Bravúros hazai siker

spigott - 2019. december 9. 8:11

Parádés második harmaddal alapozta meg bravúros győzelmét a Komárom elleni bajnokin a DUE-RFT floorball csapata.

A harmadik helyezett Komárom elleni hazai mérkőzéssel folytatta a bajnoki pontvadászatot vasárnap este hat órától a DUE-RFT NB I-es floorball csapata. A mérkőzés előtt a mieink a hetedik helyen álltak a tabellán, így a vendégek voltak valamivel esélyesebbek, ám az egyetemisták szerencsére nem törődtek ezzel, s remek kezdésüknek köszönhetően már a 12. percben két góllal vezettek. Ugyan a komáromiak még ebben a játékrészben egalizálni tudtak, Kovács Balázs utolsó percben szerzett emberhátrányos találatának köszönhetően dunaújvárosi előnnyel vonultak pihenőre a felek (3-2).

Kép: DO-archív

A második felvonást sajnos a vendégek kezdték jobban, s két perc alatt szerzett két góllal fordítottak, ám a folytatásban valósággal átgázolt ellenfelén együttesünk, mely sorozatban hét (!) alkalommal vette be a komáromi kaput úgy, hogy sajátját sikerült megóvnia, így a második szünethez érve már 10-4-es hazai vezetésnek örülhettek floorballosaink drukkerei. A komáromiak azonban ennek ellenére sem adták fel a küzdelmet, s óriási hajrába kezdtek a harmadik húsz percben. Hiába lőtt azonban négy gólt is vetélytársunk, végül kifogyott az időből, így a DUE-RFT nagyon értékes, 10-8-as sikert aratva tartotta itthon a bajnoki pontokat, s erősítette meg ezzel hetedik helyét a bajnokságban.

DUE-RFT – SZPK Komárom 10-8 (3-2, 7-2, 0-4)

DUE-RFT: Majorosi – Balázs, Gutenkunst 1 (1), Kiss P. 3 (2), Kiss T., Komjáti 1, Kovács 2 (1), Krukk (2), Magosi (2), Mitli 1, Pász, Siklósi (1), Sója, Szabó 2, Petrovickij.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.