Hibátlan röplabdázók

spigott - 2019. november 26. 13:06

Hat mérkőzésből aratott hat győzelemmel vezeti az NB II-es bajnokság csoportküzdelmeit a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata.

A dunaújvárosi röplabdázás évek óta magas színvonalon teljesít a hazai mezőnyben, s a Dunaferr utánpótlása idén sem szeretne lejjebb adni az eredményességből. Az akadémisták U21-es csapata idén a felnőtt NB II-es bajnokságban szerepel, ahol az első osztályú csapatoknak kötelező ezzel a korosztállyal részt venniük, de rajtuk kívül több klub is rutinos felnőttekkel vesz részt a sorozatban.

A DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es bajnokság Nyugat "A" csoportjába kaptak besorolást, ahol a Pénzügyőr, a Sümeg-Dabronc, a Győr, a ZTE, Szombathely, valamint a Veszprém csapatai szerepelnek még. Szabó Gábor edző együttese hat összecsapáson lépett pályára eddig az idei szezonban, s bár a győriek elleni meccsét "csak" 3-2-re nyerte meg, azt megelőzően, illetve azt követően sem veszített pontot, így szinte hibátlan teljesítménnyel, tizenhét szerzett ponttal vezeti a tabellát a Pénzügyőr és a Sümeg-Dabronc együttesei előtt.

Kép: DO-archív

Az akadémisták legközelebb a éppen a Pénzügyőr ellen lépnek majd pályára, s mivel a két gárda októberi találkozóján a fővárosban is 3-0-s sikert arattak, így esélyesként várják a november 30-án, délután egy órakor kezdődő találkozót is, melynek a Dunaújvárosi Sportcsarnok ad majd otthont.

A DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője, Tomanóczy Tibor is várja már a hétvégi rangadót, mely akár az első hely sorsáról is dönthet a csoportban.

- Nagyon hasznos számunkra ez a bajnokság, ugyanis mi jobbára U19-es és U17-es korosztállyal veszünk részt a sorozatban, s ezeknek a fiataloknak rengeteget jelent, hogy ebben a mezőnyben pallérozódhatnak. A hétvégi rangadó fontos lesz mindkét csapat számára, a szezonban először a legerősebb felállásban vágunk is neki a meccsnek, melyre természetesen sok szeretettel várjuk az értünk szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.