Itthon javíthat a DPASE

spigott - 2019. november 30. 14:05

Négy nyeretlen mérkőzés után tör újra a győzelemre a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata vasárnap délután a Kelen SC ellen.

Nem a legjobb formáját mutatja az utóbbi hetekben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a legutóbbi négy fordulóban nem tudott nyerni a harmadosztályban, így visszacsúszott a Közép Csoport tabellájának hatodik helyére. A téli szünet előtt már csak egy bajnoki vár az együttesre, mely vasárnap délután négy órától hazai környezetben, a Dunaújvárosi Stadionban lép pályára a Kelen SC ellen. A papírforma alapján egyértelműen a mieink az összecsapás esélyesei, ugyanis holnap ellenfelünk az utolsó előtti helyen szerénykedik a mezőnyben úgy, hogy eddig lejátszott tizenhat meccséből csak kettőt nyert meg, s négy döntetlen mellett tíz vereséget szenvedett.

A két gárda az idei szezonban már találkozott egymással, s a Csepel Stadionban lejátszott augusztusi bajnokin a mieink 2-0-s győzelmet arattak, így labdarúgóinknak ezúttal sem lehet más célja, csak a három pont megszerzése. Tisztában van ezzel Lőrincz Emil vezetőedző is, aki szerint elsősorban a fejekben kell rendet tenni a vasárnapi meccs előtt, s amennyiben ez sikerül, úgy visszatalálhatnak a győzelem útjára.

Kép: DO-archív

- Iváncsán sajnos gyengén játszottunk, s ahhoz, hogy vasárnap sikeresek legyünk, elsősorban fejben kell rendezni a dolgokat. Vissza kell állnunk arra felfogásra, ami akkor volt jellemző a csapatra, mikor egymás után szereztük a győzelmeket. Ez nem egy olyan követelmény, amit ne lehetne teljesíteni, s ha ez megvalósul, akkor a játékunk is ugrásszerűen feljavul majd. Ez a bajnokság azonban bebizonyította, hogy talán a Pécset és a Szentlőrincet leszámítva, bárki képes lehet bárhol a meglepetésre. A Kelen SC ellen ezért végig koncentrálnunk kell, s minden idegszállal arra törekedni, hogy megnyerjük a találkozót. Sérültek szerencsére nincsenek, Tóth Ákos eltiltását tölti, viszont Csendes Péter letöltötte azt, így ő újra a csapat rendelkezésére áll.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.