Negyven percig élt a remény

2019. november 24. (vasárnap) 12:31 - doszerk

Az első félidő után még vezetett, ám végül hatgólos vereséget szenvedett a NEKA elleni NB I/B-s felnőtt bajnokin a DKKA U19-es csapata.

A tabella második helyén álló NEKA gárdáját látta vendégül pénteken a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese a felnőtt NB I/B kilencedik fordulójában. A feladat finoman szólva sem volt egyszerű az ország legerősebb utánpótlás bázisa ellen, s a helyzetet még tovább nehezítette, hogy akadémiánk csapatából Jovovity Jovana, Mihály Petra és Koronczai Petra sem állhatott a szakvezetés rendelkezésére.

Az első félidőben ennek ellenére rendkívül bátran, s szerencsére eredményesen is támadtak a dunaújvárosi fiatalok, így hiába szerzett vezetést korán a NEKA, Husti, Fodor és Vass góljaival fordítottak a mieink, s a félidő derekához közeledve már 10-8-ra vezettek. A vendégek sajnos gyorsan egyenlítettek, ám ez sem törte meg az akadémistákat, akik a folytatásban 16-13-ra megléptek ellenfelüktől, s bár a hajrá az ellenfél számára alakult jobban, a szünethez érve így is 17-16-os hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Képek: kohaszkezi.hu

A fordulást követően a védelmeké volt a főszerep, tíz perc alatt mindössze három alkalommal találtak kapuba a felek, de mivel ezt az időszakot 2-1-re a mieink nyerték, így még közelebb kerültek a bravúrhoz (19-17). A mérkőzés hajrájához közeledve azonban egyre jobban összeállt a vendégek védelme, s ezzel párhuzamosan csökkent a DKKA fiataljainak hatékonysága, így a NEKA a 43. percben újra átvette a vezetést, s mint az később kiderült, innen már nem is engedte ki a meccset a kezéből. Az 50. percben még sikerült ugyan felkapaszkodni kettő gólra, ám egy 3-0-s sorozattal végleg eldöntötte a pontok sorsát a balatonboglári egylet, mely 28-22-es sikerével tartja második helyét a felnőtt bajnokságban, míg a DKKA fiataljai három győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel a tabella hatodik helyét foglalják el.

DKKA U19 – NEKA 22-28 (17-16)
Gólszerzőink: Husti 7, Fodor 4, Gengeliczky 3, Szabó 2, Galkó 2, Vass 1, Takács 1, Pál 1, Keringer 1.

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.