Döntetlent játszott a Dunaferr

2019. november 18. (hétfő) 21:07 - Szárszó Lajos

A futsal NB I 10. fordulójában kétgólos hátrányból állt fel a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata az Aramis otthonában, ám győznie így sem sikerült.

A második kört kezdte meg az Aramis SE otthonában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal együttese. Fehér Zsolt csapatára nagyon nagy kihívás várt, hiszen az első körben - hazai környezetben - is csupán 1-0-ás győzelmet sikerült kiharcolniuk mai ellenfelük ellen. Így az Aramis ma a visszavágás reményében várta az összecsapást, akik esetleges sikerükkel a tabellán utol is érhették volna a mieinket, akiknek sérülések és Faragó eltiltása miatt már a soraikat is nehéz volt összerakniuk. Pál bombájával indult a meccs, melyet blokkoltak a hazai védők, majd az újabb Pál lövés már eljutott a kapuig, azt azonban Soós lábbal hárította. Az ellentámadásból viszont megszületett az első találat, melyet Sámson szerzett (1-0). A Dunaferr erre megpróbált azonnal reagálni, ám Sáhó labdája nem talált kaput, majd Pál szabadrúgását blokkolták a hazaiak. A másik oldalon Boznánszky felső léc alá tartó lövését tenyerelte oldalra Rigó, aki Fekete Olivér lövésénél már tehetetlen volt (2-0). A gyenge kezdés miatt azonnal kikérte idejét Fehér Zsolt, melyet követően Csányi durrantott fölé.

A folytatásban nagyobb sebességre kapcsolt a Dunaferr, de a játék igen görcsösnek, idegesnek tűnt. Távoli lövésekkel próbálkoztak a fiúk a betömörült védelem miatt, sajnos eredménytelenül. Ami azonban távolról nem sikerült, az egy egyéni akcióból igen. Horváth cselezett ki mindenkit, majd a kapu jobb oldalába helyezett (2-1). A középkezdés után szinte azonnal Fridrich találta telibe a kapufát, majd pár perc múlva Németh süvöltő bombáját hárította Soós kapus. Ekkor a meccs irányítását teljesen átvette csapatunk, így nem volt váratlan Szeghy egyenlítő találata a meccs 16. percében, aki, miután védőjét egy csellel lerázta, pontosan helyezett a kapuba (2-2). A hajrában a hatodik Dunaferr szabálytalanság miatt Vattamány végezhetett el kisbüntetőt, melyet Rigó kiváló reflexszel hárított. Ráadásul Csányit ismét szabálytalannak látták a sporik, így újabb büntető következett. Ezúttal azt Fekete Olivér végezte el, aki már nem hibázott (3-2). A félidő hajrájában négy az öt ellen támadtunk, az azonban nem hozta meg az egyenlítést.

Képek: DO-archív

Fordulás után Pál lőtt centikkel a bal felső sarok fölé, majd Harnisch lövését fogta Rigó. Fél perccel később Szeghy tornáztatta meg Soós kapust, majd a lendületes játék meghozta a sikert. A 24. percben remek akció végén Csányi talált a kapuba (3-3). A folytatásban a vezetés megszerzéséhez is közel állt a Dunaferr, hiszen több helyzetet is ki tudott alakítani a hazai kapu előterében, azokat azonban nem sikerült eredményesen befejezni. Ezek abból alakultak ki, hogy Fehér Zsolt tanítványai nagyobb sebességre kapcsoltak, melyet az Aramis nem tudott minden esetben lekövetni. Egy-egy szórványos hazai kontra okozott kisebb veszélyt, így Boznánszky lövése, az azonban mellé vágódott. Közben a csapatok egyre idegesebben, keményebben játszottak, melyet a játékvezetők nem tudtak minden esetben lekövetni, és megfelelően szankcionálni. A félidő derekához közeledve Németh tekert kapu mellé, melyre a válasz Harnischtól érkezett, aki szintén centikkel tévedett csupán. Sáhó spiccel leadott ütemtelen lövését hárította lábbal Soós, majd egy remek kontra végén Fridrich gurított a kapu mellé. Az utolsó percek nagy rohanással teltek, hiszen mindkét fél meg akarta szerezni a győztes találatot, ez azonban nem sikerült, így maradt a döntetlen.

Aramis SE – Dunaferr DUE Dutrade FC 3-3 (3-2)

Aramis SE: Soós – Sámson 1, Harnisch, Bognár, Juhász. Cserék: Vámosi, Moga – Fekete M., Pankotai, Vattamány, Fekete O. 2, Papp, Gál, Boznánszky. Technikai vezető: Farsang János.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh, Klacsák, Pál, Sáhó. Cserék: Cseresnyés – Kolompár, Dorogi, Fridrich, Szeghy 1, Danó, Csányi 1, Németh, Horváth 1. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.