Bravúros hazai siker

spigott - 2019. december 9. 8:11

Parádés második harmaddal alapozta meg bravúros győzelmét a Komárom elleni bajnokin a DUE-RFT floorball csapata.

A harmadik helyezett Komárom elleni hazai mérkőzéssel folytatta a bajnoki pontvadászatot vasárnap este hat órától a DUE-RFT NB I-es floorball csapata. A mérkőzés előtt a mieink a hetedik helyen álltak a tabellán, így a vendégek voltak valamivel esélyesebbek, ám az egyetemisták szerencsére nem törődtek ezzel, s remek kezdésüknek köszönhetően már a 12. percben két góllal vezettek. Ugyan a komáromiak még ebben a játékrészben egalizálni tudtak, Kovács Balázs utolsó percben szerzett emberhátrányos találatának köszönhetően dunaújvárosi előnnyel vonultak pihenőre a felek (3-2).

Kép: DO-archív

A második felvonást sajnos a vendégek kezdték jobban, s két perc alatt szerzett két góllal fordítottak, ám a folytatásban valósággal átgázolt ellenfelén együttesünk, mely sorozatban hét (!) alkalommal vette be a komáromi kaput úgy, hogy sajátját sikerült megóvnia, így a második szünethez érve már 10-4-es hazai vezetésnek örülhettek floorballosaink drukkerei. A komáromiak azonban ennek ellenére sem adták fel a küzdelmet, s óriási hajrába kezdtek a harmadik húsz percben. Hiába lőtt azonban négy gólt is vetélytársunk, végül kifogyott az időből, így a DUE-RFT nagyon értékes, 10-8-as sikert aratva tartotta itthon a bajnoki pontokat, s erősítette meg ezzel hetedik helyét a bajnokságban.

DUE-RFT – SZPK Komárom 10-8 (3-2, 7-2, 0-4)

DUE-RFT: Majorosi – Balázs, Gutenkunst 1 (1), Kiss P. 3 (2), Kiss T., Komjáti 1, Kovács 2 (1), Krukk (2), Magosi (2), Mitli 1, Pász, Siklósi (1), Sója, Szabó 2, Petrovickij.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.