a lendületünk. A szünet után is kontroll alatt tudtuk tartani a játékot, de a támadásaink már kevésbé volt hatékonyak" - nyilatkozta. Az azeriek meg nem adott góljáról azt mondta: a játékvezetői döntést mindig el kell fogadni, még akkor is, ha éppen szerencsések vele.

MTI-fotó (Czagány Balázs felvétele)

A magyar csapat kapitánya, Dzsudzsák Balázs kiemelte: hozták a kötelező győzelmet, a horvátországi vereség után három nappal az volt számukra a legfontosabb, hogy stabilizálják a játékukat, legyen meg a siker, és így Walesben az utolsó mérkőzésük egy ki-ki meccs legyen. "Az első félidőben a jó arcát mutatta a válogatott, több gólszerzési lehetőségünk volt, csak az utolsó passzoknál jött egy-egy blokk az ellenféltől, vagy mi rontottunk, könnyelműsködtünk. A második játékrészben nyújtott teljesítményünk viszont biztosan nem lesz elég Walesben" - mondta. Hozzátette: a csapatnak vannak problémái, a játékosoknak a novemberi találkozóig három-négy hét áll a rendelkezésükre, hogy "összekapják" magukat. Kiemelte, nagy köszönettel tartoznak a kilátogató gyerekeknek a lelkes biztatásért.

Kovács István szerint a horvátországi mérkőzés még benne volt a magyar játékosok fejében, a második félidőben pedig a lábaikban is éreztette hatását. "A minimális különbségnél mindig benne van az ellenfél részéről egy talált gól. Nem sportszerű, de örülök, hogy nem adták meg az azeri találatot" - mondta. Hozzátette, számára az ilyen "kibrusztolt" siker értékesebb, mint egy laza meccsen aratott három-négygólos győzelem.

Gulácsi Péter, a magyarok kapusa kiemelte: egyoldalú mérkőzés volt, amelyen az hiányzott, hogy nem szerezték meg a második találatot. "Az utolsó húsz percben labdával már passzívak voltunk, inkább figyeltünk az előnyünk megtartására. Bízunk benne, hogy lesz tétje a cardiffi mérkőzésünknek, amelyen egy más kvalitású ellenféllel találkozunk, mint ma, de már sikerült őket meglepnünk itthon. Bár ennyi helyzetünk, mint most, Walesben aligha lesz" - vélekedett az RB Leipzig légiósa.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.