Nagy pofon Répcelakon

2019. november 2. (szombat) 19:29 - doszerk

Katasztrofális arányban értékesítette helyzeteit, így 23-18-as vereséget szenvedett a Szombathely együttesétől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Répcelakon lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a Szombathely elleni találkozóval folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit. Nem várt könnyű találkozó együttesünkre, a rutinos, jó erőkből álló "hazaiak" ellen, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy fegyelmezett, jó játékot nyújtva el tudjuk hozni a bajnoki pontokat Marosán György együttesétől.

A mérkőzés első tíz perce hullámzó játékot hozott, melyben előbb a mieink, majd Tomasevic két védése után a házigazdák szereztek vezetést. A szombathelyiek kapusukat lehozva támadták a mieink kapuját, ám ebbe több hiba csúszott, így Sirián és Bouti is üres kapura tudott gólt szerezni, s a 9. percben először vezetett kettővel együttesünk (4-6). A mieinket remekül ismerő Tomasevic sorozatban mutatta be a bravúrokat, s ez felhozta társait is, akik az első negyed óra végén ki is egyenlítettek (7-7). A vezetést azonban nem sikerült átvennie a vendéglátóknak, mert annak ellenére, hogy Tomasevic továbbra is sorozatban mutatta be a bravúrokat, Szekerczés kétszer is betalált, mikor Szalai is gólra váltott egy ziccert, a 21. percben időt kértek a hazaiak (8-10).

Kép: DO-archív

Nem jött jókor azonban Szekerczés kiállítása, mely alatt újra egalizált a Szombathely, ráadásul a mieink sorozatban rontották el támadásaikat, s a közel tízperces dunaújvárosi gólszünetet kihasználva a házigazdák nemcsak átvették a vezetést, hanem 12-10-es előnnyel vonulhattak a félidei pihenőre.

Elsősorban a támadások befejezésén kellett javítania csapatunk ahhoz, hogy legyen esélye a győzelemre, ám a második felvonás elején sem változott sokat a játék képe, így a 35. percben már 14-11-re vezettek a szombathelyiek. Sajnos a folytatás sem volt szép, mert támadásban és azok befejezésében továbbra is rengeteg volt a hiba a mieinknél, s ezt könyörtelenül kihasználta a rendkívül motiváltan játszó hazai csapat, s hiába kért időt György László a 43. percben, a félidő derekán már 20-14-re vezetett a Szombathely. Együttesünk a mérkőzés utolsó negyed órájára sem tudott pontosítani játékán, így a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, s végül

Szombathelyi KKA – DKKA 23-18 (12-10)

DKKA: Csapó – Grosch, Szekerczés, Sirián, Nick, Bouti, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Szalai, Triscsuk, Molnár, Mihály, Ferenczy, Cavlovic. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

Segítség a kórháznak

Segítség a kórháznak

2019. december 07. (szombat)

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának rendeznek gyűjtést a szervezők a 2020-as Carissa Kupán.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2019. december 07. (szombat)

A Brassó elleni szoros vereség után ma már Gyergyószentmiklóson húznak korcsolyát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Gól nélkül nem megy

Gól nélkül nem megy

2019. december 06. (péntek)

Idei harmadik mérkőzését is elveszítette a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Kupahétvége előtt

Kupahétvége előtt

2019. december 06. (péntek)

A Szentes elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa döntőjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2019. december 06. (péntek)

Két nap alatt két kőkemény mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira az Erste Liga alapszakaszában.