A hajrát nem bírta a Kohász!

2019. november 28. (csütörtök) 17:32 - doszerk

Hatgólos hátrányból is fordítottak, ám végül 31-26-os vereséget szenvedtek a DKKA kézilabdázói az MTK és a Ferencváros vegyes csapatától.

A válogatott világbajnoki szereplése miatt hosszú ideig szünetel a bajnokság, ám ez nem jelenti azt, hogy a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese munka nélkül maradt volna. Kézilabdázóink kőkeményen készülnek a bajnokság és a Magyar Kupa folytatására, s a napi edzések mellett ma délután már egy gyakorló mérkőzésen is pályára léptek a fővárosban az MTK és a Ferencváros vegyes csapata ellen. A fordulatokban igen gazdag találkozó végül a házigazdák 31-26-os sikerét hozta, ám György László vezetőedző ezúttal sem tulajdonított túl nagy jelentőséget a végeredménynek.

Triscsuk Krisztina négy gólig jutott! (Kép: DO-archív)

- Az első félidőt meglehetősen gyengén, enerváltan kezdtük, s az ott mutatott játék képét tükrözte is a 16-10-es fővárosi vezetést hozó eredmény is. A második félidőre viszont nagyon összeszedtük magunkat, huszonöt percig jól, eredményesen játszottunk, ám hiába fordítottunk, s vezettünk már három találattal is, a hajrában megint rendre rossz döntéseket hoztunk, s ezt azonnal meg is büntette az ellenfél. Ezzel együtt is nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, sok tanulsága volt a meccsnek a játékosok és az edzők számára is, szóval maximálisan elérte a célját a találkozó. Voltak kiemelkedően jó és gyenge teljesítmények is, a célunk az, hogy ezeket egymáshoz lényegesen közelebb hozzuk, természetesen a jó teljesítmény irányába.

MTK/FTC – DKKA 31-26 (16-10).
Gólszerzőink: Triscsuk 4, Kazai 4, Ferenczy 4, Szalai 3, Mihály 3, Molnár 3, Braun 2, Szekerczés 1, Grosch 1, Cavlovic 1.

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.