A város az akadémia mellett áll

2019. november 22. (péntek) 15:06 - doszerk

Több fontos kérdésre is választ kaphattunk a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sajtótájékoztatóján, melyen bemutatkozott a DKKA új ügyvezetője, Mátyás Gábor, illetve a város vezetése is megerősítette, hogy a felnőtt csapat és az akadémia mellett áll.

Mint arról beszámoltunk, a csütörtöki közgyűlésen Mátyás Gábort nevezték ki a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetőjének. A Dunaferr SE ügyvezető elnöke nem sokat pihent, s a tulajdonos önkormányzattal közösen egy sajtótájékoztatón osztotta meg gondolatait, a közeljövő terveit a felnőtt együttes tagjaival, valamint az akadémián dolgozó szakemberekkel.

A találkozó elején Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy a város továbbra is a felnőtt csapat, illetve az akadémia mellett áll.

- Gondolom, hogy senkinek nem kell elmondani, hogy Dunaújvárosnak mit jelent a sport, mit jelent a kézilabda. Elég, ha annyit mondok, hogy mióta az új testület összeült, a politikai kérdések mellett a leginkább a kézilabdáról beszélünk. Ezért is tartottam nagyon fontosnak, hogy ma összejöjjünk, s elhozzam az új városvezetés üzenetét. A múltról nem szeretnék beszélni, az másnak a feladata, de a legfontosabb az a jelen és a jövő. Dunaújváros elkötelezett abban, hogy továbbra is első osztályú csapata legyen, oda fogunk figyelni arra, hogy az akadémia továbbra is jól működhessen, s mindent el is fogunk követni ennek érdekében.

Pontosan ezért is egyeztettünk már hetek óta a szövetséggel, s kerestük azt a személyt, aki megnyugvást hozhat mind a szakma, mind a dunaújvárosi emberek számára. Azt gondoljuk, hogy a legjobb döntés született meg azzal, hogy Mátyás Gábort bíztuk meg, hogy ebben a nehéz helyzetben álljon az akadémia élére. Az biztos, hogy a város vezetése első osztályú csapatban, s egy nagyon jó akadémiában bízik – fogalmazott Barta Endre, akitől a sportcsarnokkal kapcsolatos legújabb információkat is megtudhattuk.

- Azt már szeptember környékén lehetett tudni, hogy nem új csarnok lesz, hanem a mostani létesítmény felújításában gondolkodott mindenki. A felújításra szánt összeg a rendelkezésünkre áll, de egy teljesen új közbeszerzési eljárás lesz kiírva, s várhatóan május végén, júniusban a csarnok felújítása meg is kezdődhet – árulta el az alpolgármester.

A Magyar Kézilabda Szövetség részéről Farkas Edit szakmai koordinátor volt jelen a mai sajtótájékoztatón, s mint azt elmondta, már régóta ismerik egymást az új ügyvezetővel, s már tárgyaltak is, így a támogatások elszámolásával kapcsolatban, valamint a szerződések kötésénél a gazdasági terület munkatársaként nyújt segítséget az akadémiának.

Mátyás Gábor ügyvezető is tisztában van a kihívásokkal, ezért a közös munka fontosságára hívta fel a figyelmet beszédében.

- Egy nagyon komoly és tiszteletteljes felkérés volt a város vezetésétől, hogy vállaljam el az ügyvezetői posztot, amit el is fogadtam. Örömmel jöttem ide, annál is inkább, mert 1984 óta vagyok a Dunaferr SE kötelékében, mint versenyző, edző, majd vezető. Szívügyem a sport, s miután ezt a felkérést megkaptam, úgy gondoltam, kötelességem segíteni, mert Dunaújvárosban a sport egy kiemelt szegmens, s a női kézilabda különösen az. Nagyon bízom benne, hogy az önkormányzat és a szövetség is támogatásáról biztosította az akadémiát, egy közös munkával a következő időszakban szakmailag és gazdaságilag is nagyon hatékony munkát tudunk végezni. Én azt vallom, hogy ha mindenki a saját munkáját elvégzi precízen, pontosan és szeretettel, ami nagyon fontos, abban nem lehet hiba. Én arra kérek mindenkit, annak érdekében, hogy ez a kézilabda csapat, az akadémia, ez a remekül felépített rendszer gördülékenyen és ezen a szinten működjön tovább, ezért tegyünk meg mindent. Számítok mindenkinek a segítségére és nagyon bízom abban, hogy pár hónap múlva, mikor az év végi bajnoki elszámolásnál tartunk majd, akkor mindenki elégedetten tekinthet vissza az idei szezonra – fogalmazott a DKKA új ügyvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Dolgoznak tovább a kenusok

Dolgoznak tovább a kenusok

2020. március 26. (csütörtök)

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Várakozó állásponton

Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök)

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.

A túlélés az elsődleges cél!

A túlélés az elsődleges cél!

2020. március 25. (szerda)

Az egyesület ügyvezető elnöke szerint komoly kompromisszumokat kell kötniük azért, hogy a Dunaferr SE átvészelje a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet.