Magabiztos továbbjutás

2019. november 6. (szerda) 20:43 - spigott

Könnyed játékkal aratott 10-1-es győzelmet az NB II-es Gyöngyös vendégeként a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Idegenben, az NB II Keleti Csoportjának utolsó előtti helyén álló Energia SC Gyöngyös otthonában kezdte meg a Magyar Kupa idei kiírásának küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Fehér Zsolt együttese nem számított könnyű mérkőzésre, ám az elvárás egyértelműen a továbbjutás kiharcolása volt, melyhez mindenképpen nyernie kellett együttesünknek, ugyanis a kupa szabályai szerint a döntetlen az alacsonyabb osztályú csapat továbbjutását jelentette volna.

Futsalosaink nem is akartak semmit sem kicentizni, elszántan, s szerencsére eredményesen vágtak neki a meccsnek, s Pál Patrik révén már az első percben sikerült is megszerezniük a vezetést (0-1). A folytatásban is egymás után alakította ki helyzeteit a Dunaferr, mely a kilencedik percben újabb két alkalommal mattolta ellenfelét, így Szeghy, valamint Pál találatai után már megnyugtató előnyből menedzselhette a meccset Fehér Zsolt együttese (0-3). A vendéglátók a tetemesnek tűnő hátrány ellenére is igyekeztek, Gulyás Kristóf többször is veszélyeztetett, de párbajaikat rendre kapusunk, Rigó László nyerte. A 14. percben Klacsák is betalált, majd Szeghy lőtt zúgó kapufát, s bár a szünetig az eredmény már nem változott, így is eldőlni látszott a továbbjutás kérdése.

Kép: DO-archív

A térfélcserét követően több alkalommal is tesztelték játékosaink a hazai kapust, aki a 25. percig bírta a nyomást, ám Horváth Benedek szólója után már ő sem tudta megmenteni csapatát az újabb kapott góltól (0-5). Erre egy kihagyott ziccerrel feleltek a gyöngyösiek, a mieink ugyanakkor lényegesen pontosabbak voltak a kapu előtt, s Klacsák, valamint Pál újabb góljai után már nyolcadszor kezdett közepet az Energia SC (0-7). A félidő derekán Bencsik Gergő révén megszerezte szépítő találatát a házigazda, de Klacsák szinte azonnal válaszolt, visszaállítva a hétgólos különbséget (1-8). A tetemes előny tudatában valamelyest visszavettek a mieink, így a cserként beállt Gergely Milánnak több dolga is akadt, s talán ezért is, de a 35. percben időt is kért Fehér Zsolt. A rövid pauza után az öt a négy elleni játékot gyakorolta együttesünk, méghozzá eredményesen, mert Szeghy, majd Horváth is betalált "emberelőnyben", így a mieink végül sima, 10-1-es sikerrel jutottak be a Magyar Kupa következő fordulójába.

Energia SC Gyöngyös – Dunaferr DUE Dutrade FC 1-10 (0-4)

Gólszerzők: Bencsik, illetve Klacsák 3, Pál 3, Horváth B. 2, Szeghy 2.

Energia SC Gyöngyös: Vastag – Bartha, Gulyás, Bencsik, Marosi. Csere: Martin, Ludányi, Kanalas, Berkes. Vezetőedző: Berkes László.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh P., Klacsák, Szeghy, Pál. Csere: Gergely, Kolompár, Dorogi, Fridrich, Danó, Sáhó, Csányi, Németh L., Horváth B. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.