Nagy pofon Répcelakon

2019. november 2. (szombat) 19:29 - doszerk

Katasztrofális arányban értékesítette helyzeteit, így 23-18-as vereséget szenvedett a Szombathely együttesétől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Répcelakon lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a Szombathely elleni találkozóval folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit. Nem várt könnyű találkozó együttesünkre, a rutinos, jó erőkből álló "hazaiak" ellen, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy fegyelmezett, jó játékot nyújtva el tudjuk hozni a bajnoki pontokat Marosán György együttesétől.

A mérkőzés első tíz perce hullámzó játékot hozott, melyben előbb a mieink, majd Tomasevic két védése után a házigazdák szereztek vezetést. A szombathelyiek kapusukat lehozva támadták a mieink kapuját, ám ebbe több hiba csúszott, így Sirián és Bouti is üres kapura tudott gólt szerezni, s a 9. percben először vezetett kettővel együttesünk (4-6). A mieinket remekül ismerő Tomasevic sorozatban mutatta be a bravúrokat, s ez felhozta társait is, akik az első negyed óra végén ki is egyenlítettek (7-7). A vezetést azonban nem sikerült átvennie a vendéglátóknak, mert annak ellenére, hogy Tomasevic továbbra is sorozatban mutatta be a bravúrokat, Szekerczés kétszer is betalált, mikor Szalai is gólra váltott egy ziccert, a 21. percben időt kértek a hazaiak (8-10).

Kép: DO-archív

Nem jött jókor azonban Szekerczés kiállítása, mely alatt újra egalizált a Szombathely, ráadásul a mieink sorozatban rontották el támadásaikat, s a közel tízperces dunaújvárosi gólszünetet kihasználva a házigazdák nemcsak átvették a vezetést, hanem 12-10-es előnnyel vonulhattak a félidei pihenőre.

Elsősorban a támadások befejezésén kellett javítania csapatunk ahhoz, hogy legyen esélye a győzelemre, ám a második felvonás elején sem változott sokat a játék képe, így a 35. percben már 14-11-re vezettek a szombathelyiek. Sajnos a folytatás sem volt szép, mert támadásban és azok befejezésében továbbra is rengeteg volt a hiba a mieinknél, s ezt könyörtelenül kihasználta a rendkívül motiváltan játszó hazai csapat, s hiába kért időt György László a 43. percben, a félidő derekán már 20-14-re vezetett a Szombathely. Együttesünk a mérkőzés utolsó negyed órájára sem tudott pontosítani játékán, így a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, s végül

Szombathelyi KKA – DKKA 23-18 (12-10)

DKKA: Csapó – Grosch, Szekerczés, Sirián, Nick, Bouti, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Szalai, Triscsuk, Molnár, Mihály, Ferenczy, Cavlovic. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Történelmet írnának az U20-asok

Történelmet írnának az U20-asok

2020. augusztus 08. (szombat)

Elkezdte a felkészülést a decemberi, dániai divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U20-as válogatott. Horváth András szövetségi kapitány munkáját Ladányi Balázs és Arany Máté segíti közvetlenül.

Elhunyt Kasziba István röplabdaedző

Elhunyt Kasziba István röplabdaedző

2020. augusztus 08. (szombat)

Hosszan tartó, súlyos betegség után, szombat hajnalban 74 éves korában elhunyt Kasziba István nyolcszoros bajnok röplabdaedző, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

2020. augusztus 08. (szombat)

A férfi 110 méteres gátfutás lehet majd az augusztus 19-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj egyik csúcsszáma, mivel a világbajnokság amerikai, illetve az Európa-bajnokság francia címvédője is rajthoz áll.

Itthon javíthat a DPASE

Itthon javíthat a DPASE

2020. augusztus 08. (szombat)

Az ESMTK elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.