Nehéz feladat előtt a Kohász!

2019. november 2. (szombat) 8:07 - doszerk

A jó erőkből álló Szombathely vendégeként térne vissza a győzelem útjára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

A címvédő Győr elleni vereséggel megtört a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának hárommeccses pontszerző sorozata, így György László tanítványai hét fordulót követően két győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel állnak a K&H női kézilabda liga kilencedik helyén. Az ETO elleni mérkőzés után nem sokat pihentek kézilabdázóink, akik a hét elejétől már munkába vetették magukat, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az előttük álló újabb feladatokra, melyek lényegesen fontosabbnak ígérkeznek, mint a gárda legutóbbi fellépése.

Akadémiánk felnőtt együttese ugyanis ma este hat órától Répcelakon, a Szombathelyi KKA ellen lép pályára egy igen nehéznek ígérkező találkozón. Az újonc szombathelyiek nyolc találkozót játszottak eddig az idei szezonban, melyek közül egyet nyertek meg, s egy döntetlen mellett hat alkalommal szenvedtek vereséget. Pályaválasztóként viszont mindenképpen a javítás lesz a céljuk, ezért együttesünk szakvezetője is nagyon kemény hatvan percet jósol tanítványainak.

Kép: DO-archív

- Emberanyagban egy jó társaság a szombathelyi, ráadásul rutinos csapatnak is számít, hiszen játékosai sok időt eltöltöttek már az első osztályban sőt, komoly nemzetközi rutinnal is rendelkeznek. Bandelier, Jovetic, Mitrovic és Tomasevic is remek játékosok, szóval nagyon észnél kell majd lennünk a mai mérkőzésen. Nem feltétlenül mondom azt, hogy a találkozónak egyértelműen mi vagyunk az esélyesei, de nyerhető mérkőzés lesz, ha mi becsületesen, tisztességesen felkészülünk, s azt a játékot játsszuk, amit az elmúlt időszakban, akkor van esélyünk arra, hogy elhozzuk a két pontot. Nem elég kilencvenkilenc százalékkal kézilabdázni azonban, minden pályára lépő játékostól azt várom, hogy a maximumot nyújtva segítse hozzá csapatunkat a remélt győzelemhez.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemre tör a Kohász

Győzelemre tör a Kohász

2020. január 24. (péntek)

Nehéz meccs vár a DKKA csapatára ma este is, ám kézilabdázóink győzelmet remélnek a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.