Rangadó előtt a vízilabdázók!

2019. november 13. (szerda) 8:03 - Szárszó Lajos

A DUE-Maarsk Graphics OBI-es női vízilabdázói a bajnokság hetedik fordulójában a mindig veszélyes BVSC-Zugló Diapolo együtteséhez utaznak.

A római Euroliga csoportgyőzelmet, valamint a Tatabánya elleni derbit követően (13-2) már túl is vannak egy bajnokin női vízilabdázóink, akikre most nagyon nehéz feladat vár. Garda Krisztináék ugyanis ahhoz a BVSC-Zugló Diapolo együtteséhez látogatnak ma este, akik miután saját Euroliga csoportjukból továbbjutottak, az OBI-ben vereséget szenvedtek az UVSE csapatától (6-11). Ezek a meccsek pedig alátámasztják, hogy mindkét gárda remek formában van, amely nagy csatát jelez előre. A mieink jelenleg a tabellán a harmadikak, míg Gyöngyösi Anikóék a negyedikek, egyformán 15-15 ponttal.

Kép: DO-archív

Ehhez a statisztikához azonban hozzátartozik, hogy Mihók Attila csapata egy meccsel kevesebbet játszott mai ellenfelénél. Érdekesség, hogy a felek az idei bajnokságban még nem, viszont a Magyar Kupában már találkoztak, ahol Gurisatti Grétáék 14-10-es győzelmet arattak. Összességében tehát nagy meccsre van kilátás, mivel a zuglóiak a kupameccs miatt biztosan vissza szeretnének vágni, és a tabellán sem szeretnének lemaradni az élbolytól, amely csak akkor lenne lehetséges számukra, ha le tudnák győzni egyetemistáinkat. Ám ebbe lányainknak is lesz beleszólásuk a fővárosban ma este nyolc órakor kezdődő összecsapáson.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy a következő fordulóban, november 16-án, szombaton 17 órakor ismét hazai környezetben, a felújított Fabó Éva Sportuszodában játszhatnak hazai közönségük előtt, mégpedig egy újabb rangadón, mivel a Ferencváros érkezik Dunaújvárosba. 

A rovat további hírei: Sport

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.