Tanulságos bajnoki nyitány

2019. október 15. (kedd) 12:55 - Szárszó Lajos

Harmadik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.

A DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata megkezdte szereplését korosztályos bajnokságában. A Kövessy Balázs és Kovács Zsolt által irányított csapat a gyermek bajnokság A-1-es csoportjában a Dág, a RÖAK Kaposvár Sárga, és a Sümeg-Dabronc együttesei ellen lépett pályára. Fiataljaink az első meccsüket a Dág ellen játszották, ahol végül a vendégek örülhettek, akik 2-1-es sikert arattak. A következő ütközetben a Sümeg volt az ellenfél, ahol kettős arcát mutatta csapatunk, mely a szettek eredményeiből látszik (25-19, 12-25, 25-9), de a lényeg az volt, hogy a végén mi örülhettünk a 2-1-es sikernek. A harmadik meccset a RÖAK Kaposvár ellen vívták Kuti Márkék, ahol az első két szettben nem, de az utolsó volt esély arra, hogy abból egyet elcsenjen a csapat (0-3).

Kép: DO-archív

Kövessy Balázs vezetőedző: Túl vagyunk az első fordulón, melyből sok tanulság vonható le.  A Dág elleni mérkőzésen rengeteg hiányosságot fedeztem fel, melyeket a Sümeg és a Kaposvár ellen már ki tudtunk javítani. Igaz a mérlegünk kettő vereség és egy győzelem, ennek ellenére tanulságos fordulón vagyunk túl. Amennyiben 26-ig, a kaposvári második fordulóig ki tudjuk javítani hibáinkat, ahová már teljes kerettel utazunk el, akkor az várhatóan a teljesítményünkön is meglátszik majd.

Eredmények:
Dág KSE – DSE Röplabda Akadémia 2-1 (25-14, 23-25, 25-14)
DSE Röplabda Akadémia – Sümeg-Dabronc 2-1 (25-19, 12-25, 25-9)
RÖAK Kaposvár Sárga – DSE Röplabda Akadémia 3-0 (25-19, 25-14, 29-27)

A DSE Röplabda Akadémia csapata: Bekker Kristóf, Makó József Gábor, Kuti Márk László, Peredi Zoltán, Kulik Noel Gábor, Téglás Csaba, Szilágyi András, Pankler Kolin Olivér, Almási Roland. Vezetőedző: Kövessy Balázs. Edző: Kovács Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.