Újra nyert a DAB!

Szárszó Lajos - 2019. október 15. 20:47

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A sereghajtó Hokiklub Budapest ellen nem mehetett biztosra a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga újabb fordulójában, hiszen a mieink a sorozatos sikerek után három meccsen szenvedtek vereséget. De ma mindenképpen vissza szerettek volna találni a győzelemhez vezető útra Azariék, ahhoz azonban nem vehették félvállról az összecsapást, hiszen Gröschl Tamás csapata már két meglepetés győzelmet is aratott az idei kiírásban. Többek között az ellen a Brassó ellen, akiktől a Bikák kétszer is vereséget szenvedtek. Öt perc elteltével megszületett az első gól, melyet Philqvist szerzett (0-1), aki a kapusról kipattant korongot tette a kapuba.

Egy perc elteltével egyenlített a DAB. Silló kapott remek passzt, aki a pakkot a hosszú sarokba vágta (1-1). A folytatásban kiegyenlített játékot láttunk, mindkét oldalon több helyzettel. Egy-egy emberelőnyös játék is kialakult, ám azzal nem tudott élni egyik fél sem. A harmad hajrájában Szappanos hosszú sarokra tartó lövését hárította Hughson, majd Kovács Bronson három másodperc alatt váltotta gólra a DAB emberelőnyét (2-1). Fordulás után emberhátrányba került a hazai csapat, melyből majdnem Dansereau növelte az előnyt. Miután kiegészült a hazai csapat több lehetőséget alakított ki, de Sylves lehúzta a redőnyt. A 32. percben egyenlített a Hokilkub. Les gyanús helyzet után Szűcs lőtte ki a hosszú alsót (2-2). Hruby próbált meg rá azonnal válaszolni, lövését azonban Szappanos blokkolta. Turcotte bombáját fejelte ki Sylves, majd a hajrában emberelőnybe került a DAB, melyet megint értékesített, ezúttal Silló volt szemfüles (3-2).

A harmadik húsz perc elején Dósa belenyúlása okozott veszélyt, majd Somogyi zúgó bombája ment centikkel mellé. A 45. percben Azari adott álom passzt Tamásnak, aki nagy erővel lőtt a hosszú sarokba (4-2). Két perccel később kettős emberelőnybe került a hazai csapat, melyből Turcotte állt legközelebb a gólszerzéshez, akinek lövését Sylves védte nagyszerű mozdulattal. Németh kontráját ütötte kapu fölé a vendégek portása, majd Azari szólója maradt ki. A hajrában három emberhátrányt kellett kivédekezniük a Bikáknak, azt azonban sikerrel teljesítették, ezzel megnyerve a találkozót.

Dunaújvárosi Acélbikák – Hokiklub Budapest 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Kovács Bronson 1, Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák, Silló 2, Somogyi, Turcotte, Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Ráduly, Wéninger, Gebei, Tamás 1, Gulácsi. Vezetőedző: Ihnacak Miroslav.

Hokiklub Budapest: Sylves – Hovinen, Reiter, Pihlqvist 1, Satek, Szűcs 1, Lévai, Koski, Petres, Szappanos, Fejes, Lakatos, Albert, Izsák, Lőczi, Berry-LaMontagna, Németh, Kedves, Kreisz, Bán, Horváth. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.