Nehéz feladat előtt a Kohász!

2019. november 2. (szombat) 8:07 - doszerk

A jó erőkből álló Szombathely vendégeként térne vissza a győzelem útjára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

A címvédő Győr elleni vereséggel megtört a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának hárommeccses pontszerző sorozata, így György László tanítványai hét fordulót követően két győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel állnak a K&H női kézilabda liga kilencedik helyén. Az ETO elleni mérkőzés után nem sokat pihentek kézilabdázóink, akik a hét elejétől már munkába vetették magukat, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az előttük álló újabb feladatokra, melyek lényegesen fontosabbnak ígérkeznek, mint a gárda legutóbbi fellépése.

Akadémiánk felnőtt együttese ugyanis ma este hat órától Répcelakon, a Szombathelyi KKA ellen lép pályára egy igen nehéznek ígérkező találkozón. Az újonc szombathelyiek nyolc találkozót játszottak eddig az idei szezonban, melyek közül egyet nyertek meg, s egy döntetlen mellett hat alkalommal szenvedtek vereséget. Pályaválasztóként viszont mindenképpen a javítás lesz a céljuk, ezért együttesünk szakvezetője is nagyon kemény hatvan percet jósol tanítványainak.

Kép: DO-archív

- Emberanyagban egy jó társaság a szombathelyi, ráadásul rutinos csapatnak is számít, hiszen játékosai sok időt eltöltöttek már az első osztályban sőt, komoly nemzetközi rutinnal is rendelkeznek. Bandelier, Jovetic, Mitrovic és Tomasevic is remek játékosok, szóval nagyon észnél kell majd lennünk a mai mérkőzésen. Nem feltétlenül mondom azt, hogy a találkozónak egyértelműen mi vagyunk az esélyesei, de nyerhető mérkőzés lesz, ha mi becsületesen, tisztességesen felkészülünk, s azt a játékot játsszuk, amit az elmúlt időszakban, akkor van esélyünk arra, hogy elhozzuk a két pontot. Nem elég kilencvenkilenc százalékkal kézilabdázni azonban, minden pályára lépő játékostól azt várom, hogy a maximumot nyújtva segítse hozzá csapatunkat a remélt győzelemhez.

A rovat további hírei: Sport

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

Segítség a kórháznak

Segítség a kórháznak

2019. december 07. (szombat)

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának rendeznek gyűjtést a szervezők a 2020-as Carissa Kupán.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2019. december 07. (szombat)

A Brassó elleni szoros vereség után ma már Gyergyószentmiklóson húznak korcsolyát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Gól nélkül nem megy

Gól nélkül nem megy

2019. december 06. (péntek)

Idei harmadik mérkőzését is elveszítette a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Kupahétvége előtt

Kupahétvége előtt

2019. december 06. (péntek)

A Szentes elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa döntőjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2019. december 06. (péntek)

Két nap alatt két kőkemény mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira az Erste Liga alapszakaszában.