Sok még a nyitott kérdés!

2019. november 25. (hétfő) 13:31 - doszerk

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia új ügyvezetőjének egyik legfontosabb célja, hogy az akadémia kézilabdázói továbbra is a lehető legjobb körülmények között sportolhassanak.

Az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén Mátyás Gábort, a Dunaferr SE ügyvezető elnökét választották meg a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia új ügyvezetőjének. A sportvezető megbízatása májusig szól, s pénteki bemutatkozó beszédében a közös munka fontosságára hívta fel a figyelmet. Honlapunk azonban arra is kíváncsi volt, hogy milyen célokkal vág neki az előtte álló időszaknak, s akadémiánk ügyvezetője igyekezett is beavatni minket a rá váró feladatokba.

"A legfontosabb, hogy áttekintsük a gazdasági helyzetet, a szakmai munkát, s a kettőt úgy összefésüljük, hogy a megfelelő szakmai munkához a megfelelő anyagi lehetőségeket hozzárendeljük" - fogalmazott Mátyás Gábor a DKKA honlapján. "Az első számú szempont, hogy ez a rengeteg gyerek, fiatal tehetség továbbra is magas szinten tudjon sportolni, készülni, s emellett persze a felnőtt együttes NB I-es tagsága is kiemelten fontos. Sajnos talán a legrosszabb időpontban vagyunk, hiszen járnak le a szerződések, tárgyalni kellene a hosszabbításokról, ezért ezek prioritást élveznek, az összes kontraktust át szeretnénk tekinteni, de a lényeg, hogy az akadémia továbbra is zavartalanul működjön."

- A város vezetése elkötelezte magát a kézilabda mellett, ez azért ad némi mozgásteret az akadémiának.

- Az, hogy mi volt itt a múltban, azzal én személy szerint nem szeretnék foglalkozni, nem is ez a feladatom. Abban kaptam megerősítést, hogy a következő időszakban minden segítséget meg fogunk kapni gazdasági téren, vagyis a működéshez szükséges biztos anyagi háttér biztosítva lesz. Az biztos, hogy nagyon gyorsan kell cselekednünk, s december közepére tisztán kell látnunk minden tekintetben. Barta Endre alpolgármester pénteken kiemelte, hogy az önkormányzat elkötelezett amellett, hogy a dunaújvárosi sportot, azon belül a női kézilabdát magas szinten támogassa. Amennyiben ez nem így lenne, akkor el kellene gondolkodni a további működésen, de azt gondolom, hogy ez egy stabil alappillér lehet a számunkra a jövőben.

- Tudatos volt az, hogy csak májusig szól a szerződése?

- Én így is kértem, hogy ennyi időre írjuk alá, egy átmeneti időszakot vállaltam, mert azt gondolom, hogy hosszú távon más személyt kell megbízni az ügyvezetéssel. A Dunaferr SE ügyvezető elnökeként nagyon sok a feladatom, emellett vannak más társadalmi szervezetekben is funkcióim, amelyeket szintén el kell látni, van egy családom, s egyébként is úgy vélem, hogy a kettőt együtt túl sokáig nem szabad csinálni, de most ebben az átmeneti időszakban kötelességem segíteni.

- A szerződések áttekintése után lehetnek esetleges személyi változások az akadémián?

- Most mindent annak rendelünk alá, hogy a szakmai munka hatékonyságát, illetve a gazdasági működést optimalizáljuk, ez a legfontosabb, de hogy ezen belül milyen döntéseket hozunk meg, ezt most még nem tudom. Az anyagi források meghatároznak nagyon sok mindent. Az elsődleges célunk az, hogy egyben tartsuk a jelenlegi csapatot, de ha nem sikerül, akkor természetesen a távozók helyére és posztjára igazolnunk kell. Ez azonban még odébb van, ezekről a kérdésekről későbbi egyeztetések, tárgyalások után döntünk majd.

Mátyás Gábor kötelességének érzi, hogy segítsen! (Képek: DO-archív)

- Eddig jobbára a felnőtt csapatról beszéltünk, az utánpótlással kapcsolatban mi az új ügyvezetés elképzelése?

- Hasonlóak a céljaink, ezt a szintet minimum szeretnénk tartani, a létszámot növelni is, mert egyértelmű, hogy az utánpótlás együtteseknél lévő játékosokból szeretnénk majd többeket beépíteni a felnőtt csapatba úgy, ahogy ez eddig is működött.

- Mivel a csarnok felújítása csak májusban, esetleg júniusban kezdődhet el, felmerül a kérdés, hogy addig nem költözik vissza a felnőtt csapat a hazai meccsekre?

- Természetesen felmerült ez az igény is, méghozzá teljesen jogosan, de ez nem rajtam múlik. Úgy gondolom, hogy ez az önkormányzat, mint tulajdonos kompetenciája, az övé a létesítmény, neki van szerződése az üzemeltetővel, ezt nekik kell tisztázniuk. Én személy szerint azt szeretném, ha újra a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játszanánk a bajnoki mérkőzéseket, de nagy kérdés az is, hogy mennyire használható a létesítmény. Tudomásom szerint napsütésben nincs probléma, de abban a pillanatban, ahogy bejön az eső, már akadnak gondok. Sok tehát még a nyitott kérdés, de nyilván a legjobbat szeretnénk kihozni ebből az egészből, ez a legfontosabb.

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.