Nagy pofon Répcelakon

2019. november 2. (szombat) 19:29 - doszerk

Katasztrofális arányban értékesítette helyzeteit, így 23-18-as vereséget szenvedett a Szombathely együttesétől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Répcelakon lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a Szombathely elleni találkozóval folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit. Nem várt könnyű találkozó együttesünkre, a rutinos, jó erőkből álló "hazaiak" ellen, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy fegyelmezett, jó játékot nyújtva el tudjuk hozni a bajnoki pontokat Marosán György együttesétől.

A mérkőzés első tíz perce hullámzó játékot hozott, melyben előbb a mieink, majd Tomasevic két védése után a házigazdák szereztek vezetést. A szombathelyiek kapusukat lehozva támadták a mieink kapuját, ám ebbe több hiba csúszott, így Sirián és Bouti is üres kapura tudott gólt szerezni, s a 9. percben először vezetett kettővel együttesünk (4-6). A mieinket remekül ismerő Tomasevic sorozatban mutatta be a bravúrokat, s ez felhozta társait is, akik az első negyed óra végén ki is egyenlítettek (7-7). A vezetést azonban nem sikerült átvennie a vendéglátóknak, mert annak ellenére, hogy Tomasevic továbbra is sorozatban mutatta be a bravúrokat, Szekerczés kétszer is betalált, mikor Szalai is gólra váltott egy ziccert, a 21. percben időt kértek a hazaiak (8-10).

Kép: DO-archív

Nem jött jókor azonban Szekerczés kiállítása, mely alatt újra egalizált a Szombathely, ráadásul a mieink sorozatban rontották el támadásaikat, s a közel tízperces dunaújvárosi gólszünetet kihasználva a házigazdák nemcsak átvették a vezetést, hanem 12-10-es előnnyel vonulhattak a félidei pihenőre.

Elsősorban a támadások befejezésén kellett javítania csapatunk ahhoz, hogy legyen esélye a győzelemre, ám a második felvonás elején sem változott sokat a játék képe, így a 35. percben már 14-11-re vezettek a szombathelyiek. Sajnos a folytatás sem volt szép, mert támadásban és azok befejezésében továbbra is rengeteg volt a hiba a mieinknél, s ezt könyörtelenül kihasználta a rendkívül motiváltan játszó hazai csapat, s hiába kért időt György László a 43. percben, a félidő derekán már 20-14-re vezetett a Szombathely. Együttesünk a mérkőzés utolsó negyed órájára sem tudott pontosítani játékán, így a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, s végül

Szombathelyi KKA – DKKA 23-18 (12-10)

DKKA: Csapó – Grosch, Szekerczés, Sirián, Nick, Bouti, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Szalai, Triscsuk, Molnár, Mihály, Ferenczy, Cavlovic. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemre tör a Kohász

Győzelemre tör a Kohász

2020. január 24. (péntek)

Nehéz meccs vár a DKKA csapatára ma este is, ám kézilabdázóink győzelmet remélnek a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.