Hibátlan röplabdázók

spigott - 2019. november 26. 13:06

Hat mérkőzésből aratott hat győzelemmel vezeti az NB II-es bajnokság csoportküzdelmeit a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata.

A dunaújvárosi röplabdázás évek óta magas színvonalon teljesít a hazai mezőnyben, s a Dunaferr utánpótlása idén sem szeretne lejjebb adni az eredményességből. Az akadémisták U21-es csapata idén a felnőtt NB II-es bajnokságban szerepel, ahol az első osztályú csapatoknak kötelező ezzel a korosztállyal részt venniük, de rajtuk kívül több klub is rutinos felnőttekkel vesz részt a sorozatban.

A DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es bajnokság Nyugat "A" csoportjába kaptak besorolást, ahol a Pénzügyőr, a Sümeg-Dabronc, a Győr, a ZTE, Szombathely, valamint a Veszprém csapatai szerepelnek még. Szabó Gábor edző együttese hat összecsapáson lépett pályára eddig az idei szezonban, s bár a győriek elleni meccsét "csak" 3-2-re nyerte meg, azt megelőzően, illetve azt követően sem veszített pontot, így szinte hibátlan teljesítménnyel, tizenhét szerzett ponttal vezeti a tabellát a Pénzügyőr és a Sümeg-Dabronc együttesei előtt.

Kép: DO-archív

Az akadémisták legközelebb a éppen a Pénzügyőr ellen lépnek majd pályára, s mivel a két gárda októberi találkozóján a fővárosban is 3-0-s sikert arattak, így esélyesként várják a november 30-án, délután egy órakor kezdődő találkozót is, melynek a Dunaújvárosi Sportcsarnok ad majd otthont.

A DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője, Tomanóczy Tibor is várja már a hétvégi rangadót, mely akár az első hely sorsáról is dönthet a csoportban.

- Nagyon hasznos számunkra ez a bajnokság, ugyanis mi jobbára U19-es és U17-es korosztállyal veszünk részt a sorozatban, s ezeknek a fiataloknak rengeteget jelent, hogy ebben a mezőnyben pallérozódhatnak. A hétvégi rangadó fontos lesz mindkét csapat számára, a szezonban először a legerősebb felállásban vágunk is neki a meccsnek, melyre természetesen sok szeretettel várjuk az értünk szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.